Mr.Green 4,309 Napisano 9 Października 2022 Ta to chyba bardziej gestwina jest 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Października 2022 @Mr.Green Na razie tylko stopniowo poprawiam lst , niczego nie tnę, by niczego nie spowalniać, , niech będzie gęsto, szczyty/pnącza znajdą dostęp do światła, o jaki będą walczyły. Jak okrążę doniczkę głównym pnączem , to zacznę wycinkę. Zobaczę, jakie szczyty, jaki mają potencjał i wytnę to, co się gorzej prezentuje, jak chodzi o potencjał do wzrostu. Potem położę siatkę i zacznę rozkładać szczyty pod siatką, a na finiszu zobaczysz dywan sporych rozmiarów szyszek. Zwizualizuj sobie to w głowie ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Października 2022 @Zielone krainy zrobilem to nim doczytalem do konca 🙂 to bedzie scrog upleciony jak jebany koszyk wyklinowy 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 10 Października 2022 @Mr.Greenjak byś nie wiedział że @Zielone krainylubi wykorzystać każdy centymetr na 120% 😁🤪. Przy takich rozmiarach, ilości roślin to on to zrobi perfekcyjnie bo można po prostu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 10 Października 2022 @Zielone krainy Pozdro Sensei i wielki szacun za pomoc ludziom tutaj 🙌🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Października 2022 @Gooner Pozdo ziomku, po to jest forum, aby sobie nawzajem pomagać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Października 2022 25 Dzień wega. Jak na razie kontynuuje lst , odginam liście , niczego nie tnę. Do tego cały czas leci Cannazym 2 ml i Rhizotonic 3,5 ml na 1 litr wody do ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Października 2022 Gesta sie robi. Jakbys ja porownal do wczesniejszych pestek Acapulco ktore sadziles? Roslina zachowuje sie podobnie? Wiem ze inny trening itd ale czy genetycznie pokrywa sie poki co z poprzednikami ? Liscie, odrosty itp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Października 2022 @Mr.Green Tak, to jest ostatnia pestka z paczki tych 5 pestek, z jakich 4 wcześniej już sadziłem, wszystko wygląda w miarę podobnie, jak na tym etapie. Trening też ten sam od dwóch upraw, czyli lst na wstępie. Jedyna różnica to większa doniczka, wcześniej w 7,5 l uprawiałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 14 Października 2022 @Zielone krainy cannazym dolistnie kiedy podajesz kiedy kończysz podawać w jakich proporcjach jakie pH wody która pryskasz i co ile dni go podajesz w jakich odstępach Tfu nie cannazym tylko rhizotonic sory @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Października 2022 @Barney's Pryskam za każdym razem, jak otwieram szafkę, na noc i po obudzeniu, ale w niskich dawkach, jak chodzi o do listne podanie, 0,1 ml na 100 ml wody, czyli na litr wody 1 ml ukorzeniacza wychodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 14 Października 2022 A pH regulujesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Października 2022 @Barney's Wiadomo, tak samo, jak mierze ec , ale w późniejszej fazie, teraz jeszcze działam na oko. Ph teraz trzymam na poziomie 6,2. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 14 Października 2022 @Zielone krainy pytam o pH do oprysku bo też chce zobaczyć czy coś to daje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Października 2022 @Barney's Takie samo ph trzymam do oprysku, jakie leje do ziemi na tym etapie 6,2 , na kwitnieniu skoczę na 6,4-6,5. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Października 2022 (edytowane) @Zielone krainy a od kiedy ten oprysk? Jak tylko listki pokaze te karbowane czy jak? Sam zakupilem boom boom spray od biotabsa i nigdzie nie potrafie znalesc info od kiedy mozna z tym opryskiem ruszac Edytowane 14 Października 2022 przez Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 14 Października 2022 @Mr.Green raczej od startu tak jak podajesz do ziemi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Października 2022 (edytowane) @Mr.Green Ja ci tego nie powiem, kiedy można ruszać z zupełnie innym specyfikiem, jakiego nie testowałem, jak chodzi o to czego ja używam to od 5 dnia od wyjścia z ziemi, ale w minimalnych dawkach, czyli idziemy od dołu w kierunku pełnej dawki, ja zaczynam od 1 ml Cannazym i 2 ml Rhizotonic i sukcesywnie zwiększam, by roślinę stopniowo nakręcać, teraz mam dawkę do ziemi 2 ml Cannazym i 3,5 ml Rhizotonic, ostatecznie będzie dawka 2,5 Cannazym i 4 ml Rhizotonic, tak zakończę wega około 40 dnia. Edytowane 14 Października 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Października 2022 @Barney's @Zielone krainy jezeli mineralne mozna juz po kilku dniach to organiczne tym bardziej. Dawke tez dam mniejsza i jutro zapodam opryska 🙂 dzieki mordeczki 😉 Slyszeliscie o czyms takim ze roslina na wegu po 7-8 tygodniach sama pokaze plec bez przelaczania na FLO? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Października 2022 @Mr.Green chęć zakwitnięcia pokazuje. Długi weg , później zmiana światła i kwitnie w kilka dni na pełnej k.... 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach