WymiataczMega 2,343 Napisano 11 Grudnia 2023 @WBB mordo może się przydać Jednym z najprostszych sposobów na otrzymanie wody o zwiększonym pH jest dodanie do niej świeżych plasterków cytryny i łyżki soli. Wbrew pozorom, mimo kwaśnego smaku cytryna ma właściwości zasadowe. Tak przygotowaną wodę najlepiej odstawić na dobę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Grudnia 2023 @WymiataczMega no to mi wczoraj google jako pierwsze wywalił. Tylko do obniżenia ph ponoć wystarczy dodać kwasek cytrynowy, a oni tu każą cytrynę w plasterkach na obniżenie.... coś mi tu się nie zgadza 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 11 Grudnia 2023 @WBB nie robiłem tego 🤷. Jakiś dobry prondzik jadłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Grudnia 2023 14 minut temu, WymiataczMega napisał: Jakiś dobry prondzik jadłeś? No zły nie był.... już druga noc bezsenna. 1szt/dzień idzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 11 Grudnia 2023 @WBBpasta czy gruda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Grudnia 2023 @WymiataczMega mokre było ale schło od razu pod kartą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 11 Grudnia 2023 @WBB takie lubię 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Grudnia 2023 @WymiataczMega kiedyś dało się 5 nocek z rzędu nie spać i dopiero były omamy... teraz po dniu/dwóch już się jest zmęczonym 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Grudnia 2023 Narkotyk wypocisz kurestwa nie da rady 💣🔥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Grudnia 2023 Przez 3 m-ce nie miałem nalotu na boxa... w sobotę wpadła po mnie i od razu się do boxa przyjebała bo zaginąłem na kilka godzin bez telefonu. Nie wiem co ja tam robiłem bo mały namiot miał być ścinany i stoją tam w suszy do teraz. Wczoraj już musiałem podlewać w dużym bo kolejnego dnia bez wody by nie wytrzymały.... ale podlewanie zamiast pół godziny trwało 2 i pół godziny 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 11 Grudnia 2023 @WBB 😂😂 widze, ze nie tylko ja mialem weekendowe przyjebanie o boxa🙈 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 11 Grudnia 2023 3 godziny temu, WymiataczMega napisał: @WBB mordo może się przydać Jednym z najprostszych sposobów na otrzymanie wody o zwiększonym pH jest dodanie do niej świeżych plasterków cytryny i łyżki soli. Wbrew pozorom, mimo kwaśnego smaku cytryna ma właściwości zasadowe. Tak przygotowaną wodę najlepiej odstawić na dobę Skąd te wnioski? Cytryna jest kwaśna i nie ma właściwości zasadowych tylko odkwaszające i nie wodę napewno. Właściwości ma kwasu ale potrafi odkwaszać ogranizm ludzki. Sposobem na podwyższenie ph wody jest natlenianie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 11 Grudnia 2023 @WBB sorry za wprowadzenie w błąd @Lasir thanks 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 11 Grudnia 2023 Poza tym jeśli masz na myśli sól kuchenną to jest to chlorek sodu.Nie bardzo... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Grudnia 2023 @WBB jak porobiony to czas przyspiesza 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 11 Grudnia 2023 6 godzin temu, WBB napisał: @WymiataczMega kiedyś dało się 5 nocek z rzędu nie spać i dopiero były omamy... teraz po dniu/dwóch już się jest zmęczonym 🙂 Widzę, że kolega lubi przyspieszać sobie życie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 12 Grudnia 2023 Byłem wczoraj zobaczyć co tam odpierdoliłem i co naprawić trzeba teraz 🙂 Jedną rozwiązałem cała z drutów i ta się skuliła cała do środka. Dzisiaj trzeba będzie z powrotem powiązać. W drugiej tylko 3 łodygi ale te już wczoraj uwiązałem. Dwie są powycinane z liści tak troszkę mocniej. Wyjebałem też rurkę z osuszacza, która miała odprowadzać wodę poza boxa ale nie odprowadza w takiej ilości jak zbierał wcześniej do pojemnika. W małym namiocie skosiłem wczoraj wszystko. Leży na kupie w boxie i dzisiaj to muszę wytrymować i wymyślić jakieś suszenie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,145 Napisano 12 Grudnia 2023 To ten co non stop powtarza że kobiety to szkodniki... ☝️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 12 Grudnia 2023 3 minuty temu, Lady Green napisał: To ten co non stop powtarza że kobiety to szkodniki... ☝️ największe szkodniki 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,145 Napisano 12 Grudnia 2023 @WBB ...przyganiał kocioł garnkowi... 🤷♀️ Naucz się "ćpać" życie, jak innych rzeczy nie umiesz. 🙂 P.s. żartuje oczywiście, lęki pewnie znowu masz to wole to dodać 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach