Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Grudnia 2023 3 godziny temu, Lady Green napisał: ze 2 tygodnie jeszcze im podawać nawozy? Myślę że nie więcej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) Mam pytanie... Znalazłam wzór na odpowiedni wyciąg (dlugosc namiotu x szerokosc x wysokość x 4 x 60), jest tez jakiś wzór na odpowiedni filtr? No tak mi wymiata w całym domu... 🤦♀️ Wiosną wszystkie okna mialam pootwierane więc problem się sam rozwiązał, teraz jednak jest za zimno zeby wszystkie były otwarte non stop. Wogole to ta uprawa zaczęła mnie juz porządnie wqr..... chyba z każdej możliwej strony. Zastanawiam się nawet czy nie wywalić wszystkiego na masło i nie zacząć od nowa po nowym roku... Popełniam te same błedy co za 1 razem 🤦♀️ + doszło kilka nowych. Znowu olałam kwestie tmp i chyba mam tego efekty... (czasem w dzien mają 32° a czasem 22, w nocy czasem 16°, czasem 22, szczerze to nawet nie wiem dokładnie bo rzadko sprawdzam, ale chyba mniej niz 14 i wiecej niż 33 nie miały nigdy) w dodatku brak siatki to nie byl dobry pomysł, szczyty sie kładą po podłodze przy probie wyjęcia doniczki i nie mam ochoty nawet tam zaglądać. 🤦♀️ Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Grudnia 2023 @Lady Green szczerze to ja się już nie raz zastanawiałem po co tyle tego świeżego powietrza potrzebne w namiocie.... tak na logikę to kto albo co je tam w tak szybkim tempie zużywa, że jego wymiana aż 4 razy na godzinę jest potrzebna (czy jakoś tak) 🙂 U mnie teraz przy aktualnej pogodzie wyciąg nie chodzi praktycznie wcale. Jest uzależniony od temp w małym boxie, a że teraz mocno pizga to się nie załącza a ja jestem taki leń, że od tygodnia się zbieram poprawić mu ten "program" żeby się chociaż co godzinę na chwile załączał. Teraz jak mi się przypomni to go zdalnie włączam i daję mu odliczanie 3 minuty i OFF 🙂 ps. nie ma wypierdalania! Wjebałaś się to teraz kombinuj jak wypłynąć 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 5 Grudnia 2023 @WBB Ty nie masz namiotu w domu i nie wymiata Ci cała chata z czystymi ubraniami włącznie. No i Ty jestes facetem, ogarniasz pewne sprawy o ktorych ja nie mam pojęcia... choćby z elektryką - ja w tym temacie wiem tyle ze nie ma czegos takiego jak "kontakt". 🙂 Zaraz sie chyba zwinę do domu, napracowałam się juz dzisiaj, ale jak pomysle ze mam wracac, podlewac, kombinowac z tyczkami, znowu ukladać, przekładać, to chyba prędzej zrobie "wietrzenie" raz na zawsze 🤦♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) @Lady Green a może masz okres, że taki nastrój? 🙂 4 minuty temu, Lady Green napisał: nie ma czegos takiego jak "kontakt" Jest 🙂 Ja tym czyszczę styki w zasilaczu do lampy np 🙂 ps. ale domyślam się, że chodzi Ci o gniazdo 😉 Edytowane 5 Grudnia 2023 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 5 Grudnia 2023 @WBB skonczył mi się pare dni temu, więc to chyba nie to. 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 5 Grudnia 2023 @Lady Green Jaki masz wentylator wyciagający i filtr ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) @Resi666 profan+ ttmax 220/280m3/h i prima klima eco 240-360m3/h. przy zamkniętym namiocie jest nawet ok, no ale jak go otwieram to caly dom wali w minute. Juz nawet uszczelke na drzwiach założyłam do tego pokoju ale nic nie pomogła, wrecz przeciwnie bo teraz drzwi sie chujowo zamykają... Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Grudnia 2023 Wentyl na drugim biegu chodzi? Nie znam się więc spróbuje się wypowiadać 🙂 Wentyl zdaje się musi być ciut mocniejszy niż filtr.... to na drugim biegu powinien ogarniać.... tak to rozkminiam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 5 Grudnia 2023 Serio? 🙂 Tak, na 2 biegu jest. Do "gniazda" wtyczka tez jest włączona. 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 5 Grudnia 2023 @Lady Green Hmm sam nie wiem ja na identyczną powierzchnię no prawie bo mam boxa 180 cm mam Wentylator z przepływem 402 CFM i mam regulacje obrotów ( czyli teoretycznie wiem że będę otwierał namiot za jakiś czas więc przez aplikacje zwiekszam obroty na maxa i niech ssie ) myślę że to pomoże + neutralizatory zapachów i będzie ok Kup sobie takiego wenta jak ja będziemy razem tkwić w przekonaniu że będzie ok 🙂 https://marshydro.eu/products/6-inch-inline-duct-fan-and-carbon-filter-combo-with-thermostat-controller/ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 5 Grudnia 2023 @Resi666 nie powiem, zaciekawiłeś mnie.... chyba bede musiala przemyśleć sprawę.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Grudnia 2023 Dawać tu @Udyron te wszystkie wzory zna na pamięć 🙂 Teraz, Lady Green napisał: @Resi666 nie powiem, zaciekawiłeś mnie.... chyba bede musiala przemyśleć sprawę.... Do takiego wentyla to namiot by się nówka sztuka do kompletu też przydał. Ja nawet nie oglądam tych wentyli żeby mi żal nie było... bo są piękne 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 5 Grudnia 2023 @Lady Green Dokłądnie do tego kupujesz taka listwę Mars Hydro i sterujesz wszystkim zdalnie ( kupiłem przed chwilą chyba ostatnią na Allegro tylko tu była dostępna ) 😄 ale szukaj jak coś https://allegro.pl/oferta/inteligentna-listwa-zasilajaca-mars-hydro-ihub-wi-fi-14454771324 @WBB No raczej tak co nowe to nowe 🙂 jestem tego samego zdania 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Grudnia 2023 @Resi666 o tej listwie to nie wiedziałem. Ja w sumie zrobiłem sobie coś podobnego ale tutaj jest sprytniejsza i mądrzejsza pewnie aplikacja. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) No właśnie... a miałam więcej gratów nie kupować... Wogole to cala moja przygoda z indoor zaczęła sie głownie przez "Was", gdyby nie to forum to pewnie bym miala tylko outy i nie złościł by mnie smród w chacie. 😉 Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 5 Grudnia 2023 @Lady Green No musisz zainwestować raz a porządnie ( Lada masz kozak ) namiot jak namiot @WBB No trafiłem na to na stronie producenta ale od prawie 2 miesięcy była wyprzedana . W poniedziałek zrobili aktualizacje strony i nagle usunęli tą listwę ze strony ( czyli zakładam że może będzie dostępna ale nie tak szybko ) więc byłem zmuszony do kupna na allegro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Grudnia 2023 @Resi666 albo już mają gotową wersję 2.0.... i będziesz musiał kupić drugą 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,337 Napisano 5 Grudnia 2023 @Resi666 mordo głośny ten wentylator? Myślałem o nim. Mam teraz prima klima ale jebaniutki jest dość głośny.Box u mnie w kuchni stoi więc szukam czegoś cichego 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) @WymiataczMega Nie wiem szczerze jak chodzi na maxa to 35 db ( nie odpalałem go bo jeszcze nie mam całego sprzętu ) więc leży w szafie 😄 😄ale możesz dodatkowo zastosować specialny tłumik i po problemie Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Resi666 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach