EneDue 446 Napisano 21 Czerwca 2020 @Obcyk19 powinieneś pisać staranniej. A skoro są kiełki to powinny wyjść. Niepotrzebnie grzebiesz w ziemi (bo tak to zrozumiałem) możesz uszkodzić kiełek. Daj im żyć po swojemu a nie tak jakbyś chciał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 21 Czerwca 2020 Przepraszam, a co z oświetleniem, jak zda egzamin to zamawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 21 Czerwca 2020 No to tak to wygląda na 5 dzień od momentu kielkowania. Już wczoraj WW był na wierzchu ale chciałem jeszcze na laski ruskie poczekać i trzeba jeszcze czekać. Białe damy zaliczam na dzień 1, tylko że muszę ogarnąć światło z rad moje w.w. pytanie o CLF bo na wtorek już bym miał zestaw Ruskie kobity raczej zaczekam do jutra z liczeniem, ew. do wtorku do równego tygodnia . ??????? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Czerwca 2020 @Obcyk19 na box 60x60 bo taki masz? potrzebujesz 18000 lumenów sprawdź ile ta żarówka ma lumenów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 21 Czerwca 2020 - lampa / żarówka energooszczędna 125W / realne zużycie prądu to 85W!- przeznaczona do uprawy roślin- model: CFL PHYTOLITE 125W- barwa: GROW 6400K (wzrost)- ilość lumenów: 6900- wmontowany układ zasilający- wymiary: L=37cm, fi=9cm, gwint E40- uniwersalne zasilanie: 220 do 240V, 50Hz- żywotność: 10000h- lampy energooszczędne nie nagrzewają się tak jak HPS i MH, ich zastosowanie oznacza BRAK KŁOPOTÓW ze zbyt wysoką temperaturą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 21 Czerwca 2020 Dużo, dużo za mało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Czerwca 2020 @Obcyk19 to za mało lumenów ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 21 Czerwca 2020 Pozostaje zestaw HPS 150W -lampa / żarówka sodowa HPS 150W -model: PHILIPS MASTER SON-T APIA Plus Xtra -gwint E40 -wydajność świetlna aż 18000 Lumenów! -temperatura barwy: 2000 K -na fazę obie fazy (wzrost i kwitnienie) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Czerwca 2020 @Obcyk19 no tu lumenów masz w sam raz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Albo trzy cfl. HPS bardzo grzeje. Jaką masz temperaturę w błocie? Edytowane 21 Czerwca 2020 przez EneDue @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 21 Czerwca 2020 Trochę porwałeś się z motyką na słońce. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 21 Czerwca 2020 @Aron dlaczego? @EneDue w granicach 20-22C @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Niech wypowiedzą się bardziej obeznani w oświetleniu ale ja bym chyba postawił na hps Tylko prądu więcej zje Edytowane 21 Czerwca 2020 przez EneDue @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 21 Czerwca 2020 35 minut temu, Obcyk19 napisał: @Aron dlaczego? Duża powierzchnia w stosunku do wysokości boxa. HPS wytwarza bardzo dużo ciepła, więc odejmij odległość HPS od plantów i odejmij wysokość donic. Ja bym brał LEDa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 21 Czerwca 2020 Też bym chciał ale fundusz nie pozwala, sprawy mi się pokicikały w momencie tworzenia projektu, teraz sam nie wiem co robić. LED kosztuje pewnie że 3-4 stówki! ŻARÓWKA LED CORN 70W Ktoś się wypowie, x2 bym wziął jak by sie sprawdziły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Czerwca 2020 Na allegro masz panele LED do uprawy nawet za 150pln. Poszukaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 21 Czerwca 2020 Poczekaj, muszę włosy pofarbowac bo obawiałem. No ale jak moc szukać panela. Bo na led nie patrzy się na lumeny. No za 150 są ale 45W a jest 200W ale z Niemiec i za nim dojdzie to się wyciągną dziewczyny! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Czerwca 2020 @Obcyk19 jaki masz w ogóle budżet na lampę bo nie pamiętam czy pisałeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 21 Czerwca 2020 Do Max, naciągnięte 200zl no jeśli zajdzie potrzeba to rozboje świnie i te 5-6 dyszek dołoże. Żałuję że się za to wziolem od nasion masakra.?????? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 21 Czerwca 2020 Na ledam nie kupi za te 250 panelu? Coś chyba bylo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach