Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 Też tak kiedyś spróbuje.Woda na moim terenie jest miękka więc chyba odpowiednia do tych preparatów.Cal mag dodaje dość często.czytając stan jakości naszej wody wyczytałem że jest uboga w Ca Mg. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Listopada 2021 @Lasir Wszystko zawsze warto monitorować, jak nie chce się , by uprawa szła bez problemowo, i by nie było przykrej niespodzianki, ja zawsze wszystko sprawdzam miernikami, a dopiero potem do ziemi wlewam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 Miałem 3 automaty przy których lekko zbijałem ph i w sumie je spiepszylem...teraz ide na żywioł i jak narazie bez problemow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Listopada 2021 @Lasir Zobaczymy, modyfikacja ph niemal zawsze jest konieczna, chyba że lejesz deszczówką, ale jak wlewasz nawozy to one ph zmieniają, więc monitorowanie jest zawsze konieczne, by się nie obudzić z przysłowiową ręk w nocniku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 Co moze się stać jak jednak ph zignoruje.przestanie przyswajać pierwiastki? A co do deszczówki to chyba zacznę niedługo gromadzić :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 19 Listopada 2021 @Zielone krainy kurwa one wyglądają idealnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Listopada 2021 (edytowane) @Lasir ja ignorowałem całkowicie pH roztworu którego lałem, bo nie miałem miernika pH roztworu, udało mi się dokończyć uprawę: https://marihuanaforum.pl/topic/4932-1x-future-1-1x-black-widow/ ale w tej uprawie miałem problemy z pH. Ogarnij sobie wodę Dobrowiankę, taką lałem, na kranówie nie ma opcji żeby nie popsuć pH Edytowane 19 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Listopada 2021 @Tomaszszym To dopiero 27 dzień, ale wyglądają dobrze, jak tak pójdzie dalej to widok około 70 dnia będzie zachwycający, a przynajmniej na to liczę. @Lasir Złe ph może zablokować przyswajalność pierwiastków, a tym samym spowodować, że rośliny nie będę mogły się prawidłowo karmić, co będzie skutkowało zaburzeniami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 @konopny_janusz Oglądałem Twoją relacje.No widze że byly przygody.ale finalnie wyszło świetnie. W sumie miernik i tak trzeba mieć wiec chyba zakupie jednak.Faktycznie jakby sie miało coś podziać... Narazie w szafie mam criticale a piszą o tej odmianie że wytrzymała.Może temu jej nic nie boli narazie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Listopada 2021 (edytowane) @Lasir tylko kup dobry, Milwaukee pH600 jest chyba najtańszy z tych w miarę ogarniętych mierników, do tego dwa płyny kalibracyjne 4 i 7 pH i cenowo wszystko wyjdzie koło 150 zł. Ogólnie planty później wolno idą przy złym pH, wcale nie muszą z początku pokazywać na liściach że im się kwasowość gleby nie zgadza. Edytowane 19 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 Dobra tak zrobie.Nie chce niespodzianek.@konopny_janusz Znalazłem ten o którym piszesz.Czym regulujecie ph?@Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Listopada 2021 (edytowane) @Lasir ph minus od plagrona. pH plus mi niepotrzebne bo choćbym dowalił maksymalne dawki nawozów do mojej kranówki to i tak pH roztworu będzie za wysokie. A u siebie musisz to sprawdzić. U mnie pH samej wody kranowej ma 7,8 pH, odstanej 24 godziny, koło 7,0 Edytowane 19 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 @konopny_janusz dzieki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 Kij zamawiam.Nie ma się co sprzeczac z Waszymi fotorelacjami :) postawię na biobizz ph- bo reszte mam od nich... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Listopada 2021 @Lasir No sensowny wybór, ale chcąc zbijać ph mieszanki produktem mineralnym, jaki mocno zakwasza, to powinieneś się zaopatrzyć również w miernik elektryczny , np. Adwa d11 lub D12. Gdyż u mnie wystarczy od 3-4 kropel w zależności od użytych nawozów, a samą wodę w kranie mam obecnie ph 7. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 Chce kupic ten milwaukee ph600 @konopny_janusz znalazłem 2 mierniki o tej nazwie.na jednym napisane że to legalny zamiennik.brać ten drugi rozumiem?:) jeden czarny, drugi zółty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Listopada 2021 (edytowane) @Lasir ja mam czarny, nie wiem jak z żółtym ale też powinien być ok Edytowane 19 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Listopada 2021 @Lasir Kup Adwę D11 lub D12, jak chodzi o pehametr, niemal każdy na tym forum ci to powie, że ten miernik jest sprawdzony i najlepszy w swoim przedziale cenowym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Listopada 2021 Przyinwestuj w ADWA a będziesz mega zadowolony. Elektroda jest wymienna w razie czego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 20 Listopada 2021 Już zamówiłem... @Brazil Munster @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach