EneDue 446 Napisano 28 Października 2020 Woda+ dolomit. Następne podlanie nawozy jeden i drugi i na litr bym dał po 1ml 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 28 Października 2020 @Mieszko1 jak potrzebujesz namiary na jakiś grow shop etc w DE daj znaka to ci coś znajdę ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 30 Października 2020 Wczoraj poszedł dolomit, do doniczki na wierz i do wody. Na hulkberry ciężko ocenić bo sporo tego było ale na northernie który trzymał się w miare dobrze niestety dzisiaj zauważyłem że na kolejnych liściach robią się czarne plamki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) U Hulkberry od góry całkowicie liście wysychaja, nie wiem, od dołu nie jest tak źle. Coraz więcej plamek też na northernie. Dostały wczoraj po 0.5l wody z 1ml na 1l grow, bloom i top max. Wstawiłem post do dział chorób. Po ucinać te uschnięty liście? Edytowane 1 Listopada 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 1 Listopada 2020 Nie ucinaj. Wstrzymaj się z podlewaniem. Zupełnie odstaw odżywki. Wydaje mi się że Ty chcesz za dobrze. Przesusz trochę i dopiero sama woda. Weź sklepową o pH 5.8-6 podobno oaza z biedry tyle ma. Ciągle dodajesz coś do podlewania i to po 2-3 odżywki na raz. Ciekawy jestem czy Ty przypadkiem codziennie nie lejesz wody ?? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) @zielonyjamajczyk nie mieszkam w Polsce, woda która tu jest w sklepach ma ph powyżej 7 poza tym na początku odradzili mi lanie woda ze sklepu to już sam nie wiem. To jak mam podawać te odżywki? Podawałem tak jak było w tabelce tylko po pół dawki a tam są 3 naraz. Dałem tylko łącznie 3 razy odkąd roślina wykielkowala. I nigdy nie lałem wody dzień po dniu. Zdarza mi się co 2 dni, zależy jak roślina pije. Poczekam do wtorku z następnym podlaniem, może wymienię trochę ziemi, nie wiem zobaczę co dalej będzie się działo Edytowane 1 Listopada 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 1 Listopada 2020 @Mieszko1 te roślinki są popalone od nawozów. Lej im samą wode narazie z wyrownanym ph. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 2 Listopada 2020 @Dobry_Człowiek! Ok leje sama wodę, ale czy przy przenawożeniu liście nie powinny trzymać się mocno? Bo mi od dołu codziennie jakieś żółte wypadają. Hulkberry mimo że liście wysychaja to topy jakby ładnie puchły, mało tego ale pachnie tak mocno cytrusowo że powoli filtr zaczyna nie wyrabiać i czuć w pokoju. Northern też coraz wyższy, boję się że boxa mu nie starczy i zaczyna coraz mocniej kwitnąc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 2 Listopada 2020 @Mieszko1 powiedz mi kolego co zes tam lał na początek , może jakoś ci coś pomogę ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 2 Listopada 2020 @Mieszko1 Braki Potasu i Magnezu . to nie jest Popalenie , jak liście sie unoszą ku górze . Plus zasada od suchego do mokrego . Z reszta teraz to i tak chuj ją strzelił za póżno na reakcję . . zbieraj co się da i tyle . następnym razem bedzie zapewne lepiej,powodzonka ? . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) @zielonyjamajczyk oaza z biedry ma około ph8, uważaj co piszesz, mam wrażenie, że niektóre Twoje komentarze są tylko po to, żeby były kiedyś przed 2014 rokiem, jak przeglądam o niej posty miała takie ph jak piszesz, ale nie teraz mi te martwicze plamy wyglądają na brak potasu, tak jak wyżej pisze @krzychuNBW dodałabym mineralny nawóz na kwitnienie z dużą ilością fosforu i potasu, albo jakieś PK13/14, chociaż teraz to i tak za późno @Dobry_Człowiek! gdyby były popalone to wszystkie końcówki byłyby żółte, przy przytopowych widać, że to nie jest popalenie nie wiem ile musiałby lać biobizzu, żeby popalić liście Edytowane 2 Listopada 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 2 Listopada 2020 @Groovebusters różne pogłoski chodzą po necie, uważam że każdą wodę należy sprawdzić, bez względu na markę - jest zawsze ,,ograniczone zaufanie" do czytanych informacji. Mój miernik pokazał 6.6 , pozostawiłem ją na 12 h z ciekawości otwartą i taki miałem wynik. Ale moge zwalić na phometr za który teraz dałem kupę kasy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 2 Listopada 2020 @krzychuNBW @Groovebusters dostawała tylko biobizz trio pack. Hulkberry za późno ale northerna może jeszcze uratuje, dam im dzisiaj większą dawkę bio bloom tam jest fosfor i potas. Zamówię też jakiś nawóz mineralny, możecie cos z w miarę dobrych polecic? Szkoda że tak późno napisaliście, no ale będzie nauka na następny raz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 2 Listopada 2020 @Groovebusters @Groovebusters różne pogłoski chodzą po necie, uważam że każdą wodę należy sprawdzić, bez względu na markę - jest zawsze ,,ograniczone zaufanie" do czytanych informacji. Mój miernik pokazał 6.6 , pozostawiłem ją na 12 h z ciekawości otwartą i taki miałem wynik. Ale moge zwalić na phometr za który teraz dałem kupę kasy. Cieszę się że jesteś bardzo mądry. Mimo to nie komentuje Twoich uwag czy doradctwa, też się uczę tutaj od innych ludzi. Jak Ci się nie podobają moje komentarze to po prostu je omiń. Wyluzuj trochę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk to, że ty stosujesz zasadę ogrniczonego zaufania to nie znaczy że inni też ja mam krople helliga i od razu po otwarciu Oazy wychodziło zawsze 8 (ciemnoniebieski) woda wodzie nierówna a ja jestem dziewczyną, a nie chłopcem po prostu widzę Twoje posty i automatycznie wyrabiam sobie o Tobie zdanie, to jest normalne ;* napierdalasz w tą klawiaturę bez żadnego przemyślenia sprawy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 2 Listopada 2020 @Groovebusters jak wejdziesz na nie jeden temat to jest kilka osób o różnym myśleniu. Użyłem słowa ,,podobno" znasz takie słowo ? Czy nie bardzo ? Czy to jest równoznaczne z ;lej oazę z biedry ? Zły dzień ? Kobieta nie dała ? Czy po prostu lubisz się przywalić do kogoś kto możliwe że też się uczy ?! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 2 Listopada 2020 @Groovebusters ile ml na l wody dac tego bio bloom w tabelce od połowy kwitnienia jest po 4 ml na l wody ale nigdy tak dużo nie dawałem max 1 ml @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 2 Listopada 2020 Skoro edytujesz posta po kilku minutach to też widać kto tu napierdala w klawiaturę . To sobie wyrabiaj. Ja się uczę i nigdy nie mówię : rób to czy tamto. Ale widzę że niektórzy razem z jaraniem mózgu się pozbawiają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 2 Listopada 2020 @Mieszko1 Po prostu każdy uczy sie na błędach pamiętaj ? , teraz juz nawet i tak jak byś lał pk 13-14 to nie zdziałasz za dużo a to dla tego ze one juz sa w pewnym stadium kwitnienia , co ci mogę polecić? na swoim przykładzie Nawozy Plagrona - Terra Bloom , Pk13-14 , sugar royal , to używam jak i podłoże Growmix tez od nich i nigdy nie mam problemu z plantami ? plus zasada suchy -mokry . i wszystko gra i huczy ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Listopada 2020 to jest organiczne papu, więc skoro są niedobory to ja dałabym te 4ml/l @Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach