Gość Napisano 12 Października 2020 (edytowane) @Mieszko1 to żaden problem, każda roślina kwitnie w swoim czasie i to jak najbardziej normalne jeśli się boisz, że jedna będzie szła szybciej, a druga wolniej - wyrówna się to podczas zaawansowanego kwitnienia Edytowane 12 Października 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 12 Października 2020 @Groovebusters tylko nie wiem jaka wilgotność utrzymywać, ciągnę cały czas między 60 a 70 w dzień i ponad 80 w nocu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Października 2020 To dobra wilgotność, na początku kwitnienia nie musi spadać ponizej 60%50% Jak będziesz widział, że formują sie kwiaty - wtedy trzeba utrzymywać poniżej w/w liczb Tak swoją drogą - przy pierwszej uprawie dbałam o tą wilgotność, ale teraz widzę, że ona nie jest najważniejsza, byleby w momencie formowania się kwiatów ją obniżyć do np. 50% i ma się spokój @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 12 Października 2020 @Groovebusters wiem ale ja mam tak że jak ma być 70 to robię 70, lubię gdy wszystko jest idealnie tak jak ma być ? tak więc chciałbym żeby każda z roślin miała idealne warunki na każdym etapie. Potrzymam tak jeszcze z tydzień a później zmienię na 50%. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Października 2020 @Mieszko1 to wygląda na perfekcjonizm, a rośliny nie są idealne, każda ma swój rytm, różni się wyglądem od drugiej etc. dlatego taki perfekcjonizm może być szkodliwy "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 13 Października 2020 Dzień 28 Hulkberry na zdjęciach, northern stoi od paru dni w miejscu. Jak szybko sytuacja potrafi się zmienić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 16 Października 2020 (edytowane) Dzień 31 Northern cały czas stoi w miejscu a hulkberry kwitnie ładnie, w northernie liście są jakby lekko opadnięte. Zdjęcie niestety kiepskiej jakości, w miejscu gdzie są rośliny niestety nie ma oswietlenia Edytowane 16 Października 2020 przez Mieszko1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 20 Października 2020 (edytowane) Dzień 35 Dzisiaj mija 5 tygodni od wykiełkowania. Narazie wszystko ok poza tym że chyba lekko przesadziłem z nawozami i na 2-3 listkach na hulkberry znów pojawiły się brązowe plamki. Następne 2 podlania dam sama wodę. Zamówiłem też mocniejszą lampe na kwitnienie, powinna być w tym tygodniu. Wilgotność zmniejszyłem do 50% poprzez włączenie wyciągu z filtrem. Pierwsze zdjęcie razem później Hulkberry i na końcu Northern Edytowane 20 Października 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Października 2020 @Mieszko1 dobrze lecisz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 20 Października 2020 Elegancko ? byle z zapachem dać radę bez filtra. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 20 Października 2020 @zielonyjamajczyk przecież napisał, że włączył wyciąg z filtrem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 20 Października 2020 @mikosz Przepraszam. Przeczytałem wyłączyłem ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 20 Października 2020 @Szym @zielonyjamajczyk @mikosz dzięki wszystkim, bez tego forum i waszej pomocy już dawno by z tego sama łodyga została?? jeszcze pierwszej nie skończyłem a już myślę o następnej uprawie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 20 Października 2020 @Mieszko1 mało się znam, ale też już myślę o następnej. To strasznie wciąga. A ten widok jak rośnie cieszy mega duszę ? a później nacieszy umysł . A chłopaki bardzo pomagają ? też wdzięczność dla nich. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 20 Października 2020 @Mieszko1 a były chwile zwątpienia.. ?? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 27 Października 2020 (edytowane) Dzień 42 Niestety ale z małych kropek na hulkberry pojawił się wielki problem, nie wiem co zrobiłem źle, dawalem nawóz dopiero drugi raz i to pół dawki. Później lałem cały czas woda ale jest tylko gorzej, co zrobić czy nie jest za późno? Na northernie tylko z 3 listki na dolnych partiach mają ciemne plamki i pozolkniete liscie. Czy możliwe że to nie przez nawóz a za dużo wody? Edytowane 27 Października 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 27 Października 2020 @Mieszko1 Co to był za nawóz ? Jak go rozcieńczyłeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 27 Października 2020 @zielonyjamajczyk biobizz grow bloom i top max po 0.5 ml na litr wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 27 Października 2020 (edytowane) Jakby potasu za mało było.. Tak przynajmniej wygląda porównując ze zdjęciem o niedoborach. A nie za dużo wody? Edytowane 27 Października 2020 przez Jamajczyk13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 27 Października 2020 Dodam że ph wody sprawdzałem, zawsze daje od 6.0 do max 6.5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach