Eddie Plant 251 Napisano 21 Maja 2022 Wilgoć utrzymuj w miare nisko to pleśń albo zwolni, albo zniknie. I raczej już bym zostawił te topy by sobie w spokoju rosły xd troche późno na silny stres @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Maja 2022 No chyba tak jak @Eddie Plant mowi.. juz to zostaw. Bedziesz mial tam fajnego popcorna 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 21 Maja 2022 @Mr.Green Sorry ale nie rozumiem slangu o jaki popcorn ci chodzi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 21 Maja 2022 @Wojmax popcorn to mini topki które się tworzą i nie puchną bo ich okolica jest mało oświetlona 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Maja 2022 Coś jakby Ci trzecie jajko wyrosło ale nikt by go nie chciał za specjalnie no ale już jest no to trzeba z tym żyć 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 22 Maja 2022 @Tester @onyx @Udyr A wy Panowie co o niej myślicie? Mam jeszcze jedno pytanie: czy to jest dobry pomysł żebym już we wtorek zaczął lać PK plus zwiększył dawkę Blooma? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Maja 2022 (edytowane) @Wojmax jak nie popali Ci liści po pierwszej małej dawce pk to możesz próbować. Ale trzymaj rękę na pulsie ,żeby jej szlag nie trafił. Edytowane 22 Maja 2022 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 22 Maja 2022 Osobiście bym już zapodał 1/3 dawki PK bo topy ładnie formują się i będą już ładnie wsuwać. Tylko nie przesadzić żeby im nie zaszkodzić. z drugiej strony na foto liscie nie pokazują żadnych niedoborów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 22 Maja 2022 @Brazil Munster 1/3 dawki to na 1.5l wody bo tyle podlewam co trzy dni ile wlać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 22 Maja 2022 1/3 dawki na litr wody. Wiec licząc full dawka 2ml na etykiecie to dajesz około 0.7ml na litr. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 23 Maja 2022 Szybkie pytanie mam czy 9 tyg flo starczy na obfite plony, bo dzisiaj zaczął się 5tyg flo i chciałbym wiedzieć ile plus minus zostało do ścinki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 23 Maja 2022 Średnio to 9-10 tyg i powinna być gotowa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Maja 2022 Na finishu topy juz nie puchna ale dzieja sie inne cuda 🙂 rownie wazne jak puchniecie topow 😄 kapsulki mocy sie dopelniaja 🙂 trzeba obserwowac do konca i jak kto woli z bursztynem wedle uznania ciachasz panne i jest twoja 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 24 Maja 2022 Czy dobrym pomysłem jest żebym dzisiaj dał 2ml Blooma i 0.5ml PK na 1.5l wody czy za dużo co uważacie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 24 Maja 2022 Chces dawać co podlanie nawozy ? Jak wyglądają teraz dziewuchy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 24 Maja 2022 @Brazil Munster Zdjęcie wyślę później, a podlewam nawozami co drugie podlanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 24 Maja 2022 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 24 Maja 2022 @Wojmax bardzo ładnie rośnie, ale tak jak u mnie tak i u Ciebie trzeba jej fryzjera od dołu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Maja 2022 @Wojmax trzymaj się tego podlewania bo jak widać jej smakuje. Gdybyś zauważył zmiany kolorów to podniesiesz dawkę. Trafiłeś w jej gusta żywieniowe 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 24 Maja 2022 @Udyr Napisałeś to akurat jak dziś dałem jej 2ml Blooma i 0.5ml PK na 1.5l wody. W ogóle trochę chu#$a sytuacja bo okazało się że wodą którą podlewałem miała 7.5 pH więc trochę beznadziejna sytuacja ale chyba nie powinno to wpłynąć jakoś na jej rozwój bo pierwszy raz podlałem wodą o tak dużym stężeniu, przedtem zawsze miałem od 5.80 do 6.20. @Eddie Plant Moje pierwsze pytanie kiedy powinienem ją przyciąć a drugie czy spowolni się przez to jej rozwój? A i ile w ogóle ściąć (ile cm od ziemi)? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach