Prepers 1,406 Napisano 8 Grudnia 2023 @Mr.Green Jutro zrobię lepsze fotki, a co nie muszę płukać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Grudnia 2023 @Prepers nie całe 30 to ja miałem z tego małego Banana 🍌 😄 Ogólnie w BIO nie musisz. Tym bardziej że są wyzarte jak po napalmie. A co chcesz osiągnąć tym flushem na chwilę przed ścinka? Ciężko dostrzec tam jakaś masę bursztynu, na tych zdjęciach 😛 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,335 Napisano 9 Grudnia 2023 @Mr.Green racja. Jedynie ziemię wypłuka. Robiłem flush ale tak dwa tygodnie przed kosą. Tym sposobem chciałem żeby roślina zaczęła się wyjadać. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Grudnia 2023 @WymiataczMega Flush ma sens według mnie, gdy nie możesz naturalnie pozbyć się nawozów, a to oznacza, że błędnie dysponowałaś skłanikami na danych etapach. Bo dobrze prowadząc uprawę, nie potrzeba flusha, wystarczy dać naturalnie roślinie się oczyścić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,335 Napisano 9 Grudnia 2023 @Zielone krainy bo @Prepers chce ścinać krzaka w środę i pyta o flush. U siebie gdy będą zbliżać się żniwa odstawie nawozy. Myślę tydzień wcześniej. Ostatni grow mocno nabiłem roślinę i nawet flush nie pomógł. Smak nie był zbyt dobry i zwróciłem uwagę na czarny popiół jak paliłem np blanta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Grudnia 2023 (edytowane) @WymiataczMega ~Flush to wyczyszczenie ziemi z nawozów, ale nie pozbędzie się nikt przez to tego, co jest w roślinie i tu też trzeba czasu, aby roślina się wyzbyła nawozów, a jak roślina sie ich wyzbędzie, to widać jak chodzi o liście, jakie zżółkną, bo zostaną wyjedzone przez roślinę ze składników odżywczych. Edytowane 9 Grudnia 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Grudnia 2023 @Zielone krainy Czyli według twojej opinii wystarczy że jak planuje ścinkę +/- 7/9 dni wystarczy jak jej odstawie nawóz, i dam się zjeść? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 9 Grudnia 2023 @Prepers według opinii wielu, a bardziej wszystkich którzy stosowali bio uprawę. Ale w 100%. Nawet nie musisz lać samej wody do końca, możesz podawać nawozy aż do końca, ale lepiej roślinie dać sygnał że w środowisku zaczyna się zima i nie ma czego szukać bo nie znajdzie. Jakbyś stosował biomineralne albo mineralne to zależy od nabicia, ale przy biomin wystarczyłby tydzień, może półtora 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Grudnia 2023 (edytowane) @WymiataczMega Myślę że to dlatego że używałeś super pk Aptusa, i dlatego mój stoi na półce, ale mogę się mylić poprostu w swojej nie używałem bo nie chciałem ograniki, z minerałem łączyć. Moje sample dobrze smakują, dają chlorofilem, ale myślę że po suszeniu i curringu będą smaczne. @grolsch3 Dzięki byku wyczerpałes mi pytania teraz 👊 Bardzo mnie to cieszy, bo nie jestem pewien co do terminu ścinki, a tak se mogę na bieżąco mikroskopem kontrolować. Co do sampli gorilli, im bardziej sucha tym bardziej ciężka dla głowy, jest to mocno narkotyczny haj dla zjarusow, utrzymuje się długo, a na finiszu składa do spania, jakbym posadził 3x purple 3x gorillke, to pewnie purple palilbym w dzień, a gorillke późnym wieczorem do spania. Edytowane 9 Grudnia 2023 przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Grudnia 2023 Ja raz robiłem flusha bo chciałem zobaczyć jak to się robi. I nigdy więcej nie mam zamiaru robić. Żeby przelać 4-5 objętości donicy to trwa to z godzinę czasu jak nie wiecej na jedną roślinę. Bo to nie jest tak, że góra lejesz a dołem od razu przelatuje... 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,335 Napisano 9 Grudnia 2023 @Prepers właśnie to PK jest organiczno mineralne. Ta roślina która nie za dobrze smakowała, miała sporo nasion i myślałem że ten chujowy smak to przez to. raczej to PK moim zdaniem nie wpływa źle na rośliny 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Grudnia 2023 (edytowane) Myślicie że mogę nawilzaczem podnieść w pomieszczeniu gdzie będę suszył wilgotność, i równocześnie odpalić osuszacz żeby utrzymać najpierw 60% potem 50% wilgotności? Edytowane 9 Grudnia 2023 przez Prepers 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 9 Grudnia 2023 No jasne dlaczego nie innego wyjścia nie ma ( chyba że się ma nawilżacz z higrostatem gdzie ustawisz sobie żądaną wilgotność ) a w twoim przypadku kontrolujesz to osuszaczem ! lecisz byku z tematem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Grudnia 2023 @Resi666 xd mam jedno i drugie z higrostatem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 9 Grudnia 2023 @Prepers A ok 😄 to nawilżacz utrzyma odpowiednie warunki jak ma higrostat a osuszacz odpalać jak wartości zostaną przekroczone ( wszystko wyjdzie w praniu jak topy zawisną ) ważne że masz te urządzenia i 100 % pewności że warunki są idealo 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Grudnia 2023 Aktualizacja Jak jest dużo trichomow to mam się spodziewać że będą mocno klepać? I czy ta wysoka jak ma dużo trichomow a mniej zbite topy, czy wpływa to na jakość? Trochę fotek dla smaczka, Full organic Tej co chce ściąć wyjebalem wszystkie najgorsze topy, zostawiłem prima sort, a resztę suszę w kartonie, mam dużo jarania w domu, i dużo odmian na ten moment, ale gorilli się doczekać nie mogę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 9 Grudnia 2023 6 minut temu, Prepers napisał: Jak jest dużo trichomow to mam się spodziewać że będą mocno klepać? Dokładnie tak 7 minut temu, Prepers napisał: czy ta wysoka jak ma dużo trichomow a mniej zbite topy, czy wpływa to na jakość? Na jakość nie, ale na wagę tak. Już dawno, przy pierwszej interakcji Ci pisałem żebyś je wstawił w środek bardziej dostały by światła i lepiej by Ci się nabiły. Jeszcze nie jest za późno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Grudnia 2023 @Grzechoczący Grzechotnik Nie wpłynie na jakość to wyjebane, jednak mogę się zaskoczyć co do ilości, wycialem te chujowe topki zwazylem a tam bez liści 20g mokrego, więc na oko 250/300 mokrego z niej będzie, a do każdej mogę se doliczyć więcej niż zakładałem, jestem w chuj zadowolony, i podjarany już nie mogę się doczekać następnej planty oczywiście 9x Gorilla cookies, to smak, i skun którego szukam mam wrażenie @Grzechoczący Grzechotnik jeszcze zerknij ta wysoka prawie szczytem dosięga lampy, jak będzie miała dość to topek zacznie schnąć, czy jak to się będzie objawiać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Grudnia 2023 @Prepers najgorsze to są te małe listki które usychają przy topach i mogą być ogniskiem plechy 🙂 Czasem lepiej ściąć wcześniej niż czekać dłużej i dać szansę pleśni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Grudnia 2023 (edytowane) @Mr.Green jebać, 3 zdrowaśki, 30% wilgotności, i jak to się mówi raz się żyje @Mr.Green Teraz możemy się zakładać ile wyjdzie, ja mówię 240 to aż prawie o 100 więcej jak zakładałem tydzień temu 🤣 Edytowane 9 Grudnia 2023 przez Prepers 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach