Wojmax 92 Napisano 9 Marca 2022 @Lasir @Udyr Przesadziłem, ale najprawdopodobniej uszkodził korzeń, czyli stało się to czego się obawiałem... Teraz jest w ciemni, więc zdjęcie przyśle jutro. Oby żeby coś z niej było.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 9 Marca 2022 @Wojmax Jak nie za bardzo to myślę, że nic jej nie będzie :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Marca 2022 @Wojmax Jeśli jej głównego korzenia nie złamałeś to z 2-3 dni stanie w rozwoju i będzie zasuwać dalej. I nie stresuj się jak nie będzie rosnąć. Aby nie padła na bok to będzie ok. Nie lej jej tylko wody jak opętany 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Marca 2022 @Udyr Dobrze szefie, poprostu przeczytałem gdzieś, że jak roślinka mała jest to powinna kieliszek dziennie dostawać i się stosowałem do tego. A teraz jak jest w 16L doniczce po przesadzeniu to ile lac 100ml co 3 dni będzie ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 9 Marca 2022 @Wojmax Lej z wyczuciem, na to nie ma uniwersalnej reguły.Ale jak Udyr wspomniał, bez przesady.To musisz wyczuć.Każda roślina jest inna teoretycznie ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Marca 2022 @Wojmax zasada jak dla alkoholika z wszytym esperalem 🙂 Jak się ruszy ze wzrostem to podlejesz, daj jej z tego bagienka się wydostać. Weź doniczkę w ręce i zapamiętaj wagę. Bo świeża ziemia do której przesadzałeś pewnie nie była za mokra. To sobie odniesienie do wagi wyrobisz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Marca 2022 @Udyr @Lasir Dzięki Panowie! Jutro prześlę foty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Marca 2022 Ten kubek jest przezroczysty a korzenie nie lubią światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Marca 2022 @konopny_janusz Teraz to w doniczce jest więc światło na pewno nie dociera. Jak już mówiłem jutro foty prześlę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 11 Marca 2022 Na tę chwilę wygląda to tak: Roślinka stanęła w rozwoju, nie urosła o pół milimetra. Podlewam co dwa dni po około 30ml wody temperatura od 19° do 24° , wilgotność na poziomie 30% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Marca 2022 @Wojmax po przesadzeniu to norma. 30 % wilg to odrobinę za mało. Zraszaj tą ziemię w doniczce po całości. Trochę podskoczy na jakiś czas wilgotność. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 15 Marca 2022 Witam Wszystkich! Po przesadzeniu roślinki i ujebaniem pół korzenia na szczęście wszystko wróciło do normy, to znaczy, roślina znowu urosła, czyli się rozwija. Temperatura 20° w nocy 25° w dzień. Wilgotność od 30% do 50% (cały czas walczę, by się wilgotność trochę podniosła, spryskuje boxa, ziemię, wkładam do boxa kubki z wrzątkiem, ale jak na razie to różnica jest minimalna). Poniżej zdjęcie królowej: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Marca 2022 Liści mogłeś nie kropić wodą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 15 Marca 2022 @konopny_janusz Ok nie skropię następnym razem, ale w sumie to dlaczego mam nie skrapiać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) @Wojmax bo kropelka wody tworzy soczewkę jeśli promienie światła przez nią przejdą wiązki mogą się skupić w jednym punkcie i dojdzie do wypalenia dziury w liściu lub zostanie plama w tym miejscu Edytowane 15 Marca 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 15 Marca 2022 @konopny_janusz Jooooo nie pomyślałem o tym dzięki że mówisz! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 23 Marca 2022 23 marca, roślinka wygląda tak: Co o niej uważacie? Kiedy zacząć treningi typu FIM i LST? Kiedy zacząć podawać nawozy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 23 Marca 2022 Daj tego ledam na minimum 70cm od rośliny, jak zacznie się wyciągać to zaczniesz myśleć o lst. Fim możesz próbować jak zbuduje kolejne dwa piętra. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 23 Marca 2022 @grolsch3 LED w tym momencie jest około 35/40cm od rośliny mam go dać wyżej czy może tak być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Marca 2022 @Wojmax wyżej wyżej ,liść przy liściu jest. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach