Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2021 @konopny_janusz Już pokazują lekkie braki P. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Grudnia 2021 @Zielone krainy ale dałem im przecież dzisiaj 1ml blooma 1ml top max i 2,5ml cannazymu, to co miałem zacząć od większej dawki? A pk podobno leje się od któregoś już tygodnia kwitnienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2021 @konopny_janusz Nie przejmuj się, tak bywa, jeszcze nie wchłonęła widocznie tego, co dałeś, reakcja może być opóźniona, ale końcówkami powiedziała , że jej potrzeby pod względem P nie są do końca zaspokojone, ale to mała oznaka niedoboru i nie ma się czym przejmować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Grudnia 2021 @Zielone krainy kurde początek kwitnienia i już braki, a nie zapominajmy że to allmix Nie chce jej ani zagłodzić ani przenawozic bo już te dwa przypadki przerabiałem w swojej karierze growera @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2021 @konopny_janusz Ale to na ten moment małostka, pierwsza oznaka, że czegoś więcej chce, gdy chodzi o kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy jutro mnie czeka niezłe przemeblowanie, ciąć resztę siatki kosić dwa planty trymować, do słoików bo do końca były nawozy, a nie planowałem tego przypadku by kosić i robić miejsce dla LSD. Dodatkowo lepiej okleić większego boxa tak by górna ścianka też miała folie Edytowane 24 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2021 @konopny_janusz Powodzenia, jak trzeba to trzeba, ja jestem przed kosą, więc też zabawa przede mną, ale jeszcze nie jutro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy też bym poczekał do końca roku ale nie widzę sensu czekać te parę dni, sytuacja niewiele się zmieni skittlez ma dużo mleka, violator kompletna klapa nawet nie idzie do przodu po zapodaniu 4ml blooma i 2ml pk, zblokowało ją konkretnie, dużo lisci straciła, ale do jarania będzie coś tam zadziała może, nie chce mi się jednak tego green dragona robić, 2 miesiące czekać na 100ml nalewki mi się to nie widzi Chyba tabela biobizz mówiła prawdę, 1ml bloom zapodaje się zaraz po przełączeniu na 12/12 a nie od momentu kiedy pojawią się preflowery, gdybym się do tego zastosował pewnie nie domagałaby się teraz fosforu Edytowane 24 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Grudnia 2021 Kurde, ocknąłem się, skoczogonki przeskoczą mi do tego planta jak go dam z tamtymi w boxie, ja pierdole @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2021 @konopny_janusz No to będzie musiało zostać, jak jest chyba, że temu LSD panel wsadzisz zamiast żarówek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy poszła kosa skittlez i Violator z obu jest w sumie 242g mokrego, wyjdzie suchego koło 45g. Temat siedzi w słoikach wc się robi. W skittlez znalazłem pleche małe ogniska na dwóch topach więc musiałem trochę wyciąć. Zostały 3 w boxie i jedna LSD w drugim boxie. Przeniosę jednak, będzie znacznie wyżej niż inne, może nie przeskoczą.. Edytowane 24 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2021 @konopny_janusz Jak śmigają po łodygach i liściach to przeskoczą, bo przejdą po roślinach, ale to już jak uważasz. Ja kosę jednej z roślin robię w środę albo w czwartek, będzie w sumie 66-67 dni kwitnienia, a druga posiedzi sama do połowy stycznia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Grudnia 2021 @Zielone krainy Wyróżnia się z tłumu. Skoczogonki nie chodzą mi po liściach i łodygach w innych plantach, do połowy są powycinane z lisci 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2021 @konopny_janusz Ładna jest , nie zrób jej krzywdy, będzie z niej coś dobrego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy musi mieć dobrą dietę przede wszystkim i powinno być git. Następne podlanie ma samą wodą. Później już dawać pk czy jeszcze bloom + top max? Może zwiększyć dawkę czy zostać przy 1ml tak jak w tabelce? A nie sory, w tabelce jest ze w drugim tygodniu flo powinna już 2ml blooma dostawać Dawać też bio grow? Bo dawno go nie dostała a tabela mówi żeby lać po 1ml Edytowane 24 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2021 @konopny_janusz Na pewno ziomku ostrożnie naładowana azotem jest tak, że z N nic bym nie dawał na razie, więc nie dawałbym bloom, sama woda , jak się rozjaśni i pokaże jakieś lekkie braki P i K to wtedy dopiero, niech idzie spokojnie bez popaleń, to wyjdzie wszystko dobrze. Ja bym czekał tak na spokojnie, jak się lekko wyssa, to wtedy bloom, a na pk przyjdzie dopiero czas. Tabele tabelami, a rozsądek rozsądkiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Grudnia 2021 @Zielone krainy ale sam pisałeś że pokazuje już lekkie braki p. Bloom myślę że można by jej zapodać. Wiem co znaczy głodny plant i już nie chce tego błędu popełnić 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2021 @konopny_janusz Możesz dawać, ale jest ciemna, a bloom też ma azot, braki, jakie tam się pokazały są na końcówkach i są minimalne, ja bym chwile zaczekał, ale możesz iść swoim systemem, jednak ja bym na N uważał, bo jest go dość. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy idę jednak z tabelą tylko nie dodaje bio grow już od momentu przełączenia na 12/12. Czyli następne podlanie sama woda, a kolejne 2ml bloom 1ml top max. Jeśli sprawdzi się ten system to już każdego następnego planta tak będę karmił Edytowane 24 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2021 @konopny_janusz Powodzenia, oby dobrze wyszło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach