Gość Zielone krainy Napisano 3 Stycznia 2021 Dzisiaj wybił 63 dzień na flo, czyli tyle ile producent nasion przewiduje na ich kwitnienie. W prawdzie dałoby się je już dzisiaj ścinać, ale raczej zostałby zmarnowany ich potencjał, dlatego planuje je potrzymać jeszcze 14 dni. Obecnie leje jedynie naturalne nawozy domowej produkcji. Trichomy są w większości mleczne, a miejscami bursztynowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pożeracz światów 7 Napisano 4 Stycznia 2021 Moja girl scout cookies auto ma już 89 dni i robi się purpurowa. Chciałbym ją już ciachnąć, ale coś trichomy nię chcą się zmienić w bursztynki, więc cierpliwie czekam 🙂 Gratuluję kozackiego plonu, bo innego się nie spodziewam po twojej uprawie 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) @Pożeracz światów Ładnie się wybarwiają, musi ci nocą w boxie schodzić temperatura poniżej 22 w okolice 21-18. U mnie fioletu nie będzie, bo nocą nie dam rady zejść poniżej 23 stopnie, a już o 21 czy 18 nie mówiąc. Nie spodziewam się nie wiadomo czego, bo ograniczała mnie głównie wysokość mojego boxa, ale stratny na tej zabawie raczej nie będę nawet, jakby patrzeć na czysto materialistyczne korzyści. Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Dzisiaj po obfitym podlaniu zauważyłem u najmłodszej z roślin ziemiórki, nie ma ich w pozostałych doniczkach. Nie wiem czy coś z tym robić czy zostawić, jak jest ? W sumie niedługo ścinka, więc raczej szkód narobić nie zdążą, a roślina, jaka ma zainfekowaną ziemię ziemiórkami nie wygląda, jakby jej szkodziły. Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Stycznia 2021 Dzisiaj wybił 68 dzień roślin na flo. Uciąłem dzisiaj dwie małe próbki na testy. Obie próbki do testów pochodzą z Purple haze. Topki mają trichomy mleczne + około 10 % bursztynu. Zrobiłem do ich wysuszenia mini suszarkę z kartonowego pudełka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 9 Stycznia 2021 Na tym etapie to już chyba nic się nie da zrobić z ziemiórkami. Polecam dokładnie wyczyścić namiot i wszelkie sprzęty hodowlane, gdy będziesz już po aktualnym a przed kolejnym grow. Chętnie zobaczę więcej fotek no i wynik ;) Gratki! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Stycznia 2021 @przemiły Dzięki ziomek, zimórki mnie nie obchodzą już, nie szkodzą, nic nie odbija się na plantach, wszystko idzie dobrze, a zaraz ścina, więc olewam ziemne robaczki. Dzisiaj jest 70 dzień , bo już sporo minut po północy . Wstydliwy topek osłania się przed psryknięciem mu fotki liściami :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Ja miałem ziemiórki (albo skoczogonki chyba to bardziej prawdopodobne) w dracenie jak kiedyś używałem ziemi firmy Westland, od początku je miałem, wydaje mi się że już z ziemią były dołączone bo nie wiem skąd indziej mogły by być. Miałem też jakąś drugą roślinkę na tej samej ziemii i one też były. Robiłem wywary z czosnku, ale one dalej były. W końcu zrobiłem tak, że brałem ku***y za przeproszeniem po kolei pensetą wyciągałem z ziemi i zabijałem na podłodze. Nie zniszczyłem wszystkich ale było ich mniej 😄 Edytowane 10 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd he zabawa , jaka nie ma końca, jak mowa o zabijaniu za sprawa pesety , jaką je wyciągałeś :D Ja teraz mam to już gdzieś, roślina wygląda zdrowo, więc obecność ziemiórek na etapie końcowym mnie nie obchodzi, bo wizualnie nic już złego z rośliną nie zrobią. Dobrze, że nie pojawiły się na wegu, a przynajmniej wtedy żadnej nie dostrzegłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Stycznia 2021 75 dzień od przełączenia na kwitnienie. Dwanaście dni do planowanej ścinki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 15 Stycznia 2021 @Zielone krainy Będą ładne topiki 😋, z buchem twoim. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 24 Stycznia 2021 No co co się tam dzieje @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Stycznia 2021 @WielebnyMerry Dobrze się dzieje , jak na razie, ale jeszcze nie mam trichomów tak bursztynowych, by mnie to zadowalało. :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Stycznia 2021 Olejcie to. Musiałem to tu wkleić, by komuś coś na tej podstawie uświadomić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Z tego co wiem, jak masz miejsce to leoiej żeby filtr był w środku namiotu Edit: Ta wata na filtrze też ma zastosowanie Edytowane 25 Stycznia 2021 przez Nyilas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Stycznia 2021 @Nyilas W skutkach na jedno wychodzi i tak powietrze jest przepuszczane przez filtr, nie zależnie od tego czy jest w boxie czy poza boxem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 25 Stycznia 2021 @Zielone krainy z zapachem wszystko jedno, ale po coś ta wata na tych filtrach jest i zbiera ona wszystkie zanieczyszczenia i jest pierwsza faza filtrująca. Wiadome że będzie działać filtr poza Boxem też i nie będzie pachnieć, ale jak ktoś ma miejsce w boxie to zawsze lepiej w środku. Niby lepiej też żeby przez filtr powietrze wyciągać a nie pchać. Ale wiadomo jak ktoś nie ma miejsca to dajesz na zewnątrz, ale imo lepiej jak jest w środku. A jak tak dziewczyny? W weekend kosa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Stycznia 2021 @Piccolo Ziomek, ale przecież tak czy siak powietrze będzie przechodziło przez tą watę czy gąbkę, ja akuratnie waty nie mam. Zapach jest pod pełną kontrolą, a o to chodzi w filtrze węglowym, jakby nie chodziło o zapach to nikt by filtra węglowego nie dawał, bo byłby zbyteczny. Jak chodzi o rośliny to jeszcze dam im trochę czasu, pewnie do dwóch tygodni je potrzymam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Stycznia 2021 86 dzień kwitnienia. Trichomy w około 30% są bursztynowe. Daje rośliną jeszcze 14 dni, by dobiły do 100 dni kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pożeracz światów 7 Napisano 26 Stycznia 2021 Ja już przetestowałem moją harcerkę i muszę powiedzieć, że to jest bardzo dobre palenie 😁 upierdala elegancko i dość długo trzyma 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach