mikosz 123 Napisano 29 Listopada 2020 @Przemol8521 Nie mówię, że to przez nawozy ale 1 ml na 1 litr przy All-Mixie i na tym etapie rozwoju według producenta to 100% dawki. Masz tutaj feeding chart, ty patrzysz tutaj tylko na te wartości oznaczone szarą kropką, czyli te mniejsze. I to jest 100% dawki, powinieneś lać mniej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 29 Listopada 2020 @Przemol8521 a sama wode z jakim ph podajesz? I odzywki zbijają ci ph o 1? Ile ich tam wrzucasz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Listopada 2020 @Przemol8521 na wcześniejszej fotce rośliny ładnie wyglądały liście ciemno zielone więc nie powinieneś dawać nawozów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Listopada 2020 Daj teraz zdjęcia całych roślin , CAŁYCH. Jak stoją w boksie. Dla mnie to tak jak @Vampidrut wspominal u góry. pH Weszła w bloka i nie pobiera minerałów. Z tym że ja widzę to na pojedynczych liściach. Wrzuć więcej zdjęć . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 29 Listopada 2020 @Farmerka ph z odzywkami 5.5 jakos @Szym no te objawy sa tylko na jednym plancie ale nasila się z dnia na dzien to jakis niedobor mysle zeby dać calmag @zielonyjamajczyk ok dzis wrzucę dokladnie jak to wygląda! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Listopada 2020 @Przemol8521 ja np. wachluje roztworem ph , raz podlewam 6.2 , a raz 6.8 i tak cały czas , 5.5 to zdecydowanie zbyt nisko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 29 Listopada 2020 @Vampidrut dlaczego tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) @Bds regula kciuka mowi ze w hydro ph 5.5 do 6.5 W ziemi okolo ph 6-7 Edytowane 29 Listopada 2020 przez Cieniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 29 Listopada 2020 @Przemol8521 za niskie ph. Podlewac powinienes 6.5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 29 Listopada 2020 Cały czas myślałem, że pH 5.9 git. Czyli mam podlewać 6.5?@Cieniu @Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 29 Listopada 2020 @Bds czytałem ze biobizza najlepiej podlewać 6.5-7.0 sam to teraz robię zobaczymy co z tego wyjdzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Listopada 2020 @Bds tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Listopada 2020 2 godziny temu, Bds napisał: @Vampidrut dlaczego tak? Dla tego że używam nawozów mineralnych ,a ich przyswajalność jest różna przy różnym ph , więc wachluje ph tak by raz to co przy niższym ph sie lepiej wchłaniało , a raz to co przy wyższym . Nawozy mineralne wchłaniają sie odrazu , zaraz po podlaniu , dla tego ph roztworu jest bardzo ważne , w ciągu 48h po nawozach zostają tylko sole mineralne i inne związki które nie rozkładają sie w glebie tylko kumulują, dlatego bardzo ważną rzeczą jest podlewanie tak by woda przelatywała spodnim drenażem w celu wypłukania tego co się kumuluje na dnie doniczki. 2 godziny temu, Vampidrut napisał: @Przemol8521 ja np. wachluje roztworem ph , raz podlewam 6.2 , a raz 6.8 i tak cały czas , 5.5 to zdecydowanie zbyt nisko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 29 Listopada 2020 @Urojeniew nawozach org nie ma takiej zależności jeśli chodzi o wchłanianie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 29 Listopada 2020 @Urojenie no ja jak mialam odzywki biobizza I ziemie zawsze w sumie od nich mam to podlewalam ph 6.8-7 I nie bylo problemow. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 29 Listopada 2020 @Farmerka podczas mojego 1 Growa w PC boxie miałem bio bizza, używałem pasków do mierzenia PH i zawsze celowałem w 7.0. Przez 80 dni nie wystąpił żaden problem. Teraz zrobię tak samo oby znowu bez problemów pozdrawiam ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 29 Listopada 2020 Roslina doszła do siebie po wczorajszym podaniu calmag dzieki jednemu znajomemu na tym forum który prosil o anonimowość wyszlo brak wapnia liscie zostały usniete te które były chore choroba od wczoraj przestała się rozprzestrzeniać dodam ze chodziło o odmianę malo lisciastą easy bud od royala dodaje aktualne zdjecie panienek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 29 Listopada 2020 @Urojenie no dokladnie, trzeba pierw poczytac o odzywkach konkretnie jak stosować, przy ktorej ziemi jak dziala to nie będzie problemu. Niektorzy chcą dobrze ale przedobrzaja? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 29 Listopada 2020 @Przemol8521 to elegancko, lecimy dalej już tam pałki sobie wyobrażam ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 29 Listopada 2020 @Urojenie pałki ? ? tzn ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach