Mr.Green 4,309 Napisano 15 Października 2023 @Zielone krainy nie o nic 🙂 po prostu podziwiam twój ogromny majestat o mój królu zieleni xD I zastanawiam się czy moje też tak sprawnie będą szły do przodu 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Października 2023 (edytowane) @Mr.Green Będą jeszcze lepiej szły, masz taki arsenał, że nie mogą nie iść , uzbroiłeś się we wszystko, w co mogłeś, a ja lecę skromnie w porównaniu z tobą, jak sierotka Marysia, jaka w zimie wyszła szukać poziomek do lasu, bo zła macocha ją wysłała po nie, a tu wszędzie leży śnieg, ale ja i tak poziomki znajdę :D Edytowane 15 Października 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Października 2023 @Zielone krainy no i właśnie to jest podejrzane 😄 że poziomki w zimie.. xD Arsenał to jedno.. dobry grower to drugie 😉 Przy organice by cokolwiek konkretnego wyszło to niezbędne są troszkę większe środki niż przy mineralnych gdzie 1ml robi robotę jak 1L benzyny w porównaniu do pracy ludzkich rąk xD Nie łatwo dorównać syntetykom 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Października 2023 @Mr.Green Mówię ci kolejny raz , pójdź w mineralne , zobaczysz, że te pastylki jakie wkładasz do ziemi dają mniejszy rezultat. Lubisz eksperymentować, to poeksperymentuj, zrób jedną roślinę na mineralnych , a inne na organice i zobaczysz różnice. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Października 2023 @Zielone krainy myślałem nad takim eksperymentem i jest on na liście 🙂 jak to @Pierr1947napisał.. jakość ponad ilość ziom 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Października 2023 @Mr.Green Jakość idzie tu w parze z ilością, a przede wszystkim mocą, nawet smaku nie da się czepić, jak roślinę dobrze wyczyścisz przed kosą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Października 2023 @Zielone krainy nie da się porównać smaku mineralnych do organiki.. to jakieś bajki. Jakby tak było to medyczną też by jechali na mineralnych a nie organicznie. 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Października 2023 @Zielone krainy @Mr.Green Ja lecę na 2boxy w jednym batmix a w drugim growmix obie ziemię od plagron. I ja tu nie zauważyłem jakiś większych ilości w mineralnych nawozach. Dla mnie zapach i smak jest taki sam. Jestem amatorem i po moich doświadczeniach wychodzi na to że dużo zależy od pestek. Czasami z bio ściągam więcej niż mineralnych a robię to sama odmiane.A co do smaku i zapachu największą różnice zobaczyłem przy wodzie RO. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 16 Października 2023 Ja następny grow lecę na 99% na mineralnych.... tylko musze tak powyliczać żeby mi jak najmniej zostało teraz tych BioBizów 😉 Widzę, że Zielony ma inną technikę uprawy niż moja... Ja jak je zacząłem wiązać to trzymam do dzisiaj i tylko coraz bardziej naginam. A Zielony wraz powiązał, zrobił fryzjera i po tygodniu odwiązał. Mam nadzieję, że ta różnica chyba w najważniejszym etapie nie zmniejszy mi bardzo plonów.... 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Października 2023 @Mr.Green Pewnie jakaś różnica w smaku na korzyść organiki będzie, ale jak dla mnie to za mała różnica, aby się bawić w organikę, jaka przynosi mniejsze korzyści, jak chodzi o rozmiar plonu. Nigdy na organice nie zbudowałem takich topów, jak na mineralnych nawozach, ale jak kto woli. @Pierr1947 Ja na podstawie swoich upraw dostrzegam przewagę mineralnych nad organicznymi, jak chodzi o rozmiar topów, ich zbitość, lepiej puchną. @WBB Odpiąłem, bo poleciały na Scroga, chciałem by się rośliny podniosły do siatki, ale jak ty w Scroga nie idziesz to odpinać nie musisz, ale to, co bym zrobił u ciebie to bym wyciął zbędne szczyty i przerzedził busz, bo masz tam za gęsto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 16 Października 2023 3 minuty temu, Zielone krainy napisał: Odpiąłem, bo poleciały na Scroga, chciałem by się rośliny podniosły do siatki, ale jak ty w Scroga nie idziesz to odpinać nie musisz, ale to, co bym zrobił u ciebie to bym wyciął zbędne szczyty i przerzedził busz, bo masz tam za gęsto. Już trochę wykarczowałem ale szkoda mi więcej a poza tym nie wiem czy na indukcji można je tak katować mocno 🙂 A w siatkę nie idę bo jej nie mam.... a tak ładnie je poukładałem jakby pod siatkę idealnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Października 2023 @WBB Można ciąć do 4 tygodnia kwitnienia, ja ciąłem teraz i na poprzednich uprawach i nie ma problemu. Liści się pozbądź przynajmniej , by był swobodny przewiew powietrza między szczytami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Października 2023 @Zielone krainy Ja w jakości nic właśnie nie dostrzegam. Widzę tylko różnice w nawozach jak lejesz w mineralnych jest duża szybsza reakcja a w organice jak zamulisz i nie dasz im wcześniej tak później jest pizda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 16 Października 2023 (edytowane) W minerałach łatwiej zjebać a w organice trza się napracować by coś przenawozić bardziej niedobory wyjdą. Z laboratoryjną precyzją tam już trzeba odmierzać by wyszło tak jak trzeba a organika łatwiej wybacza.I jest mi tak lżej na sercu że nie tucze je chemią :D. A co do plonów ja tam nie narzekałem ale nie palę na ilość, ktoś jak ma zapotrzebowania większe to wiadomo. Edytowane 16 Października 2023 przez Growerseed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Października 2023 @Pierr1947 @Growerseed Widać każdy ma swoje doświadczenia i wyciągnął z nich swoje wnioski. Ja widzę przewagę w budowaniu topów na mineralnych. Pokaże wam przykład; Tutaj topy na organicznych , alga grow i alga bloom od Plagron: Czas kwitnienia 95 dni. Tutaj nawozy mineralne od Plagron, czas kwitnienia 70 dni. Tutaj też mineralne do Plagron, czas kwitnienia 72 dni; Jak dla mnie przewaga jest po stronie mineralnych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Października 2023 @Zielone krainy To są klony? Czy dwie różne pestki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Października 2023 @Pierr1947 Różne pestki, ale za każdym razem w mojej ocenie niezależnie od rodzaju pestki wygrywają nawozy mineralne, bo buduje na nich nieporównywalnie większe topy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Października 2023 (edytowane) @Zielone krainy to huj nie test nie gniewaj się . Pestki się różnią w huj od siebie i żadna nie est sobie równa . Edytowane 16 Października 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Października 2023 @Pierr1947 Mogą być sobie różne, chodzi mi o to, że zawsze na mineralnych miałem nieporównywalnie lepsze wyniki osiągnięte w krótszym czasie uprawy, mnie to przekonuje, a ciebie nie musi. Dlatego sam do organiki nie wracam, ale to moje doświadczenia, a ktoś może mieć własne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Października 2023 @Zielone krainy wziąłeś jakieś słabe nawozy organiczne i zrobiłeś coś na odpierdol a teraz mówisz że to jest słabe xD nie ładnie tak Organiczne grow wymaga większego zaangażowania bo nie wystarczy magiczny 1ml jakiegoś koncentratu syntetycznego zamiennika naturalnego składnika.. Sam ćwiczysz i pisałeś że najlepsze co to dobry trening i dieta. Naturalna. Nie syntetyczna 😄 chyba że walisz teścia i inne hormony.. do tego oxandrylon xD i vinstrol 😄 na kape hehehe :)) Tak na prawdę ciężko próbować zrównać sobię oba sposoby uprawy bo każdy ze sposobów jestem przeciwienstwem drugiego sposobu a chodzi o ten sam temat. Nie widać nici łączących te dwie odmienne metody. Jedno jest takie a drugie jest takie. Osobiscie w tych topach ktore wystawiłeś to nie widzę nic szczegolnego i nie robią jakiegoś większego wrażenia bo takie to mi wychodzą od niechcenia.. 😄 Jak ktoś uprawia typowo pod wynik to mineralne zapewne mogą robić lepszą robotę. Jednak obecnie są dostępne bardzo dobre odżywki organiczne które jeżeli w ogóle ustępują to nie wiele.. mineralnym. Każdy ma prawo do swojego zdania ziomek i ja każde zdanie szanuję 😉 są sprawy w których można mieć rację na dwa sposoby i jak dla mnie ten temat z pewnością taki jest 🙂 Także się nie załamuj 😄 i lecimy z koksem 🙂 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach