Juras80 273 Napisano 5 Października 2022 Dzień 43 każda dostała po 1gBactrex /0.5 wody a 3 najjaśniejsze panny extra 10 ml Orgatrex na roztwór. 22.10 minie im 2 miesięcy i na tą datę planuje przeliczyć światło. Jak oceniacie rośliny ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fresh 8 Napisano 5 Października 2022 22 to jeszcze 2 i pół tygodnia, rozjebje ci namiot 🤭 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Października 2022 Dawanie tej siatki srednio ma sens hehe 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 5 Października 2022 bardzo się przydaje. Dzięki siatce przeplatam cały czas. Bym nie ogarnął z drutami itp tu mam bardzo wygodny system. Bez siatki chaos 1 godzinę temu, Mr.Green napisał: Dawanie tej siatki srednio ma sens hehe 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 5 Października 2022 @Juras80 niby tak, ale jak zamierzasz tyle czasu jeszcze trzymać to będziesz musiał i drugą siatkę zamontować. Wystarczy pooglądać niedawne fotorelacje ze scrogiem i zobaczysz jak chłopakom powyciągały się badyle, masa popcornu, a mogłyby być fajne topy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Października 2022 Nie zrozum zle 😛 siatka sama w sobie sens ma jakis zawsze.. poprostu one ja przerosna finalnie i bedzie zbedna 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 5 Października 2022 @Juras80 siema 🙂 zrób im porządny trening teraz wyjeb wszystkie wiatraki+doły ogol zostaw 2/3 planta poczekaj 5dni i cykaj światło i zacznie się dziać magia bo będzie strasznie gęsto i strasznie dużo popcornu a tego nie chcesz Siatkę załóż w 18dni od zmiany swiatla z tego względu że musisz znowu powyrywać liście + ogolić doły znowu 2/3 planta i jak założysz siatkę wtedy je elegancko rozlozysz żeby fajnie powierzchnię wykorzystać + jak fajnie spuchną to się nie powywracaja Niestety ale jak chcesz mieć plon i jakość musisz się trochę pobawić posłuchaj się mnie a zobaczysz że będzie elegancko i nie będziesz żałował Tak moje pod siatką wyglądają założyłem ją tak żeby tylko ponaciagac po całej powierzchni wystawały dosłownie szczyty za siatki 3 cm i zobacz jak jeszcze urosły poza siatkę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 6 Października 2022 12 godzin temu, Barney's napisał: @Juras80 siema 🙂 zrób im porządny trening teraz wyjeb wszystkie wiatraki+doły ogol zostaw 2/3 planta poczekaj 5dni i cykaj światło i zacznie się dziać magia bo będzie strasznie gęsto i strasznie dużo popcornu a tego nie chcesz Siatkę załóż w 18dni od zmiany swiatla z tego względu że musisz znowu powyrywać liście + ogolić doły znowu 2/3 planta i jak założysz siatkę wtedy je elegancko rozlozysz żeby fajnie powierzchnię wykorzystać + jak fajnie spuchną to się nie powywracaja Niestety ale jak chcesz mieć plon i jakość musisz się trochę pobawić posłuchaj się mnie a zobaczysz że będzie elegancko i nie będziesz żałował Tak moje pod siatką wyglądają założyłem ją tak żeby tylko ponaciagac po całej powierzchni wystawały dosłownie szczyty za siatki 3 cm i zobacz jak jeszcze urosły poza siatkę Plan przedni Ale muszę z tymi odmianami delikatniej się obchodzić. Szybko się stresują długo odbijają. Ale zgodzę się z tym ze za długo chce na veg je trzymać. Poprzednio mniej więcej dokładnie tak prowadziłem uprawę jak piszesz i było zajebiscie. Te wredne paskudny delikatne i czułe na wszystko się zatrzymują po stresie , który dość łatwo im zafundować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 6 Października 2022 @Juras80 zejdź trochę z nawozów bo już barani róg się robi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 6 Października 2022 @Barney's co się robi ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 6 Października 2022 @Juras80 ja na Twoim miejscu dał jeszcze jedną siatkę nad tą co masz wtedy kiedy przełączysz światło. Wtedy na drugiej siatce wszystko sobie ładnie poprzekładasz. I wygolił wszystko co bedzie pod siatkami. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 6 Października 2022 @Dobry_Człowiek!dobrze gada,ale ja bym to już przełączał one i tak wystrzelą jeszcze. @Barney'sco to jest ten barani róg bo mnie też to ciekawi 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Października 2022 Barani róg/szpon, typowy objaw nadmiaru azotu. @Juras80 Twoim jeszcze trochę brakuje do takiego zawijania ale widać że tabsa wciągają nosem. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 6 Października 2022 Nowy plan jest taki, że tydzień jeszcze i zmiana. I dzisiejszy trening. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 7 Października 2022 @Juras80 dużo sałaty 👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 10 Października 2022 Postanowiłem od dziś na flo przejść. Z moim szczęściem jak 500g będzie z1.44m2 będzie super. Takie pytanko. Czy panel dać na 75% już ? I wysokość dalej 50cm ? Pozdrawiam serdecznie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 10 Października 2022 (edytowane) Dał bym większa moc jak pokażą już prefolwery. ale są różne szkoły. Jedni dają na przełączeniu od razu. I tak i tak będzie git. narazie nie patrz ile Ci wyjdzie bo na ta chwile jesteś na etapie vega. druga sprawa lecisz na bio nawozach. zrob 100g+ od ostatniego wyniku to będzie już progres. Edytowane 10 Października 2022 przez Brazil Munster @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Października 2022 Poczekaj z ta lampa. Niech sie zaczna formowac topy bo teraz bez sensu dawac wieksza moc https://www.sanlight.com/news/maximaler-ertrag-evo-serie/ Zobacz ten artykul. Jest to grow producenta lampy ktora uzywam i dobrze jest wyjasnione co jest 5. Taka bogatsza fotorelacja 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 10 Października 2022 @Brazil Munster @Mr.Green według mnie lepiej na raz. Zmieniamy długość święcenia i jednocześnie słońce schodzi niżej przy jesieni i staje się "mocniejsze" dla roślin. Tak na chłopski rozum. przynajmniej ja tak to rozumiem, u mnie zazwyczaj dochodzi podczas przełączania jakaś defoliacja i światło zmieniam 2-3 dni później po przełączeniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Października 2022 @PrzeMIX ale co na raz? Przy jesieni slonce nie jest silniejsze. Schodzi coraz nizej i coraz slabiej swieci od przesilenia kiedy to outdoory zaczynaja kwitnac az do przesilenia zimowego kiedy to slonce zaczyna wschodzic coraz wyzejz dluzej swieci i coraz mocniej. Jak plant zaczyna kwitnac to slonca jest coraz mniej i to jest bodzcem zeby produkowac topy jako narzad rozrodczy w oczekiwaniu na zapylenie. 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach