Jump to content

Glut78

Members
  • Content Count

    824
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Glut78 last won the day on April 17

Glut78 had the most liked content!

Community Reputation

640 Doskonała

1 Follower

About Glut78

  • Rank
    Dużo wie

Recent Profile Visitors

1,805 profile views
  1. To ile tych sandaczy mistrzu spiningu złowołeś? Bo te na tych fotkach to akurat spining Bo, chłopcze, jak ja zaczynałem na spining sandacze łowić to Ty po drabinie na truskawki wchodziłeś, a ne chleb Ben mówiłeś A powiedz mi dlaczego mnie obrażasz??? Z zazdrości, że ja łowię, a Ty tylko o tym marzysz?😂🤣
  2. Ja na kolację😉 A Iła złowiłeś sandaczy? Bo ja łowię… wszystkimi metodami, a ci co mówią że sandacze łowi się na spining, po prostu nie umieją ich złowić na żywca😂🤣
  3. Te małe faktycznie na żywca, a karasie po 1,5 - 2 kg, bo tu sandacze do 20 kg
  4. Glut78

    IMG_5842.jpeg

    Ja mam przepisy sprawdzone po dziadku. Do słoika 4,25-4,5 l. 1,5 kg owoców 600-700 g cukru i dwa litry spirytusu + woda destylowana do pełna. Po 2 tygodniach pychotki👌😅 Co dziennie wstrząsać żeby cukier się rozpuszczał
  5. Glut78

    IMG_5811.jpeg

    To jest 10 kg cukru 50% alk. Bal trwa🤣😂 tylko koszty redukuje🤣😂
  6. Ale roślinę też musi odpocząć, 20/4 jest maks, a 18/6 jest optymalnie. I mi szkoda czasu żeby to sprawdzać, na pewno napisali to bardziej doświadczeni odemnie😅. Zmieniając zawody, nauczyłem się, że nic nowego nie wymyślę, bo wszystkie systemy już były wielokrotnie sprawdzane i wszyscy robią tak żeby było im wygodnie, ale trzymają się tych samych norm
  7. Z kilograma cukru - litr 50% wódki, czas dwie doby + nocka gotowania 1 kg cukru na 4 l wody + 10 kg pomarańcz I te drożdże
  8. Z tym jest super bo pilnować nie trzeba, ustawiam i w kimę. Rano tylko wodę zakręcam Bo po 6 godzinach sam się wyłącza A dobre koszty, na allegro 1559zł i za granicę wysyłają
  9. Ale ten jest z komputerem. Czujnik temperatury na kolumnie i drugi w łęgu, jak Keg ustawię w łęgu 85 stopni to wychodzi spirytus jak na fotce Kegu
×
×
  • Create New...