konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Marca 2022 @Zielone krainy to dość sporo zwiększa, jeśli to nie mity, najtańsze są żarówki dla gadów do terrarium, ale czy one coś dają, już bym wolał prawilną lampę kupić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Marca 2022 @konopny_janusz Ja nie testowałem, ale z tego, co czytałem UVB powoduje, że roślina bombardowana światłem jakie ją "krzywdzi", broni się, a robi to produkując więcej żywicy i zalewając się nią, co jest mechanizmem obronnym, a w raz z tym dochodzi do większej produkcji THC. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) @Zielone krainy i tym się świeci oprócz zwykłej lampy przez całe flo? czy osobno się daje lampę uvb? a osobno zwykła? widziałem jak vampidrut miał załączoną tylko tą lampę uvb, a zwykła lampa była wyłączona, albo też mi się coś pomyliło Edytowane 14 Marca 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Marca 2022 @konopny_janusz Z tego, co czytałem, świeci się normalną lampą tak, jak zwykle, a tylko włącza się na określony czas lampę UVB, zaczyna się od mniejszej ilości oświetlania , a potem sukcesywnie zwiększa, zaczynając świecić 2-3 tygodnie przed kosą. Zaczynając od 30 minut w połowie cyklu swojego oświetlenia, czyli po 6 godzinach od włączenia się panelu led. Potem kolejno dzień po dniu się zwiększa 45 minut, 60 minut i tak do 2 h. Nie powinno się przekraczać 2 h oświetlania na dzień lampą UVB. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) @Zielone krainy o kurde ale kombinowania, może kiedyś, ja po tej uprawie robię przerwę, w następnych uprawach posadzę same future chyba, połączenie 50/50 indiki i sativy mi odpowiada najbardziej Edytowane 14 Marca 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Marca 2022 @konopny_janusz To byłoby proste, tylko razem z lampą UVB trzeba byłoby dokupić drugi programator czasowy i wszystko dałoby się na nim ustawić na każdy dzień. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) @Zielone krainy nie byłoby z tym problemu ale jednak wchodzi ten dodatkowy element do układanki, może kiedyś ktoś wymyśli że trzeba zaraz po włączeniu lamp załączyć mocny wentylator który pobudziłby planta do życia i po 10 sekundach go wyłączać 😄 Edytowane 14 Marca 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 15 Marca 2022 @konopny_janusz Ja osobiście bym robił kose za tydzień 😜 robisz może ciemnie na 48h przed kosą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) @mirecki będzie ciemnia przed kosą, zobaczę jak będzie wyglądała jak będzie tragicznie to za tydzień a właściwie to już za 6 dni kosa Edytowane 15 Marca 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 16 Marca 2022 wczoraj podlałem nawozem aż 12 ml bio-blooma na litr wody, 4 ml pk na litr wody oraz 2,5 ml cannazymu ten cannazym chyba zrobił robote, bo plant bardzo szybko zaczął pić planuje zdążyć zrobić jeszcze 3 takie podlania i już koniec kosa 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Marca 2022 To o ile jednak wydłużasz jeszcze flo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 16 Marca 2022 Nic się nie zmienia w poniedziałek prawdopodobnie ale jak stan planta pozwoli na dłużej to następny poniedziałek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Marca 2022 (edytowane) jednak się zmieniło, dwa dni ciemni i w sobotę kosa, bo tych brązowych słupków zaczyna na topach przybywać jak chodzi o bursztyny to pojawiają się tylko w najwyższych partiach topów, myślę że koło 5-10% będzie "główki" trichomów są wybrzuszone, co według RQS może być indykatorem który mówi nam kiedy zbierać więcej chyba z niej nie wyciągnę jak chodzi o moc i plon, widocznie coś zjebałem po drodze, bo chciałem żeby topy były grubości pięści a wyszły może na pół pięści 😄 no ale nic, 90 - 100g powinno być jak nie to trudno czy tutaj jest już około 70% ciemnych słupków? na moje oko tak Edytowane 17 Marca 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Marca 2022 @konopny_janusz znów wodny curring ? Bo dostawała żreć że szok 😄 znow wykupisz wodę na stacji paliw 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Marca 2022 @Udyr znów water curring bo płuca rozwali, ale mogę jednego topka spróbować wysuszyć normalnie i będzie dać komuś spróbować : D zawsze biorę wodę z różnych stacji czasem oddalonych o kilkadziesiąt km 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Marca 2022 (edytowane) skosiłem planta, filmik nagrany, ale muszę wszystko ogarnąć jeszcze Edytowane 18 Marca 2022 przez konopny_janusz 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 18 Marca 2022 Piękny kwiatuszek :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Marca 2022 @Lasir To owoc, nie kwiat;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Marca 2022 @Lasir @Zielone krainy można obstawiać 😄 ja jestem pesymistą i obstawię 20g kartki są format A4 więc macie porównanie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Marca 2022 @konopny_janusz Jak będziesz ważył razem z doniczką i ziemią, to wyjdzie sporo, a bez doniczki i ziemi to słabo to widzę:D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach