Udyr 2,139 Napisano 6 Kwietnia 2022 @Maks420 ale wentylatory muszą działać tak czy siak. Bo pleśń szybko się za roślinę weźmie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 6 Kwietnia 2022 Pleśń i przyduszenie :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 25 Maja 2022 mam takie pytanie?? czy po zbiorach mozna wyorzystac ta sama ziemie czy ona sie juz do niczego nie nadaje??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Maja 2022 @ŁukaszB_NMS jak domieszasz sypkich nawozów + hummus z dżdżownic to praktycznie będzie jak nowa. Oczywiście po jakichś +/- 2 tyg od wymieszania. Bo te nawozy muszą zacząć działać. I korzeni jak najwięcej musiałbyś się pozbyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 25 Maja 2022 czy mogłby mi ktos pomoc z ustaleniem co to za odmiana bo za nic nie moge sie dowiedziec dostalem pestki od znajomka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 25 Maja 2022 @ŁukaszB_NMS żartujesz? nikt Ci tego nie powie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Lipca 2022 Czy LEDam 60w będzie wystarczający na powierzchnię, 30x 30x 70x wydaje mi się że tak ale wolę zapytać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Lipca 2022 @Heavy Lung Wystarczy na 45x45, czyli 0,20 m3. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Lipca 2022 Okej dzięki, a zajrzysz jeszcze do tematu Automat czy Reg dodałem przed chwilą post. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2022 Siema załogo. Jestem tu nowy na forum. Z uprawa nigdy nie miałem nic doczynienia. Wszedłem w posiadanie dwóch completnych boxow 1x1czyli lampy LED 2xlam UVb wentylacja Mieszaki termometry doniczki małe duże nawilżacze filtr odwróconej osmozy miernik pH nawozy od plagron jest też jakiś zestaw od advenced nutrition (sory mogłem pomylić nazwę) . Są też jakieś rzeczy do treningu druty jakieś takie kolanka do naginania chyba jest siatka. Ogólnie tu chyba jest wszystko żeby zacząć przygodę. Do tego są też pestki wrzucę zdjęcie. Pytanie moje takie jest 1 jaki najprostszy trening zrobić? Jakiej ziemi użyć ? Za dwa tygodnie planuje ruszyć założę też fotorelacje jeśli ktoś chciałby mi pomóc byłbym wdzięczny za każde info. Z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Sierpnia 2022 @Pierr1947 Trening prosty to lst i do tego mało stresujący, ziemia jakakolwiek dedykowana pod konopie, lepiej z niskim ec więc typu Canna terra profesional, lub Plagron lightmix. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2022 @Zielone krainy mAM nawozy alga bloom green Sensation royal sugar. Chciałbym zrobić bio. Light mix będzie ok ? A scroog jest skomplikowany na pierwszy raz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Sierpnia 2022 @Pierr1947 Nie, lightmix Plagron zawiera mineralne nawozy, jak chcesz iść w czystą organikę to np. BioCanna Terra plus. Scroog nie jest trudny, prosty jak masz siatkę , to tylko przeplatasz szczyty pod siatką, nic skomplikowanego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2022 @Zielone krainy spoko a ta ziema bio fajna Terra plus jest coś nawzonona ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Sierpnia 2022 @Pierr1947 Wiadomo, jak każda ziemia dedykowana, w tym wypadku ec to 1.1-1.3 , więc coś między Canna terra profesional, a Plagron growmix, jak chodzi o nabicie nawozami, ale są one naturalnego pochodzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2022 @Zielone krainy dzięki wezmę ją pod uwagę . A od plagrona batmix były ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Sierpnia 2022 @Pierr1947 Też może być trochę wyższe ec ma, dochodzące do 1.5 , ja lubię niższe na start, ale też ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2022 @Zielone krainy ppomyślałem tak że jednego boxa w ziemi od plagrona a drugi zrobię z canna bio. Ile dziewczyn na scroga na boxa 1x1? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Sierpnia 2022 @Pierr1947 Zrobisz sobie więcej zabawy, ale możesz tak robić, jak to twój pierwszy raz i bawisz się w 1 m2 to lepiej zostaw scroga , a idź w lst , będzie ci łatwiej to wszystko ogarnąć, jak na lst to 9 doniczek 11 l. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Robiad lst ile zajmie mi veg ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach