konopny_janusz 1,008 Napisano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Oryginalne zdjęcie od Barney's Farm odmiana LSD, gdzie widać że liście na topach są ciemne, przenawozili? Edytowane 5 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Grudnia 2021 @Ważniak 16 października przełączone, 23 października pojawiły się prefolwery, więc dzisiaj jest 43 dzień kwitnienia, liczony od momentu pojawienia się oznak kwitnienia. Daje im jeszcze jakoś 25-27 dni na dojście, więc kosa będzie w około 70 dniu kwitnienia. Miernik ph jest ważniejszy w ziemi, ale warto mieć obydwa, aby móc precyzyjnie ustalać mieszankę, a nie lać na oko. @konopny_janusz To nie jest ta odmiana, jaką my mamy, to auto jest od Barney's Farm, a nie fotoperiod. Ciemne, bo naładował azotem, ale nie jest przenawożona. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 5 Grudnia 2021 3 minuty temu, Zielone krainy napisał: Miernik ph jest ważniejszy w ziemi, Mógłbyś uzasadnić? W czym ci pomaga? Zauważyłeś jakieś zaburzenia w pH ziemi, po czym? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Grudnia 2021 @Ważniak Tak, miałem kiedyś problemy z ph, jakiego zła wartość utrudnia przyswajalność pierwiastków. Na pierwszej fotorelacji, jaką na tym forum prowadziłem widać ten problem chyba na 4 stronie, a doszło do tego, gdy zbytnio zbiłem ph mieszanki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Grudnia 2021 Podwiązałem dzisiaj szczyty, bo łodygi nie wytrzymywały ciężaru topów i się lekko kładły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 5 Grudnia 2021 @Zielone krainy grubo... Przecież te topy to +20g jak nic będą miały. Dobrze mieć w domu mocne linki 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Grudnia 2021 @grolsch3 Te linki mają wytrzymałość 180 kg, więc dadzą radę :D Ale topy nie będą miały 20 g od sztuki, w sumie z jednej rośliny wyjdzie pewnie około 80 g. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 5 Grudnia 2021 @Zielone krainy to masz wyzwanie, muszą mieć +20😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Grudnia 2021 @grolsch3 Nierealne ziomek, nie ten rozmiar planta i nie ta grubość łodyg, nie taka wielkość doniczki itd. Tutaj największy top może mieć z 7-8 g, Na 20 g z topa to trzeba mieć konkretną pałę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 5 Grudnia 2021 @Zielone krainy patrzę na te topy i wydaje mi się, że będą miały więcej. Ale Twój ogród i setup, wiesz doskonale czego się spodziewać. Na temat pał się nie wypowiadam, tematyka Forum inna, ale to prawda że rozmiar ma znaczenie 🙈 joke oczywiście. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Grudnia 2021 @grolsch3 Wizualnie tak na zdjęciu może wygląda, ale tam są doniczki 8 l , łodygi są w miarę cienkie, nie dożywiłyby topa 20 g. Na ostatniej uprawie posadziłem Purple haze w doniczce 1,5 l. NIe trenowałem jej specjalnie, lekko rozłożyłem ją na scrogu , główny szczyt był masywny i miał około 16 g plus takie małe topki wyszło z całej rośliny 19 g. Tutaj jest inna sytuacja, ale zobaczymy. Pozdro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 5 Grudnia 2021 @Zielone krainy krzem będzie elegancki na wzmocnienie łodyg co by tłuste topy utrzymały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Grudnia 2021 46 dzień kwitnienia, coraz mocniej wchodzą w purpurę. Ec dzisiaj dla tej po lewej 2,1, a dla tej po prawej 2,3. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 9 Grudnia 2021 @Zielone krainy co się stało z tą po prawej ze masz oklapniete liście? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Grudnia 2021 @Dobry_Człowiek! Szczerze to nie wiem, ani nie przelana ani nie przesuszona, jednak nie zajmuje sobie tym głowy, bo wszystko idzie przed siebie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Grudnia 2021 @Dobry_Człowiek! Może to temperatura, szczyt jest blisko panelu , robią się łódeczki na liściach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Grudnia 2021 Wrzucę wam kilka zdjęć po zgaśnięciu latarek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Grudnia 2021 @Zielone krainy a co powiesz o tych plantach, zdjęcie przy zgaszonym świetle, poprawia im się coś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Grudnia 2021 @konopny_janusz Głodne ziomku, ja bym operował pk, u mnie też zaczynają się robić głodne i od jutra zwiększam dawkę Green sensation z 1 ml na 1 l do 2 ml na 1 l , ale jak u mnie tak i u ciebie dość azotu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy ostatnio pisałeś że sama woda że muszą się wyssać z azotu, delikatnie pk połowę dawki więc posłuchałem twoich rad i dałem niektórym samą wodę a niektórym 1 ml pk, a niektórym 0,5 pk + 0,8 calmag 😄 czyli teraz też tak podobnie czy zwiększyć to pk? Edytowane 9 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach