Gość Zielone krainy Napisano 13 Listopada 2021 @Brazil Munster U siebie temperatury w nocy nie zbije do przedziału np. 19-21 C nocą, więc np. Purple Haze mi w purpurę nie weszła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Listopada 2021 @Zielone krainy ja jestem w stanie zejść do 16. Myślisz ze warto teraz u mnie na ostatnie 10 dni zejść dzień dnia w nocy na 16 ? Za dnia do 26 mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Listopada 2021 @Brazil Munster Ja bym do 16 nie schodził, ale jak masz rośliny, którym służy nocą niższa temperatura to trzymałbym się przedziału 19-21 w nocy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Listopada 2021 To będę dawał tak około 19. 🙂 może coś jeszcze przypuchnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 14 Listopada 2021 17 godzin temu, Zielone krainy napisał: Wyciąłem szczyty , jakie uznałem za niepotrzebne, a liście zrzuca sama, jak je wyssie. No właśnie te dolne niedoświetlane liście roślina zrzuca i o ile w poprzedniej uprawie u mnie były one żółte wyssane z azotu to przy obecnej odpadają lekko tylko jaśniejsze od reszty. Jakiego koloru twoje odpadały? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Listopada 2021 @Ważniak Odpadają, jak są już mocno wyssane, kolor żółtawy, z jakimiś tam akcentami innych wypłowiałych barw. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Listopada 2021 22 dzień kwitnienia. Jak na razie wszystko idzie w miarę dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Listopada 2021 @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Listopada 2021 @mleczyk Tak mi się nie do końca kojarzą z ziołem, ale powiedzmy, że małe podobieństwo występuje, jak chodzi o początkową fazę kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Listopada 2021 @Zielone krainy jak zapachem u Ciebie? W sensie w boxie mocno dają? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Listopada 2021 @ArteK W cholerę ziomku, cieszę się, że dałem na tą uprawę zapobiegawczo wentylator wyciągający 197 m3 i filtr węglowy prima klima 250 m3, bo bez otworzenia szafki nie czuć ich w ogóle, ale jak się ją uchyli drzwiczki, to zapach szybko rozchodzi się po pokoju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Listopada 2021 @Zielone krainy i elegancko najpierw zapachem zachęci a po buszku kopa na łeb zapodaje.😁 pierwsze pelnosezonowki ktore mi wjadą to będą wlasnie te od tego producenta. @ArteK ale zanim to nastąpi to musze wymienić set Strasznie lipne wykonanie. Rok posłużyło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Listopada 2021 (edytowane) 26 Dzień kwitnienia. Jak dalej takim sprintem będą szły to kosa wypadnie przed nowym rokiem. Edytowane 18 Listopada 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @Zielone krainy Jesteś najlepszym przykladem ze niw trzeba mieć sprzetu za kilka tyś żeby mieć wynik i jakość.🙊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Listopada 2021 @ArteK Owszem, oczywiście wiadomo, że trzeba mieć pewne minimum, jak chodzi o akcesoria, ale sprzęt to dodatek, a liczy się przede wszystkim grower i jego wiedza i umiejętność jej zastosowania w praktyce.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 18 Listopada 2021 Doświadczenie to podstawa . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 Podstawa to doświadczenie.😋 a druga sprawa trzeba mieć też mieć rękę do roślin. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Listopada 2021 @ArteK Trzeba przede wszystkim myśleć, ale owszem doświadczenie jest bardzo ważne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 18 Listopada 2021 13 minut temu, ArteK napisał: Podstawa to doświadczenie.😋 a druga sprawa trzeba mieć też mieć rękę do roślin. To samo chciałem napisać.Mojej żonie kaktusy usychają, nie sądze żeby z Mary sobie poradziła. Ja bo narazie doświadczenia nie mam żeby się wypowiadać, ale za to w kij zapału i w chooj chęci.Musze jednak coś dodać.Moim roślinom posiniały łodygi na pewnym odcinku jak je kilka dni przegłodziłem niechcący. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Listopada 2021 @Lasir Nie no, jak zdolna jest uśmiercić kaktusa, to marna szansa na powodzenie z konopiom :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach