Cali_Bastard 685 Napisano 14 Sierpnia 2022 Ps. Wg mnie California i Barcelona przejęły światowe kreowanie trendów/hype’u w branży zielarskiej. Nawet topowe coffee shopy w Amsterdamie jak np Grey Area w swoim menu maja głównie gatunki od breederow z tych właśnie miejsc. @Zielone krainy prawie z każdym gatunkiem mozna zrobic żeby tak wyglądał 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Sierpnia 2022 @Cali_Bastard PL czy nie ? Pewne rzeczy wskazują, że jednak przynajmniej, niektóre twoje uprawy obecnie mogą znajdować się w Polsce, ale może źle cię zrozumiałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 14 Sierpnia 2022 @Zielone krainy w Polsce nie mieszkam już przeszło 20 lat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 14 Sierpnia 2022 Na jakiej zasadzie działa ta maszynka ? On kruszy wierzchnia warstwę i zarazem zlepia materiał ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 15 Sierpnia 2022 @Brazil Munster ogolnie to służy do wytrącania kiefu. Wrzucasz trim lub topy na 3-4 godziny i masz w pudle czysty elegancki kief; bez jebania z torbami, wiadrami, lodem, wirowkami etc. Ściany tego bębna to siatka(mesh) i można kupić od 100 do 200 mikronów. Do tego zabiegu polecam 180 mikronów bo wtedy mało co wyleci z bębna. Ziolo musi być suche przed curingiem; wrzucasz na 30-60min. Kief wypada z wewnątrz topa i przykleja się od zewnątrz. W tym procesie topy się zbijają a terpeny rozlewają się po zewnętrznej warstwie topa przez co jest mega aromatyczny i wyglada jak towar z górnej półki w coffee shopie. I voila! oto tajemna wiedza muminków której zapewne nikt na tym forum nie posiada a nie jeden rozkminia jak to możliwe ze taka genetyka istnieje 😉 Urzadzenie nie jest tanie ale sam patent jest banalnie prosty tylko trzeba spróbować pare razy żeby wiedzieć dokładnie jak suchy ma być towar i jak długo ma się turlać. ps. Dla januszy co myślą ze zrobią bęben z czegos innego i podłącza do wkrętarki.. nie działa, sprawdzałem 😂😂😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) A jak to działa z jakimiś torbami ? 🙂 raczej nie ma opcji budżetowej dla przeciętnych domowych laików. tylko raczej przy większym obrocie. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez Brazil Munster @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 15 Sierpnia 2022 @Brazil Munster z torbami chodziło mi o wytrącanie kiefu. Tak jak masz torby do bubble hashu to możesz tam wrzucić dry Ice i potrząsając uzyskać kief. tak jak piszesz, jak ktos robi sobie drzewko bądź 3 to zakup takiej maszyny jest nieopłacalny. Widzialem kiedyś na Etsy jakieś amatorskie projekty na małe ilosci ale nie wiem jak i czy to działa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Sierpnia 2022 @Brazil Munster sam kief mozna robic w prosty sposob zamrazajac suchy trym i potem przez sitko minimum od 100 mikronow w gore, przeptrzepujesz zamrozony trym i przez sito leci kief.. im mniejsze oczko siatki tym czystszy kief Ja robilem na sitku do cukru pudru 😄 i maki 😄 i chociaz bylo duzo smieci w postaci pokruszonych lisci itp. To klepalo i na kilka dni uratowalo zycie 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 15 Sierpnia 2022 @Mr.Green kiedyś robiliśmy z kumplem w liceum taki haszyk. Jeszcze był prasowany butelką z wrzątkiem. Pol szkoły najarane chodziło 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Sierpnia 2022 @Cali_Bastard jak nie wiele trzeba czlowiekowi do szczescia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 15 Sierpnia 2022 @Mr.Green inne czasy inne standardy, ten hasz byl średniej jakości i mocy jak teraz na to patrze ale wtedy to jaaaa pierdooole… złoto !! 😎 Kiedyś to było, a teraz to nie ma 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Sierpnia 2022 Dokladnie.. ahh co zrobisz 🙂 tylko czekac jak to jebnie zaraz wszystko 😄 a co taka zmiana avatara? 😛 szybko Ci sie nudza widze 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 22 Sierpnia 2022 Kwit ruszył 2 dni temu Troche dałem dupy i przy flipie światła wypialem z timera na „chwile” i świeciło non stop przez 48h. Jak wczoraj otworzyłem namiot to wszystkie liście wisiały jak nietoperze i ogolnie dziewczyny trochę pokurczylo, przykry widok. Polałem obficie i mikrobami od bio-sys i dzisiaj wyglądają tak 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Sierpnia 2022 @Cali_Bastard i to juz w gore nie wydupcy jak u mnie co nie 😄 czlowiek sie czegos nauczy 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 22 Sierpnia 2022 32 minuty temu, Mr.Green napisał: @Cali_Bastard i to juz w gore nie wydupcy jak u mnie co nie 😄 Się okaże 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Sierpnia 2022 @Cali_Bastard jestes rzeznik 🙂 nie ma co 🙂 chcialbym to robic na taka skale w organice.. 🙂 wyjebane z butow by bylo 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 22 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Mr.Green napisał: @Cali_Bastard jestes rzeznik 🙂 nie ma co 🙂 chcialbym to robic na taka skale w organice.. 🙂 wyjebane z butow by bylo 🙂 A tam rzeźnik, kiedyś to były czasy.. teraz niema czasów 😀 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Sierpnia 2022 @Cali_Bastard okkkkk seriooo ?:D hahaha. Jutro kupuje ten bilet do Canady 😄 nie potrzebujesz kogos do pomocy ?:D moge wode nosic, wachlowac:D cokolwiek 😄 Wysoko te lampy 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Sierpnia 2022 @Cali_Bastard jakoś dziwnym trafem wyszukiwanie po obrazie znalazło zdjęcie pod innym kątem 😄 👮 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 22 Sierpnia 2022 @Udyr dobrze znalazłeś 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach