Gooner 97 Napisano 19 Sierpnia 2022 @Mr.Green dzięki. Różne oponie czytałem, niektórzy też zalecają takie lst już od 3-4 piętra, że roślina może dać najciekawszy plon. Inni, żeby nie naginać od małego. Różnie mówią i też w sumie mogę się z tym zgodzić, że to lst lekko mogło je spowolnić. Zobaczymy co dalej, ale zastosuję się do zaleceń i zrobię im jeszcze minimum tydzień Wega i przełączamy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Sierpnia 2022 @Gooner jak wiedza na jakis temat opiera sie o "roznie mowia" to nie jest to wiedza. Zobacz sobie fotorelacje Zielonego i tak, owszem, mozna. Jednak musisz miec to obcykane tak jak Zielony. Musisz rozkrecic planta i wbic go nanwyzsze obroty. Musisz go znac i go czuc. Najlepiej jak znasz juz odmiane i wiesz co potrafi. Wtedy odpowiednia ja stumulujesz i wykonujesz pewne ruchy. To ona idzie szybko, zdrowo i przebojowo.. Wtedy mozemy "mowic" ze mozna. Jezeli jednak czlowiek nie jest fest obcykany i sie uczy tej tajemnej sztuki growingu to warto sobie czasem ulatwic zycie 🙂 Lepiej najpierw cos opanowac i wtedy jako przygotowany wojownik ruszyc w boj 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 21 Sierpnia 2022 (edytowane) @Mr.Green z drugiej strony o tej wiedzy o lst przeczytałem i na tym forum, ale najważniejsze, że można testować różne techniki i badać jak to wygląda. 32 dzień wega jak na razie. W zasadzie z tej jednej jestem zadowolony i mógłbym przełączać ale ta druga jeszcze pasuje by kilka dni podrosła. Dwa ostatnie podlania poszły już z calmagiem w mniejszej dawce. w razie czego proszę o jakieś spostrzeżenia. pozdrawiam Edytowane 21 Sierpnia 2022 przez Gooner @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Sierpnia 2022 Przelaczaj to i tyle 🙂 ta mniejsza powinna to nadrobic 🙂 i bedzie elegenacko 🙂 lub jezeli chcesz mozesz dac im kilka dni na wegu jeszcze, twoj wybor ziom 🙂 Ja bym przelaczyl juz bo potem moze byc ciezko o miejsce 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 21 Sierpnia 2022 (edytowane) @Mr.Green Przełączyłem. One jeszcze z tydzień i tak będą rosły więc faktycznie to był dobry moment, 8 dni po FIMie a więc regenerację jakąś tam miały. A więc panny przełączone po 32 dniach weg 😇 Edytowane 21 Sierpnia 2022 przez Gooner @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Sierpnia 2022 Dadza rade 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Sierpnia 2022 @Gooner Ładnie lecisz z fartem! 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Siema! A więc 34 dzień po wyjściu z ziemi i praktycznie 3 dzień po przełączeniu. Do tej pory jechałem na samej wodzie z racji tego, że ziemia Canna Terra Professional Pro ma w sobie masę pierwiastków. Roślinki jednak pokazały chyba pierwsze niedobory, wg mnie azotu. Dysponuję na ten moment odzywkami: -alga bloom plagron -pk 13/14 plagron -royal sugar plagron -calmag biobizz Nie mam nic oprócz zwykłego biohumusa co mógłbym zalać chyba na ten moment. Pierwszy raz weg taki długi, wcześniej na tym etapie żadnych niedoborów panny nie wykazywały. Ponieważ w 34 dniu zwykle byłem już po tygodniu od przełączenia 😇 Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez Gooner @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) @Gooner Co prawda ja mam automaty, ale też leciałem na AllMixie, czy tam growmixie od Plagronu. Zgodnie z zaleceniem, przez pierwsze 3 tygodnie sama woda, a następne podlanie poleciało już z 1/4 zaleconą dawką nawozów, następne 2 podlania były z 2/4 dawki, a potem dałem już zaleconą przez producenta. Niestety nie znam się na dawkowaniu nawozów Plagronu, ponieważ lecę pierwszy raz na BioBizzie. Ale roślinki u Ciebie już chcą jedzonka ewidentnie 😄 Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez MiraiiNikki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 23 Sierpnia 2022 Wiem. Pytanie co lać jeśli na ten moment dysponuję tylko tym co wypisałem powyżej 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Gooner wszystko oprócz pk13 14 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Lasir można mieszać razem w minimalnych dawkach ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Gooner teraz to czystą wodę lej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 23 Sierpnia 2022 Siema @Szym 🙂 leję od ponad 30 dni. Pierwsze oznaki niedoboru już widać, więc pasuje coś delikatnie dodać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Gooner gdzie widać? jest naszpikowana azotem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Szym nie jaśnieje od góry ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Gooner tak roślina rośnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Szym Gdzieś Ty się podziewał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Sierpnia 2022 jestem cały czas 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Gooner Przeciez jak go potrzebowales to jest 😄 w czym problem hehe 😄 Info lezy jak na dloni 😛 Nic dodac nic ujac 👻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach