WBB 2,119 Napisano 7 Grudnia 2023 @Lady Green juz od 2 tygodni testuje je codziennie.... tylko nie pamiętam, z których i kiedy jarane było. Muszę chyba sample opisywać 🙂 No ja tu czekam na Twoją decyzję kiedy mam ciąć 🙂 Z osuszaczem dobrze za mnie zdecydowałaś więc zdaje się na Ciebie 🙂 Wieczorem trichomy może się uda sfotografować... A mały namiot tnę dzisiaj albo jutro/pojutrze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 7 Grudnia 2023 @WBB kobieta ma Ci mówić co masz robić? Sam powinieneś wiedzieć. 😉 ja tego palić nie będę więc Twoja decyzja... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Grudnia 2023 @WBB siemanko jak tam idzie z tą co się zatrzymała?;)ruszyło cos? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,335 Napisano 7 Grudnia 2023 @Pablo 1988 wydaje mi się że @WBB chce je jakoś na dniach kosić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Grudnia 2023 @WymiataczMega możliwe interesuje mnie ten wstrzymany down👍😅😅 nieraz trafią się zjebane genetycznie pestki🙈 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 7 Grudnia 2023 53 minuty temu, Pablo 1988 napisał: @WBB siemanko jak tam idzie z tą co się zatrzymała?;)ruszyło cos? Wczoraj jakby 2 nowe włosy zauważyłem, zobaczymy jak dzisiaj tam wygląda. Ja bym się z nią pobawił i może bym ją rozbujał ale czas mnie goni. Wczoraj chyba tego zatrzymanego kosztowalem i ma najlepszy smak i najładniejsze grube liście przytopowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Grudnia 2023 @WBB no widzisz daje rade więc rozbujaj temat wiem czas to pieniądz pozdro👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 7 Grudnia 2023 Prawy dół - WhiteWidow. Osobno+trichomy: Lewy dół - Gorilla. Osobno+trichomy: Tych dwóch z głębi namiotu już mi się nie chciało wyciągać. Te moje fotki jakieś takie do dupy mi wychodzą. @Zielone krainy @grolsch3 @Mr.Greenco myślicie jakby to na dniach ciachnąć? Wiem, że najlepiej by było dopiero za co najmniej 2 tygodnie... Ale je znowu nabiłem teraz tak patrzę... bo słabnąć zaczynały 🙂 To je koksowałem mocno 🙂 5 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 7 Grudnia 2023 @WBB ziomek ciśnienie znam doskonale, co ja Ci będę morały prawił. Ale jakbym był idealny to po zdjęciach patrząc zrobiłby tak: ostatnie zapodnie pk końska dawka, później woda. Skracasz period przez 2 tyg don10/14 w ostatnim tygodniu podlewasz zimną wodą. Ścinasz i cieszysz się pełnym mlekiem z lekkim bursztynem. Teraz to tam dopiero mleko wchodzi bez bursztynów. Pistle białe w większości. Ładnie zaczynają puchnąć. No kurde, i z 4 tyg mogłyby się jeszcze poopalać 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 7 Grudnia 2023 @WBB mam wrażenie ze pytasz każdego a i tak zrobisz po swojemu. 😉 Taki to juz indywidualista jesteś, tylko troche wiary w siebie Ci brakuje. Moze zostaw sobie chociaż jedną w tym małym namiocie żeby aż tak nie czuć niedosytu? Nie wiem gdzie chcesz suszyc, jakie masz warunki... moze zetnij 2 i 2 zostaw? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Grudnia 2023 @WBB To się kosić jak dla mnie jeszcze nie opłaca, bo ani trichomy się nie zgadzają ani te topy maksymalnie nie napuchły, jeszcze nabiorą rozmiaru. Ja bym je 2 tygodnie minimum potrzymał, a lepiej 3 tygodnie, ale jak tam chcesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 8 Grudnia 2023 (edytowane) x @grolsch3 @Zielone krainy no właśnie takich odpowiedzi się spodziewałem. Bo to samo bratu od ponad tygodnia mówiłem.... ale chciałem się upewnić czy byłby jakiś cwaniak co by już wycinał 🙂 3:0 dla Was 🙂 13 godzin temu, Lady Green napisał: Taki to juz indywidualista jesteś, tylko troche wiary w siebie Ci brakuje Coś w tym jest.... moja Pani Psycholog 😉 Edytowane 8 Grudnia 2023 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 8 Grudnia 2023 Aha.... osuszacz dzisiaj działa 🙂 Wczoraj go wyłączyłem zdalnie na 5 godzin to od razu wilgotność podskoczyła do 80 i temp mocno spadła do 11 stopni. W boxie oprócz wody na ścianach było dosyć sporo wody na podłodze. Z lenistwa nie mam podstawek pod doniczkami i albo to była woda z podlewania albo coś z osuszacza ciekło. Docisnąłem/dokleiłem jakieś pianko uszczelki, zamknąłem pojemnik i działa jak wcześniej. Muszę przeczytać czy on jakieś przerwy w pracy musi mieć czy może praktycznie 24h chodzić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 8 Grudnia 2023 @WBB czyli wszystko na najlepszej drodze aby pchać ten wózek dalej 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 8 Grudnia 2023 @Lady Green no plan niby jest teraz trzeba go tylko wykonać i nie ściąć. W sumie to ja od samego początku miałem wyliczone i wiedziałem, że wysuszone na święta to to nie będzie. Dzisiaj będzie podlewane i muszę pomyśleć czym. Po ostatnich dawkach troszkę końcówki liści lekko przyjarało 🙂 Myślę, że pójdzie Pandora bo resztka została i GreenSesnation... @grolsch3mówił ostro to może 4ml/1litr tego GS. Pół butelki TopMaxa jest to też może wrzucę. Blooma mam sporo bo dokupiłem 500ml 🙂 Nigdy nie bawiłem się zmianą fotoperiodu. Co by to miało dać? I to tak z dnia na dzień przełączam z 12/12 na 10/14? 14 to dzień czy noc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 8 Grudnia 2023 (edytowane) @WBB mozesz stopniowo a mozesz to zrobic na raz, choc wg mnie stopniowo rośliny lepiej przyjmą. Daje to im sygnał ze zbliża się jesien, dzien sie staje coraz krótszy więc muszą się spieszyć. Edytowane 8 Grudnia 2023 przez Lady Green 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 8 Grudnia 2023 @WBB z GS to ostrożnie to są jak sterydy a nawozy jest jak micha , możesz zwiększyć miche ale ze sterydami na spokojnie, tam chyba właśnie są jakieś chyba hormony roślinne i inne wynalazki. raz dałem 2ml i wydawało mi się że lekko popaliło ale to był środek kwitnienia może na koniec 2ml byłoby dobre. Producent natomiast zaleca cały czas po 1ml. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 8 Grudnia 2023 @Growerseed ostatnie podlania to leciało po 2ml conajmniej i dodatkowo trochę PK Bloombastica żeby zużyć do końca. Następny grow będzie na Plagronie Terra. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Grudnia 2023 9 godzin temu, WBB napisał: mówił ostro to może 4ml/1litr tego GS. Pół butelki TopMaxa jest to też może wrzucę. Blooma mam sporo Bloom w ogóle bym nie podawał, a jak masz GS to jebnij po podaniu na czysto wodą podwójną dawkę. Tego atami to tez juz nie lej. Najszybciej rośliny wezmą z GS. A period krótszy już Ci wytłumaczyła nasza Lady 😉 najlepiej stopniowo, np co pół godziny co tydzień przez 2-3 tyg 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Grudnia 2023 Tak z ciekawości sprawdziłem sobie pH wody bo od jakiegoś czasu z kranu leci inna niż wcześniej. Mam tylko kropelki do mierzenia i po węgorzu odczytałem pH 5,0. Nie jest to za mało trochę? A mam tylko PH DOWN... Są jakieś domowe sposoby na podwyższenie pH? Bo na te 2-3 tygodnie nie wiem czy jeszcze z tym coś kombinować. A może ta jedna się zatrzymała przez to pH właśnie.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach