Gość Zielone krainy Napisano 15 Sierpnia 2022 @Pierr1947 To zależy, czy zasadzisz automat czy fotoperioda i dodatkowo kwestia tego, co chcesz uzyskać. W doniczce 11 l można zrobić wega do 40 dni z fotoperiodem, jak weźmiesz automat wega sobie zrobi sam do 30 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2022 @Zielone krainy @Zielone krainy Jestem nowy na forum. Dodawałem zdjęcia pestek . Nie wiem czy się dodały przy pierwszym poscie? To są chyba feminizowane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) @Pierr1947 Feminizowane są wszystkie pestki, w sensie, że to są odmiany żeńskie, ale jeszcze chodzi o to czy to fotoperiodyczna odmiana czy automatyczna, automat kwitnie sam niezależnie od ilości godzin światła, jakie mu dajesz, a fotoperiod kwitnie po przełączeniu światła 12/12. Jak na opakowaniu masz napisane, że auto to wersja automatyczna, a jak nie, to prawdopodobnie fotoperiod. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Dzieki. Tu jest tylko fem napisane. A możesz mi napisać czy moje zdjęcia się dodały ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Sierpnia 2022 @Pierr1947 Tak doszły, owszem wygląda, że to odmiany fotoperiodyczne, jakie wymagają przełączenia światłem na kwitnienie, ale to bardzo dobrze, automaty to gówno, w indoor moim zdaniem nie mają sensu, więc powinieneś być zadowolony, tym bardziej, że z tego, co widzę masz pestki od sprawdzonych producentów nasion. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Spoko. Bardzo mi pomogłeś. Będę zaczynał za ok 2tyg. Założę fotorelacje. Szczerze to mam to wszystko od Brata. Go teraz nie będzie i nie mogę z nim gadać . Nie ma kto mi pomóc. Zgłębiam wiedzę od dziś na forum( dziś je odkryłem 🙂) mogę wrzucić zdjęcia tych wszystkich rzeczy gdybyś mógł zerknąć może czegoś mi brakuje to mógłbyś mi pomóc ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) @Pierr1947 Jasne rozumiem, wrzuć , jak czegoś brakuje to zaraz to przyuważę i powiem ci czego jest brak. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2022 @Zielone krainy @Zielone krainy Zrobię jutro zdjęcia tych wszystkich gratów i wrzucę. Dzięki do jutra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Sierpnia 2022 @Pierr1947 Spoko ziomku, no to do jutra, dobranoc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Siema sorry że wczoraj nie wrzuciłem ale walczyłem o miejsce dla boxa z drugą połówka hehe Finalnie będę dwa . Z nawozów jest plagron alga grow bloom royal sugar green Sensation i calmag. Zestaw od advenced nutrition grow micro bloom overdrve bigbud baw i voodoo jest też cannacure. Tak na zdjęciu jest jeden lumatek ale jest ich dwie sztuki. Mieszaki od secret jardin jest 7 sztuk. Ta lampa UVb to chyba migro tak było napisane na kartonie. Nie wiem jak się mają filtry chyba wymienię na nowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2022 @Pierr1947 Masz tego sporo, w sumie to tylko ziemi brakuje, ewentualnie filtrów węglowych, by zamaskować zapach uprawy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Sierpnia 2022 @Zielone krainy spoko filtry zamówione. Po czekam do września i ruszam. Cały czas myślę o treningu jaki zrobić. Najbardziej podoba mi się scroog. Myślisz że to zbyt skomplikowane na pierwszy raz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2022 @Pierr1947 1 m2 jak dasz siatkę to ciężko będzie operować w tym namiocie, ja bym szedł w lst + topping na twoim miejscu, ale jak chcesz scroga to idź w scroga. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Sierpnia 2022 @Zielone krainy możesz rozwinąć dlaczego będzie ciężko operować? Kurde jakoś mi te lst z toppingiem wyobrazić... Może jednego boxa tak a drugiego inaczej? Czy to zły pomysł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2022 @Pierr1947 Dostęp do roślin będzie utrudniony, jak 1 m2 będzie cały w siatce, trudno będzie się dostać do roślin na tyle, by je pod siatką przeplatać. W lst + topping da ci podobne rezultaty, a łatwiejszy będziesz miał do wszystkiego dostęp, ale możesz sobie zrobić jeden namiot na scrogu , a drugi lst i potem będziesz miał porównanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Sierpnia 2022 @Zielone krainy i tak chyba zrobię. Jak mam wykonać lst i topping ? Najpierw ja naginać a potem topping czy jak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2022 @Pierr1947 Tak dokładnie, najpierw uginasz do ziemi, jak mają około 2 pięter, a potem jak mają gdzieś 3-4 pietra to topping. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mephisto 0 Napisano 29 Września 2022 Czy takie 3 lampy starcza na 4-6 roślinek, https://amzn.eu/d/9H5HZjh czy ta będzie lepsza https://www.amazon.com/Hydofe-Lights-Spectrum-Coverage-AC100-277V/dp/B09YGDTLGM box 100x100x200 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 29 Września 2022 @Mephisto te lampy bez rewelacji @Udyr co onich sądzisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Września 2022 Dziwne wygląda spec wg producenta. Brak jakichś danych. Zasilacz mi jest tylko znany. Jakieś 90% wydajny, mogłoby być lepiej. Ta z różowym światłem to do śmieci może iść. Ta z drugiego linku zdecydowanie lepsza niż ta "blurple". @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach