Gość Zielone krainy Napisano 28 Października 2021 @KlausKörner Łodyga z moich obserwacji nie wchodzi w takie barwy bez powodu i nie jest to raczej genetyczne. Ja widzę w tym, brak potasu, jaki też widać, że lekko dotyka końcówek liści, jakby się dobrze przypatrzeć, ale niedobór jest na tyle mały, że nie chce podejmować, jakiś większych działań na tym etapie. @konopny_janusz Mało stąd pogłębiający się efekt niedoboru na łodydze, jaki zaraz przejdzie na liście. Ja leje obecnie bloom 7 ml na 1,5 l wody i tak to mało, bo zjadłaby więcej i to widać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Października 2021 Tak,tak,tak. Ono takie jest to LSD i punkt. Nie chce mi się zdjęć kopiować i dodawać. Wejdźcie sobie na growdiaries tam jest ponad 150 fotorelacji z samego tylko LSD, 83 harvesty, gdzie ludzie mają nawozy z USA ,canady ,za astronomiczne kwoty,dawki nawozów po 15-20 ml nie raz, lampy po 1000w, zbiory po 100-200 z krzaka albo po pół kilo z uprawy i jakoś dalej fioletowe lodygi @konopny_janusz nie świruj, sam się zorientować musisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 28 Października 2021 Może to być wina ledów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Października 2021 @KlausKörner Tyle, źe ja LSD już uprawiałem i tego, na niektórych roślinach nie było, tutaj na tych zdjęciach na łodyżkach to widać, ale główna łodyga tego na zdjęciu nie wykazuje. Mniejsza z tym, ja lecę według swojego uznania, ale każdy może myśleć, jak chce i robić, jak uważa. Sam widzę, że roślina chce więcej pierwiastków na kwitnienie, głównie potasu, jakiego według mnie się domaga, ale nie chce teraz dawać jej większych dawek, ale prawdopodobnie, jak chodzi o potrzeby moich, to i dawka 9 ml bloom na 1,5 l byłaby dopiero dla nich satysfakcjonująca, bo LSD to roślina, jaka jest bardzo żarłoczna i popalenie jej graniczy z totalną niewiedzą na temat dawkowania nawozów. @fxxx1337 Masz na myśli stres ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Października 2021 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 28 Października 2021 @Zielone krainy ale na butelce bio bloom jest od 1-4ml na litr wody, 4ml to dawka maksymalna? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Października 2021 (edytowane) @konopny_janusz Pa to: już nic. Edytowane 28 Października 2021 przez KlausKörner @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Października 2021 @konopny_janusz Masz inny specyfik, ja leje od Canny terra flores, tam jest 5 ml na 1 l, ale i tak to na pewnych etapach trzeba przekraczać . U mnie wlanie 7 ml na 1,5 l wodyl + dawka calmagu 1,6 ml na 1,5 l daje dopiero wartość ec na poziomie 1,7. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 28 Października 2021 (edytowane) @Zielone krainy ja calmag dopiero w sobotę zapodam, ale przygotowałem już sobie 5 butelek po 1,5 kranówy i 6ml bio bloom do każdej, odkręce im korki i niech sobie odczekają 24h Edytowane 28 Października 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Października 2021 (edytowane) @konopny_janusz No i tak powinno być w miarę w porządku. Oczywiście nie na okrągło, ale jak widać, że chcą jeść, to nie ma co ich głodzić 1 ml na 1 litr, bo to przesada w drugą stronę. Edytowane 28 Października 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof_Krzys 28 Napisano 29 Października 2021 @Zielone krainy A przed podaniem czytać ulotki 😜😜😜 🙆♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Października 2021 myślałem, że jak flo się dopiero zaczyna to zacznę od najmniejszej dawki, ale u mnie te paski na łodydze już na wegu były 😄 czyli na wegu roślina potrzebowała potasu? pojebane to xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 29 Października 2021 @Zielone krainy Gdzieś czytałem, że ledy właśnie mogą powodować takie łodygi, ale to nie jest nic czego można się obawiać czy coś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Października 2021 Dzisiaj wbija druga fala pandemii trza lisci powywalać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2021 Kwitną od 9 dni. Dzisiaj dostały pierwszy raz nawóz - Plagron green sensation. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 31 Października 2021 @Zielone krainy używałes go wczensiej ? Zastanawiam się nad nimnaad następne grow? Dodajesz do tego jeszxze coś innego na kwitnienie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2021 @Brazil Munster Tak, stosuje go dość długo i jestem z rezultatów zadowolony. Oczywiście GS to dodatek, jaki bardzo pomaga i robi swoje, ale wszystko musi być powiązane z podażą innych nawozów. Teraz będę próbował dodatkowo dodać inny stymulator, jakim jest Suger Royal, ale jeszcze go nie stosowałem, to będzie pierwszy raz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 31 Października 2021 Zastanawiam się nad godo sensi bloom zamiast big bud i overdrive @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2021 @Brazil Munster Nie znam tych produktów, nie stosowałem ich w swojej uprawie, więc ci nic w tej kwestii nie poradzę. Ja gram tylko produktami od Plagron, Canna, Biobizz i w zasadzie to wszystko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 31 Października 2021 @Zielone krainy zobaczymy jak mi do końca to popuchnie i ocenicie czy dało by radę więcej. To przejdę na plagron. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach