Gość Napisano 29 Listopada 2023 Tylko i wyłącznie kolor trichomow całkowite mleko z bursztynem zależy jak towarezo chcesz mieć 💪😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 29 Listopada 2023 27 minut temu, Pablo 1988 napisał: Tylko i wyłącznie kolor trichomow całkowite mleko z bursztynem zależy jak towarezo chcesz mieć 💪😎 Dokładnie obserwuj trichomy ( pierdol to co pisze producent ) 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 29 Listopada 2023 @Prepers do świąt się wyrobią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 29 Listopada 2023 Chce się przygotować na suszenie, jakie metody polecacie najbardziej? Myślałem nad maszynkami niby suszą porównywalnie, i szybko, ale niektórzy na forum piszą żeby suszyć powoli, ale nie jestem pewien czy poza namiotem utrzymam odpowiednie warunki, mógłbym suszyć w mieszkaniu, ale niewiem jaka mam wilgotność @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 29 Listopada 2023 @Prepers ja suszyłem w mieszkaniu 22° i pilnowałem żeby było ciemno i trochę ruchu powietrza. Dobrze otrymowałem i porozwieszałem topy żeby luz miały. Większość była sucha w 5-6 dni. Największe kolby a miałem spore pyty 9 dni i malinka były. Aktualnie w okresie grzewczym musisz sprawdzić wilgotność. Ale raczej nie powinno być problemu napewno nie będzie wysoka👊 W maszynce na szybko nie zajdą odpowiednie reakcje. Warto poświęcić ± 10 dni na suszenie. Nie warto cisnąć na skróty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Grudnia 2023 Aktualizacja: Zdjęcia po podlaniu, wyglądają marnie po prawie 4 dniach bez wody, ale i tak myślę że będzie co palić. 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 1 Grudnia 2023 @Prepers nie ma źle jak na pierwszy raz 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Grudnia 2023 @Mr.Green Tez tak uważam szczególnie że mocno jest zaniedbałem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 1 Grudnia 2023 @Prepers jakby były dobrze nabite to by dobrze puchły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 1 Grudnia 2023 @Prepers Ziomek odnośnie niepodlewania 4 dni ... ostatnio czytałem że właśnie kontrolowany stres wodny przyczynia się do znacznego zwiększenia produkcji kannabinoidów THC i CBD i nawet topy są masywniejsze .. Jest to udowodnione przez badaczy ( ja przy uprawie będę stosował kontrolowany stres wodny ) pewnie to spierdole ale chuj jakoś trzeba się nauczyć 😄 cyt.... "Brak nawadniania Udowodniono, że poddawanie roślin kontrolowanym warunkom stresu wodnego skutkuje znacznym wzrostem ilości kannabinoidów, takich jak THC i CBD. Badacze odnotowali wzrost produkcji tych dwóch związków w postaci kwasowej odpowiednio o 12% i 13%, co jest dość znaczące. To badanie wykazało również wzrost masy suchych kwiatów w porównaniu z roślinami regularnie podlewanymi. Jednak ta metoda kontrolowanej suszy w okresie kwitnienia nie wydaje się zwiększać produkcji trichomów, a jedynie niektórych substancji przez nie wydzielanych i przechowywanych w nich." 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Grudnia 2023 Haha tego nie grali jeszcze, mam trochę spraw, i wyjazdów za sobą, i teraz tak zapomniałem podlać na 90%, niewiem czy dawałem nawóz ostatnio nawet niewiem kiedy wody dostały. Z roślin jak będą klepać będę zadowolony sporo tego nawet nie spodziewałem się jak się zaczęły liście jebać, a nie miałem czasu zbytnio na nie, miały ciężko ze mną. No nic wydaje się że do świąt dojdzie, dziś roślinki +/- kończą 60 dzień Te roślinki po lewej wydają się nie być takie złe z górnej liczę że będzie cos 15-22g na moje oko, a ta dolna przebije może 25. Z całej planty zbiore moim okiem 135-200g ciężko jest mi określić w słoikach idzie mi to dużo lepiej 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Grudnia 2023 Czyżby pierwsze mleczne się pokazywały? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 4 Grudnia 2023 @Prepers testuj sampla👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 4 Grudnia 2023 @Prepers No zaczyna się rozlewać mleko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Grudnia 2023 @WymiataczMega już się suszy ale taki chujowy Niemam ciśnienia mam 4 różne odmiany w domu do palenia Takie coś ciachlem, ale nie sądzę żeby klepalo, mózg przejarany woła o przerwe 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 4 Grudnia 2023 @Prepers jaki chujowy? W sensie że popcorn z dołu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Grudnia 2023 @WymiataczMega Ta @WymiataczMega purple banana mam fajnego sampelka, ale jeszcze na krzaku taka sztukę se zetne za tydzien @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 4 Grudnia 2023 Zajaraj jako pierwsze w dniu i cos tam klepnie. Też mnie wkurwia ten popcorn bo jak wyschnie to ledwo na lufę będzie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 4 Grudnia 2023 @Prepers ale co swojak to swojak. Normalnie klepnie. Jak suszysz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 4 Grudnia 2023 @WymiataczMega wyjebalem w karton po płatkach, i do szuflady 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach