Tester 1,408 Napisano 21 Czerwca 2020 @Bimbrownik kupił by tylko kwadrat 60x60 gorzej by był doświetlony tymi dwoma najtańszymi panelami ledam, bo jeden jest niby na powierzchnię 30x30 @Obcyk19 a box wysokości 120cm nie jest jakiś mega niski, HPS można by było dać, musiał byś dać wentylację i zależy jaką masz w pomieszczeniu temperaturę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 21 Czerwca 2020 @Tester box jest własnej roboty, i mogę to ew. podwyższyć.o nawet metr. Chciałem się pobawić, pokombinować z roślinami a tu kombinować trzeba żeby żyły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 22 Czerwca 2020 @Bimbrownik jest na Leda. Panel za 270 ale są też dwa za 100 to by mu chyba stykly od biedy. @Obcyk19 www.ledam.pl Panele za 120 złotych będziesz miał migiem w domu. Ewentualnie na allegro zestaw żarówek jak u @Groovebusters tylko nie wiem ile Fruzia dała za takie żarówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Czerwca 2020 Zestaw HPS został zamówiony, myślę że jutro dojdzie. Box podwyzsze do 180-200cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 22 Czerwca 2020 Godzinę temu, EneDue napisał: tylko nie wiem ile Fruzia dała Fruzia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 22 Czerwca 2020 @Bimbrownik w sensie ta Groovebusters To moje uniwersalne określenie na dziewczyny. Chociaż czasem też mówię "piękna biomasa" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 22 Czerwca 2020 @EneDue piękna biomasa ? chyba że jest wizualnie dyskusyjna albo objętościowo zaawansowana ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Czerwca 2020 Ja mam 4x 3500lm diall 28w 150zł 3x1500lm 14W 18zł Czerwono-niebieskie 50W i 28W 86zł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Czerwca 2020 W polecacie wsadzić w docelowe, około 11L doniczka plastikowe czy może materiał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 22 Czerwca 2020 19 minut temu, Groovebusters napisał: Ja mam 4x 3500lm diall 28w 150zł 3x1500lm 14W 18zł Czerwono-niebieskie 50W i 28W 86zł Te W to faktyczny pobór z gniazdka? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 22 Czerwca 2020 @Bimbrownik jak jest dyskusyjna to mówisz z sarkazmem ;] @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 22 Czerwca 2020 @EneDue zawsze ? sarkazm mam na imię, a na drugie ironia Pytam bo tak sobie myślę... Razem to 232W i 254zl. Za to można panel kupić to takiego małego boxa i mieć 60W @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Czerwca 2020 Owszem, popełniłam błąd kompletując powoli żarówki, mogłam od razu zainwestować te pieniądze w panel np. 60w z Ledam. Ale już za późno, Tobie @Obcyk19 nie polecam kupować żarówek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Czerwca 2020 HPS 150W z zasilaczem i odblyslnikiem dojdzie, oraz jutro przebudowa boxa,a nawet robienie nowego że starej szafy! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 22 Czerwca 2020 @Groovebusters no bo ty uczysz się na błędach. Ja też kupiłem mniejsza lampkę nim kupiłem panel, dlatego teraz mówię ludziom by nie robili tego co my. @Obcyk19 kibicuje ci oby dobrze poszło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Czerwca 2020 @EneDue ja również, każdemu kto jest w uprawę zaangażowany, ehh, nie mogę się doczekać by zobaczyć kwiaty tej wspaniałej rośliny. Ale chyba z 5 zostaną w boksie 3 z tego że 2 jeszcze nawet się niewygrzebaly, chyba że w korzeń idą! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 22 Czerwca 2020 Chyba że uszkodziłes grzebiąc w ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 22 Czerwca 2020 Ja nie wiem co Wy narzekacie na te żarówki.. Ja mam set jaki mam i mi tak zapier... jakby na sterydach były. Chyba, że CFL też robi swoje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Czerwca 2020 Nie nieuszkodziłem, po prostu muła zlapaly. Co do przebudowy box, można pomalować środek farbą elewacyjną białą firmy brilux? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 22 Czerwca 2020 @Aron chodzi o koszta. To co ty masz w żarówkach panel byś miał podejrzewam. Kwestia ile kasy się przeznaczy i temperatura jaką emanuje dane oswietlenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach