Growerseed 496 Napisano 19 Października 2023 (edytowane) @Lasir @Zielone krainy co do uprawy mineralnej jeszcze to pewnie jest tak jak ze sterydami każdy może bić teścia ale nie każdy może zostać Mariuszem Pudzianowski w większości przypadków karki bez wiedzy walący metkę ile wlezie źle skończą i tutaj trzeba być kozakiem by na sterydach coś ugrać ktoś jak nie ma genów to sobie krzywdę zrobi. I tu podobnie trzeba być kozakiem by otrzymać plon jaki daję minerał i nie stracić na jakości jaką daję uprawa organiczna. I tutaj nie do końca wierzę w przekonanie a jebnę flusha i będzie git bo flush to podstawa i każdy tak robi a mimo to wiele razy słyszałem od growerow doświadczonych że organicznie lepszy aromat uzyskiwali więc już chyba trza być kozakiem by na równi z tym stanąć może Zielony właśnie takim jest. Dla większości amatorów takich jak ja uprawa bio będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeśli będę chciał uzyskać dobrą jakość bo brakuje mi wiedzy i sprzętu np. No i druga sprawa genetyka inaczej pewnie to wygląda z pestek za 10 -20zł a inaczej z wyselekcjonowanych genów. Jedną roślina będzie delikatna i trza będzie uważać co się jej daje jeść a druga będzie jadła co jej dasz i to strawi. Więc moim zdaniem za dużo zmiennych by jednoznacznie stwierdzić która uprawa jest lepsza jedna będzie lepsza w jednych warunkach a druga w drugich. Edytowane 19 Października 2023 przez Growerseed 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 19 Października 2023 @Growerseed nie porównywałbym tak nawozow bio do min.Dajesz roślinie jej zapotrzebowanie na pierwiastki, czy tak czy tak.Mineralne szybciej wchodzą 🙂 do zwykłych roslin chyba często są mineralne na półce w sklepie.Gandzi nie będziemy jeść więc bio to też jest takie troche naciągane. p.s głownie smak psują te boostery na koniec ale tu gdybam w sumie. Pierwiastek to pierwiastek.Roślina nie ma żołądka 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Października 2023 @Lasir e tam, ja kiedyś gdzieś czytałem, ze jakis rolnik puszczal muzyke powazna jakims roslinom (nie chce mowic jakim bo nie pamietam) i zajebiscie mu podobno rosly i byly dobre plony niz z tych co nie sluchaly muzyki xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Października 2023 @vego1989 prostym przykładem jest wołowina Wagyu.. gdzie krowy mają jak w spa a cena za kilogram jest poważna 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 20 Października 2023 @vego1989 i ja w to wierzę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Października 2023 7 dzień kwitnienia. Wyrzuciłem siatkę, bo jawi się w mej głowie inny pomysł. Wyciąłem jeszcze kilka słabszych szczytów i niepotrzebnych liści, oraz wyczyściłem doły z tego, co zbyteczne. Pestki, jakie mam obecnie nie są najlepsze, bo nie są markowane przez wiodącego na rynku producenta nasion, ale jak powiedział porucznik Bradley w Top Gun: Maverick : "Nie liczy się samolot, ale liczy się pilot." Jestem pilotem tego myśliwca, więc drodzy państwo, to mówi wasz kapitan: zapnijcie pasy, bo zaraz wejdziemy w naddźwiękową i polecimy bardzo szybko 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 21 Października 2023 To cóż skłoniło Cię do zmiany planów? 🤔😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Października 2023 @UKTHC Rozsądne spojrzenie na uprawę i zrozumienie obecnego stanu rzeczy, by związku z tym wykonać działania adekwatne do tego, co ma faktycznie miejsce, aby było to finalnie najlepsze pod kątem uzyskania, jak najlepszego rezultatu, jak chodzi o tą długość wega, jaką w tym wypadku ustanowiłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Października 2023 14 dzień kwitnienia, jak na ten moment jestem zadowolony z rozwoju plantów i nie widzę przewagi genetycznej nasion od Barney's farm nad nasionami od firmy "krzak". Robią się bardzo żarłoczne, myślę, że ta uprawa da bardzo zadowalający plon w stosunku do poprzedniej uprawy z Acapulco gold i wynik nie będzie gorszy, ale oczywiście z krótszym wegiem i dwoma roślinami zamiast jednej z długim wegiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 29 Października 2023 Wyglądają bardzo zdrowo 💚 Ile wody im teraz lejesz w donice? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Października 2023 @UKTHC Piją obecnie mniej więcej 0,5 l na dzień. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 30 Października 2023 W dniu 29/10/2023 o 10:30, Zielone krainy napisał: @UKTHC Piją obecnie mniej więcej 0,5 l na dzień. Podlewasz je codziennie? 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Października 2023 @UKTHC Tak codziennie, zawsze chwilę przed ciemnią i obserwuje , jak piją daje tyle, aby roślina wypiła wszystko do następnego podlania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 30 Października 2023 Ładnie to wyglada, fachowa rynka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Października 2023 (edytowane) 16 Dzień kwitnienia, rozkręciłem je moim systemem pij i jedz i cały czas wołaj o więcej, teraz będą jadły wszystko, co im zapodam, a ich przyrost będzie wykładniczy. :D Edytowane 30 Października 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 30 Października 2023 37 minut temu, Zielone krainy napisał: @UKTHC Tak codziennie, zawsze chwilę przed ciemnią i obserwuje , jak piją daje tyle, aby roślina wypiła wszystko do następnego podlania. O kurde to też inaczej jak "książka piszę" 😁 Nie miałeś nigdy tak, że na drugi dzień było jeszcze mokro i nie trzeba było lać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Października 2023 @UKTHC Ja robię tak na każdej uprawie to moje osobiste podejście do uprawy, jakie wynika z własnych doświadczeń. Wstrzelam się z taką ilością wody, by wszystko wypiły, a ziemia przy następnym podlaniu, by była sucha, w taki sposób je nakręcam w połączeniu z nawozami, lejąc mniejsze dawki wody z odpowiednią mieszanką nawozów, a częściej zamiast zalać raz po sam korek i niech to piją dwa, lub trzy dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 30 Października 2023 @Zielone krainy to ciekawe co piszesz.. Nie spotkałem się chyba jeszcze żeby ktoś tak podlewał.. Moze ten Twój sekret na tak piękne krzaczki? 😅💚 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Października 2023 @UKTHC Ogólnie chodzi o to, aby z podlania na podlanie roślinę rozkręcać, aby robiła się coraz bardziej żarłoczna, na co ma wpływ kilka czynników, takich jak system podlewania, odpowiednia mieszanka pokarmowa, jaka jest systematycznie wzbogacana i odpowiednia manipulacja światłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 31 Października 2023 No to od dzisiaj całe forum zmienia swoje systemu podlewania 🤣Ja czasami robię takie "dolewki" jak widzę, że sucho w podlewać mi się nie chce bo miało być podlewane jutro. Wczoraj mocno przyglądałem się swoim po tej Twojej fotce w galerii głównej i było mniej wiecej podobne bo moje ciut starsze. Ale teraz to już mnie chyba przegoniles. Genetyka... no bo co innego 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach