fxxx1337 880 Napisano 16 Lutego 2021 No to na pewno, wyroby z zioła też inaczej działają i łatwiej jest się upizgać komuś nie doswiadczonemu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 16 Lutego 2021 (edytowane) @Zielone krainy zamówione, myśle że zdąży przyjść zanim rzuci się na głównego topka, postaram się do tego czasu przesuszyć roślinkę. Nie sądziłem że będzie taka walka z nią Edytowane 16 Lutego 2021 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Lutego 2021 @konopny_janusz To dobrze, powinno pomóc, by rośliny wytrzymały jeszcze z te 2-3 tygodnie do kosy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 16 Lutego 2021 przez najbliższe dni będę leciał na 50% otwartym boxie + wentylatorek od pc. Włączyłem taki większy wentylator który robi 53 dB hałasu, ale rozdmuchuje mi wszystko w boxie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) już po północy więc zaczyna się 81 dzień!!! pleśń się nie rozwija nigdzie, przepatrywałem topki, boję się podlewać, bo co podlewanie taka akcja może się pojawić, pojutrze spróbuję dać jej trochę wody Powiedzcie mi jest sens trzymać te malutkie kawałki topków na samym dole rośliny? One nie dojdą na bank bo urwałem jednego wielkości paznokcia i tam trichomy są wszystkie przezroczyste Edytowane 17 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Lutego 2021 @konopny_janusz Jak wiesz, że niedojdą to pozbądź się ich, niech roślina skoncentruje energie na większych kwiatostanach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) @Zielone krainy coś dziwna się dzisiaj zrobiła. Jakas taka wyschnięta, podlałem ją, boję się że nie wytrzyma do tego 90 któregoś dnia. To normalne że tak się liście wykręcają? Jest ok, czekaj dalej czy robić kosę? 82 dzień dzisiaj Edytowane 19 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 19 Lutego 2021 29 minut temu, konopny_janusz napisał: Jakas taka wyschnięta, podlałem ją, boję się że nie wytrzyma do tego 90 któregoś dnia. To normalne że tak się liście wykręcają? jak przesuszyłeś to tak goliłeś ją ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) @Szym tak, regularnie po kilka liści się pozbywalem żeby zmniejszyć wilgotność. Też sporo liści robiło się żółtych dlatego wywalałem. Dzisiaj dostała podlana, tak że woda wyszła dnem więc chyba spoko. Czekam chyba do 90 i ani dnia dłużej, lepszy słaby energetyk niż nic Dodam jeszcze kilka fotek do oceny jak myślisz czy przeżyje ta roślinka? Edytowane 19 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 19 Lutego 2021 @konopny_janusz sprawdzałeś triohomy? Może już masz to co chciałaś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) @WielebnyMerry 80 dnia była lekka dominacja mlecznych trichomow. Dziś jest 82, więc pewnie niewiele się zmieniło. Kurwa ta roślinka już coraz gorzej zaczyna wyglądać, zupełnie jakby chciała powiedzieć albo mnie zetniesz albo żegnaj, nie chciałbym stracić wszystkiego. W nocy ma światło w dzień trzymam ją poza boxem żeby miała więcej powietrza. Moim celem ogólnie jest doprowadzenie do stanu rośliny żeby cokolwiek klepała Jeszcze 4 dni temu wyglądała lepiej Edytowane 19 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Lutego 2021 Usuwam te całkiem zżółknięte liście przy topach żeby plecha nie miała ułatwionego zadania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 19 Lutego 2021 @konopny_janusz może szybko dojdzie i się szykuje na kose🤔 Ogólnie jak ja wystawiasz poza box to ma więcej światła, raczej Nie zależnie czy to sezon czy auto na kwitnienia 12h styknie, po prostu zostaw wentylację włączoną. Od kiedy ja wystawiasz poza box?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) @WielebnyMerry w pokoju nie mam aż tak dużo światła a bez sensu żeby miała siedzieć w boxie bez wentylacji. Mieszak w boxie załączam na noc kiedy jest w boxie i uchylam drzwi Edytowane 19 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Lutego 2021 @konopny_janusz Nie pękaj wytrzyma, niech się jeszcze wysysa i żółknie topy na tym tylko zyskają, a chyba nie masz zamiaru tych liści palić, więc po co się przejmujesz, że się teraz na finiszu wykręcają i żółkną? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) @Zielone krainy bo przeraził mnie trochę ten widok kiedy widzisz że 4 dni temu wszystkie liście były spoko, a teraz się skręcają jak pojebane. Chyba po prostu za sucho miała, 3 dni jej nie podlewałem. Zmienilem trochę plan, nie robię water curringu, to pierwsza uprawa więc chce po prostu zjarac to co będzie, nie ważne czy będzie gryzło w gardło 😁 Edytowane 19 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Lutego 2021 @konopny_janusz Nie przejmuj się, póki topy nie łapią pleśni to bym się liśćmi nie przejmował na tym etapie, niech roślina z nich wysysa składniki, nie ucinaj ich, bo ucinając odbierasz roślinie źródło pokarmu, ona z liści będzie czerpała substancje odżywcze, im bardziej wyssie liście z substancji odżywczych tym więcej na tym zyskają twoje topy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Lutego 2021 @Zielone krainy właśnie ciężko mi ocenić czy nie ma pleśni, nie wiem po czym to poznać, wącham topy, oglądam każdy, nic nie dostrzegam złego póki co, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Lutego 2021 @konopny_janusz Masz tu link : Możesz sobie poczytać o pleśni, jaka dotyka kwiaty marihuany przy sprzyjających jej powstaniu warunkach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) 5 minutes ago, Zielone krainy said: @konopny_janusz Masz tu link : Możesz sobie poczytać o pleśni, jaka dotyka kwiaty marihuany przy sprzyjających jej powstaniu warunkach. Patrzyłem na te zdjęcia, żadne z nich nie przypomina moich topkow, musiałyby być brązowe u mnie jest ciemna zieleń + te liście pożółkłe powykrzywiane Tak to wygląda Edytowane 19 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach