Lemon Gelato 176 Napisano 30 Stycznia 2022 @Sensei A to gitara . A jak ci się tam gelato robi bo akurat ono mnie interere jakoś tak 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) @Różyczka Robię to pierwszy raz i tak nie za bardzo wiem jak to z sobą połączyć jak nagiąłem roślinę? Mogę zrobić razem z lst? Np teraz usunąć ten mały szczyt w zagiętej części? @Lemon Gelato Gelato rośnie najwolniej. Zobacz te dwie rośliny z tyłu a gelato z przodu po prawej. Somango z przodu po lewej nie ma co się dziwić bo z początku mocno nadłamałem łodygę , podejrzewam , że byłaby tak duża jak pozostałe. Coś więcej na tym etapie ciężko mi powiedzieć. Również dość długo wychodziła z ziemi. Ale zauważyłem , że gelato potzebuje wysokiej temp. Tamtym starczy ok 22 a tej 24. Edytowane 30 Stycznia 2022 przez Sensei @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 30 Stycznia 2022 @Sensei poczekaj az beda 4 pieterka i utnij to 4 zostanie 3 poczekaj az urosnie bedzie miala ok 15cm i kazdy szczyt nagnij w inna strone zeby rozlozyc je na plasko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 30 Stycznia 2022 @Różyczka Znaczy ogólnie roślinki mają po 4/5 pięter i je nagiąłem więc już chyba za późno , żeby zrobić tak jak mówisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 30 Stycznia 2022 Mordo wejdź do mnie i zobacz jak zrobilem LST . Topa można robić ale weź pod uwagę że masz dość mały namiot jak na 4 rośliny A co dopiero robić top/fimo i będzie jeszcze więcej szczytow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) @Brazil Munster Właśnie akurat miałem otwarte u Ciebie i z dziewczyną robiliśmy 😄 No właśnie też myślę , że byłoby aż nadto. Te 4 krzaki to jest aż nadto. Ale jak patrze względem Ciebie to chyba musiałbym je bardziej położyć? Edytowane 30 Stycznia 2022 przez Sensei @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 30 Stycznia 2022 Dosypal bym ziemi, uwiazal przy samym dole. Po to żeby nie zruszyla się w korzeniach, I glebowac ją. Widzisz jak ja mam, i wiele innych osób. Powoli powoli i dacie radę.. aby nie na siłę zeby nie pękło nic. Masz sezony więc na luzie i bez stresu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) @Brazil Munster Mam jeszcze trochę ziemi więc jutro już dosypię. Teraz nagiąłem bardziej w dół więc myślę , że będzie okej. Tylko jeden listek z dołu złamałem bo za bardzo wziąłem go tą linką w dół. Przeszkadzał bo był za duży. Ale ładnie odciąłem więc będzie okej. Dzięki za rady. Zobaczymy co z tego wyniknie. Ale trochę mnie dziwi , że już zaczynają pachnieć. Jutro założę filtr i zamontuje nowy kanał bo ten miał kilka dziurek , które są zaklejone no ale nie mogę mieć zapachu w mieszkaniu. Ja teraz się nimi zajmuję jak z pierwszym dzieckiem 😄 Jak to się mówi jak z jajkiem Edytowane 30 Stycznia 2022 przez Sensei @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Stycznia 2022 @Sensei Przejrzyj moja fr bo akurat ja robię inaczej lst bo gdyby robił jak ty to by mi roślinę wyjebalo aż do sufitu Przejrzyj moja fr bo akurat ja robię inaczej lst bo gdyby robił jak ty to by mi roślinę wyjebalo aż do sufitu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 31 Stycznia 2022 @Sensei to jest idealny moment na toping @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) @onyx Właśnie nagiąłem je mocniej i skubane mocno idą do tego światła. Nagiąć je jeszcze bardziej? Mogę uciąć ten liśc , który jest przywiązany? I tak oklapł w dół a z drugiego kraczka ułamał się i odciąłem. @Różyczka tak jak mówił kolega u góry to myślę , że może być za mało miejsca bo chciałem dac później siatkę. Edytowane 31 Stycznia 2022 przez Sensei @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Stycznia 2022 @Sensei Liscie zostaw, naginaj wokół brzegu donicy. Rozkladaj ja równo i będzie git. Ile masz zamiar trzymać na wegu jeszcze ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) @Udyr Zobaczę jak mi to wyjdzie. Dziś biorę się za małe a większe jeszcze bardziej nagnę . Dziś dzień 19. Tak myślę , żeby trzymać 30dni a może 5dni dłużej. Szczerze nie mam pojęcia ile je trzymać. jak na 4 roślinki to mają mało miejsca więc za długo też nie mogę Myślę też dać alga grow przez te 10dni i zwiększyć moc lampy do 60%? Dobry pomysł? I czy mogę mieszać alga grow organiczny z power roots w jednym dzbanku? Edytowane 31 Stycznia 2022 przez Sensei @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Ja tak robiłem lst. Nie ma się co pierdolić tylko naginać Edytowane 31 Stycznia 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 31 Stycznia 2022 @konopny_janusz no mocno zglebowane. to spróbuje ich nie złamać i naginać jak tylko mogę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Stycznia 2022 @Sensei nie wyglądają na głodne moim zdaniem. Nie wiem jakie tam masz dawkowanie z tabeli ale więcej niż 1/4 zalecanej bym nie dał na początek. Łatwo popalić jak mają dużo w ziemi. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 31 Stycznia 2022 @Sensei wal je na łeb aż do ziemi tylko uważaj że by nie złamać, najlepiej mieć druty ogrodnicze miękkie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 31 Stycznia 2022 Nie lej nawozów póki dobrze wszystko wygląda. Bez sensu pomplwac je teraz. Naginaj do gleby. Masz czas żeby odbiły się 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 3 Lutego 2022 Hej. Wilgotność ok 60% temp w dzień 23.5 a w nocy ok 22 stopni. Dzień 22. Zrobiło się krzaczasto. Podlewam co dwa dni 2l wody 2ml power roots. Jest trochę las. mogę uciąć większe liście? Nie ukrywam , że trochę zasłaniają małym pączkom. Zrobiłem topping gelato we wtorek i czekam aż się ruszy. Będę trzymał je 30dni i przełączam na flo. Jakieś porady jak jeszcze nagiąć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 3 Lutego 2022 @Sensei Daj tej ostatniej foto bez lampy, bo nie wiem czy to odblask światła czy pewne przypuszczenie. Tak ogólnie to zdrowo 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach