Jump to content

55ECFEB4-C68C-4A04-A350-85472D737FB3.jpeg

  • Love it 1
  • Trzymaj blanta 2

Photo Information for 55ECFEB4-C68C-4A04-A350-85472D737FB3.jpeg


Recommended Comments

Hoho, widzę księżycowy klimat. Taki sam tylko na gaz używam.

Share this comment


Link to comment
Teraz, Wladimir napisał:

Hoho, widzę księżycowy klimat. Taki sam tylko na gaz używam.

Ale ten jest z komputerem. Czujnik temperatury na kolumnie i drugi w łęgu, jak Keg ustawię w łęgu 85 stopni  to wychodzi spirytus jak na fotce

Kegu 

Share this comment


Link to comment

Ja zauważyłem że szybsze tempo = słabszy produkt. Ogólnie używam taboretu i wyłączam jeden palnik na przedgonie. Wychodzi mi 92-95*, ale jak wolniej to za dlugo mi schodzi i to moje optimum 

Share this comment


Link to comment
8 minut temu, Wladimir napisał:

Ja zauważyłem że szybsze tempo = słabszy produkt. Ogólnie używam taboretu i wyłączam jeden palnik na przedgonie. Wychodzi mi 92-95*, ale jak wolniej to za dlugo mi schodzi i to moje optimum 

Z tym jest super bo pilnować nie trzeba, ustawiam i w kimę. Rano tylko wodę zakręcam

Bo po 6 godzinach sam się wyłącza

A dobre koszty, na allegro 1559zł i za granicę wysyłają

Share this comment


Link to comment

A o czym Wy tu piszecie? Tak łopatologicznie jakby ktoś mogł nakreślić... 😉

Share this comment


Link to comment

Wrazliwe dane na zdjeciach lepiej zaslaniac(certyfikat w tle) kurwy sa wszedzie. Ile litrow mozna uzyskac w jakim czasie i jakim nakladem srodkow Panowie?

Share this comment


Link to comment

mamy bardzo podobną 😄  wychodzi bimberek pierwsza liga  ( Jak zrobisz Bimberek po rozrobieniu dodaj do niego Tarninę  kupisz na allegro 
1.5 kg na 7/8 litrów  rozrobionego i trzymaj nie więcej jak 3 tygodnie ! )   coś pysznego ziomek buty w komisie zobaczysz 

Share this comment


Link to comment

Ja mam jeszcze aabratka i powiem wam szczerze że na nalewki to aabratek najlepszy, bo produkt wychodzi 97-98*, bezwonny idealna surówka do nalewek. Natomiast smakowki robić to na zimnych palcach. Polecam nastawy robić na owocach np truskawka/ananas/gruszka/jablko  i czuć w destylacie truskawki/ananasy/gruszki/jabłka. Jest to lewel wyżej jak cukrówka. No i owoce mogą być kat 3, to i tak nastaw do destylacji.

Ale w zamian otrzymujemy napitek bezbarwny z nutą owoców o wysokim stężeniu alkoholu.

 

Po za tym ciekawa jest nalewka z orzechów włoskich,  w lipcu zbieramy zielone orzechy i leżakuje rok czasu...

Share this comment


Link to comment
2 godziny temu, Boczelli napisał:

Wrazliwe dane na zdjeciach lepiej zaslaniac(certyfikat w tle) kurwy sa wszedzie. Ile litrow mozna uzyskac w jakim czasie i jakim nakladem srodkow Panowie?

Z kilograma cukru - litr 50% wódki, czas dwie doby + nocka gotowania

IMG_5803.jpeg

2BE2FCC3-D0AD-400D-9442-2C9A4AE6BFE1.jpeg

1 kg cukru na 4 l wody + 10 kg pomarańcz

I te drożdże

Share this comment


Link to comment

Dokładnie tak to powinno wyglądać, nice. Aż powąchałbym ten twój produkt, jakość musi być najwyższa. 

Edited by Wladimir

Share this comment


Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...