Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Lutego To nie tmv, przynajmniej wg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 4 Lutego @Glut78 @Prepers @moonka @Boczelli Spoko rozkminiacie o tym księżycu, fazach itp.Nawet się pośmiałem troche.Nie, że coś tam nie teges bo o tym chyba mało kto wie coś więcej i pewnego.Jedno jest pewne, można kupić kalendarz lunarny dla uprawy ganjii. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Lutego @Lasir https://2fast4buds.com/pl/news/kalendarz-ksiezycowy-konopie-i-ksiezyc @Grzechoczący Grzechotnik A co myślisz że to jest? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 4 Lutego @Prepers Jestem cham ostatni ale dobry ze mnie człek.Grawitacja mowisz przeszkadza plantom rosnąć? 🙂 Jak fazy księżyca zmieniają skład wody? Rozwiń tą myśl.Mamy 4 fazy a skład molekularny wody to H2O...:) @Prepers Nawet chyba ten raz oglądałem... Ten kalendarz... Aha i wg.obowiązującej teorii księżyc nie świeci tylko odbija swiatło słoneczne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Lutego @Prepers ziomek bez urazy, ale jak mam przeglądać 20 str spamu żeby się dowiedzieć co się działo to nie lada wyzwanie, chwilę mnie tu nie było więc potrzeba czasu na analizę 🙈 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 4 Lutego @Lasir outdor kiełkuje się i kosi według faz księżyca jeśli chce się osiągnąć maksymalną moc. I taką samą zależność zauważyłem w namiocie(zupełnie przypadkiem) 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Lutego @Lasir "Teraz George Reiter z University of Houston i jego koledzy odkryli kolejną niezwykłą właściwość wody. Przedstawili oni dowody sugerujące, że gdy uwięzimy molekuły wody w przestrzeni liczonej w nanometrach, powstaje "kwantowa" woda. Dzieje się tak, gdyż molekuły wody mogą tworzyć pomiędzy sobą wiązania wodorowe." Resztę sam poczytaj mnie interesował temat od strony fizycznej bardziej, a jak wpływa na bank do końca sprawdzone nie jest, to samo jak częstotliwość też wpływa na wodę masz całą gamę filmików jak woda o wbrowadzona w drganie układa się w różne wzory @Grzechoczący Grzechotnik spoko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 4 Lutego @Prepers O częstotliwości czytałem i to niedawno.Ale skład masz h2o zawsze.Wiazania to co innego.Śmieję się tu troche bo czułem co masz na myśli ale wkradł się błąd w nazewnictwie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Lutego @Prepers caly czas tylko biobizz jechał? Nic więcej? Czesto deszczówka podlewałeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 4 Lutego 5 minut temu, Glut78 napisał: @Lasir outdor kiełkuje się i kosi według faz księżyca jeśli chce się osiągnąć maksymalną moc. I taką samą zależność zauważyłem w namiocie(zupełnie przypadkiem) Tak, ja to wiem i w to głęboko wierzę chociaż nie uprawiam wg.tego kalendarza. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Lutego @Grzechoczący Grzechotnik Woda z kranu , podejrzewałem też chlor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 4 Lutego @Prepers aha i gdy ziemia, księżyc i słońce są w jednej linni mamy zaćmienie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Lutego @Lasir "W fazie ciekłej woda ulega samoistnej jonizacji zwanej autodysocjacją zgodnie z reakcją: H2O + H2O ⇌ H3O+ + OH−, tworząc kation, jon hydroniowy i anion, jon wodorotlenowy." Naprzyklad @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Lutego @Prepers to prosto z kranu do donicy? Czy robiłeś odstanie tej wody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 4 Lutego @Prepers O stary.To za dużo dla mnie.Z chemii pamietam podstawy, bez googli nie ogarne 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Lutego @Grzechoczący Grzechotnik odstana była lana, może ew. za krotko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 4 Lutego Masz racje, czytam, ale to się dzieje nie przez księżyc tylko blisko zmiany skupienia z cieczy na gaz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Lutego @Lasir To teraz poczytaj jak wpływały badania wody podczas faz księżyca, do tego cały czas zmierzalem @Lasir wyniki będą inne Nie wiedzą dlaczego, koniec tematu, wpłynął księżyc nie wiedzą jak, dalej są tylko teorię bo fizyka kwantowa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 4 Lutego 5 minut temu, Lasir napisał: @Prepers O częstotliwości czytałem i to niedawno.Ale skład masz h2o zawsze.Wiazania to co innego.Śmieję się tu troche bo czułem co masz na myśli ale wkradł się błąd w nazewnictwie 🙂 Skład składem, a wiązania wiązaniami. To tak jak z dopalaczami, jak duży transport wpadnie to substancja trafia na listę środków nielegalnych. Więc chemik zmienia jedno wiązanie( skład ciągle jest taki sam, ale powstaje nowa substancja) problem pojawia się gdy nowe wiązania są nie stabilne i się utleniają, wtedy dopalacze zabijają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Lutego @Lasir Ciekawostka woda używana do chłodzenia reaktorów jądrowych też zachowuje się bardzo dziwnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach