Przemol8521 81 Napisano 6 Listopada 2020 @Jamajczyk13 No ja taką wziąłem bo kolega polecił moglem lecieć w light mix No zobaczymy czas pokaże. @EneDue narazie dam im spokoj zobaczymy z czasem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 6 Listopada 2020 Pewnie. Wiesz jak to jest jak ktoś Cię tłamsi cały czasm mówiąc "zjedz dokładkę" "nakremuj jajka" "wyśpij się" a Ty chcesz po prostu żyć po swojemu? To z roślinami tak samo. Daj im żyć i reaguj dopiero kiedy problem będzie się nasilał. Nie tłams ich za bardzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 6 Listopada 2020 @EneDue No bo "Vita sine libertate nihil est" tak dla ludzi jak i roślin ✌? @Przemol8521 większość ludzi na all mixe leci, czasem niektóre sorty lub geny mogą się fochać na starcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 6 Listopada 2020 @EneDue @Jamajczyk13 panowie zostawiam je w spokoju ? jak bedzie gorzej dam znać cos poradzimy ? dziekuje za pomoc ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 7 Listopada 2020 Normalne planty, nie wiem w czym problem. Nadgorliwosc to duzy blad, moze zabic najsilniejsze krzaki. Dbaj o to zeby ziemia byla wilgotna, to narazie tak naprawde Twoj jedyny obowiazek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 7 Listopada 2020 Czytając wszystko z porannym trzeźwym umysłem, bo wczoraj zastanawiałem się godzinami jak transmitowana jest woda z korzenia pod kwiat ? mowie wam wręcz to rysował mój umysł ? ale jak to po paleniu bywa : uważam że wszystko się unormuje, u mnie też były plamy, były odbarwienia , jakieś podpalone liście . A teraz wszystko leci do góry. I fakt jest taki jak nie jeden przyjaciel przyjaciółka mi tu mówili ! Roślina roślinie nie równa. Jedna bierze tak, druga inaczej. Zupełnie jak ludzie. I nie można się sugerować że jedna ma tak samo i idzie a druga nie. Jedna na piegi, druga więcej włosów ? poczekaj tak jak dużo tu osób radzi , podlewając regularnie. Ja uważam i tak, że temperatura 28-30 stopni jest podchodzącą pod górną wartość . Ciekawi mnie też pomiar tych temperatur. Sprawdzasz na doniczkach przysłaniając źródło światła ? Ta wilgotność powietrza gdzie mierzona? pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 7 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk w boksie jest stacja pogodowa jedna i nadajnik do drugiej stacji która mam w pokoju nadajnik jest zakryty stacja nie biorę z tego średnia i mam wilgotnosc a co do temperatury to jeszcze jest termometr na doniczkach pod lampa na którym max to 27 stopni wchodzi więc dane raczej prawidłowe i temp zgadzają się ze stacjami ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 7 Listopada 2020 Dla mnie blacha sprawa, uwierz @Przemol8521 że miałem też takie liście i wolałem TO i... żyją! Ale stan tych liści może być właśnie jak już wspomniano od podsychania lub za blisko masz hps od roślin, są młode wiec daj im dystansomolo 40-50cm i poczekaj 2 dni. Polecam zainwestować w Rhizotonic odczuwasz szybko różnicę! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 7 Listopada 2020 (edytowane) @WielebnyMerry @zielonyjamajczyk @CheMsKuN @EneDue @SzymonSz witam doszlem o co chodzi wczoraj mial być dziej podlania panny nie zostały podlane i dzis maja sie lepiej przelałem je troche i tak dziwnie zareagowały zdjecie z dzis dzien 11 (dodatkowo nawilzacz zostal zmieniony ze zwykłego z wiatrakiem na ultradźwiękowy przed chwila) Edytowane 7 Listopada 2020 przez Przemol8521 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 8 Listopada 2020 Jak nowy i wydajniejszy nawilżacz, to kontroluj czy nie ma rosy na liściach, bo mi taki jeden hps popalił kilka sadzonek ? 4 krzaczki na 60x60.. Tylko nie za długi veg bo miejsca zabraknie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 8 Listopada 2020 @Jamajczyk13 wiem wiem nawilzacz skierowany na ścianę specjalnie tam się fajnie mgielka rozbija temp 24 non stop wilgotno 72% @Jamajczyk13 to automaty ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Listopada 2020 Moje auto wyjebalo konkretnie. 70x80 i ciasno strasznie się zrobiło. Musisz bardzo dobre LST robić . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 8 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk ja mam 60x60 docelowo 4x automat więc nie wiem jak to będzie z miejscem jak nie będzie miejsca to wyjebie jedna doniczke na straty tylko ze szkoda ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Listopada 2020 Proszę 45 dzień chyba. 70x80x160 dojebalo , i jedna mocno do góry pozostałe 3 równo prawie. LST co drugi dzień robione @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 8 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk to automaty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Listopada 2020 @Przemol8521 tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 8 Listopada 2020 Zmieścisz 4 automaty spokojnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 8 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk ale wyjebalo je ciasno tam chyba bedziesz musial strzyc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Listopada 2020 @Przemol8521 11 l doniczki. Dobrze że nawilżacz wyjechał już dawno bo nie było na niego miejsca. Już mocno kwitną. Nie tnę, naginamy teraz jak się tylko da odsłonić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 8 Listopada 2020 @EneDue @Jamajczyk13 @Bimbrownik @WielebnyMerry mam kolejny problem ma ktoś jakiś sposób na ziemiurki dzis zauważyłem w boksie 3 muszki ... jak się pozbyć tego gówna ? @Groovebusters @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach