Gość Zielone krainy Napisano 13 Lutego 2021 @konopny_janusz Możesz zrobić wyraźniejsze zdjęcie tego obszaru? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Lutego 2021 @Zielone krainy ogólnie jest to mały kawałek ale jest tam pełno tych brązowych nitek, małe listki w tym obszarze uschly można je w palcach zgnieść na proch @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Lutego 2021 @konopny_janusz plecha, usuń ten obszar @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lutego 2021 (edytowane) @konopny_janusz Fakt na powiększeniu widać infekcje grzybiczą. Edytowane 13 Lutego 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Lutego 2021 Wywaliłem, w sensie uciąłem i spróbuję to ususzyć, to i tak jest mała część lepiej dmuchać na zimne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lutego 2021 (edytowane) @konopny_janusz No, sprawdź wilgotność w boxie, bo jak ci topy plecha łapie to nie jest dobrze. Nie susz tego tylko wyrzuć, pleśń jest szkodliwa. Edytowane 13 Lutego 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Lutego 2021 @Zielone krainy wywaliłem tw część do kibla lepiej tego nie suszyć. Właśnie dziwne bo nie mam w boxie nawilżacza, szklanek z wodą, zupełnie nic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lutego 2021 @konopny_janusz To skombinuj pochłaniacz wilgoci, widocznie w domu masz wysoką wilgotność. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Lutego 2021 @Zielone krainy chociaż tak patrze po zdjęciach pleśni na topach to widziałem, że tam jest taki jakby mech szary, u mnie tego nie było, tylko to miejsce było takie wysuszone i zbrązowiało tam wszystko. Reszta topków wygląda spoko, byle do ścinki, jakby co to wcześniej ją zrobie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lutego 2021 @konopny_janusz No ok obserwuj, bo jak raz problem się pojawił to może pojawić się też drugi, bo najwidoczniej warunki temu sprzyjają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Lutego 2021 (edytowane) @Zielone krainy jak się coś pojawi jeszcze to ścinkę zrobię w 80 dniu, pierdziele to, mleczne trichomy mi wystarczą, lepsze to niż nie mieć nic 😄 Jutro już 77 dzień. Próbowałem jakoś rozdzielić topki bo niektóre się stykają ze sobą a na pewno to nie jest dobre Edytowane 13 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 13 Lutego 2021 @konopny_janusz jaka masz wilgotność w boxie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Lutego 2021 (edytowane) @Piccolo póki co niemierzalną, podszedłem do tej uprawy na odpierdziel, w poniedziałek będę mógł sprawdzić, to napiszę, bo jutro chyba sklepy zamknięte ale raczej tej roślinki już długo nie będę trzymał, kuurde żeby jakoś z tydzień jeszcze wytrzymała chociaż Edytowane 13 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Lutego 2021 (edytowane) Wywaliłem też 2 popcorny sąsiadujące na tej samej gałęzi bo zaczynały się robić suche, nie były takie zbrązowiałe jak tamten ale dla pewności. Mógłbym kupić jutro środek grzybobójczy ale później to płukać i w ogóle jak tak niewiele zostało do ścinki to myślę że nie ma sensu. Wrzuciłem do boxa sól morską w kryształkach zawinięta w gazę. Z 10 takich pakietów, zobaczymy czy sól się rozpuści Edytowane 14 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Lutego 2021 @konopny_janusz Sól nie wiele ci da, owszem pochłania wilgoć, ale nie wiele ją w boxie obniży. Kup sobie z dwa pochłaniacze wilgoci z wkładami, wydatek to jakieś 20 zł , a wystarczą na 3 miechy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Lutego 2021 Przed chwilą spaliłem jeden z popcorn ów który suszył się od 3 dni (nie ten z plechą) i mogę powiedzieć że cholernie źle się to pali, gryzie w gardło. Poza tym żeby mnie powaliło z nóg czy coś nie czułem, raczej efekt był taki ze czułem że coś spaliłem ale bez fazy 😁 chyba liści muszę się pozbywać bo to gryzienie po gardle nie jest przyjemne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Lutego 2021 (edytowane) @Zielone krainy ścinać czy czekać jeszcze? 78 dzień. Przerzutów plechy nie widać póki co. Te malutkie na dole topki nie mają w ogóle mocy, albo ja klepnięcia nie poczułem poza drapaniem po gardle, nie wiem czy do 90 dni dojdzie Edytowane 15 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Lutego 2021 (edytowane) @konopny_janusz Sprawdź trichomy, jaką mają barwę, bo coś jest nie tak, jak w ogóle nie klepie. Gryzący dym to mogą być nawozy, jakie nie zostały wypłukane, co usunie water curing, jaki też powinien poprawić moc , ale nie za bardzo ma co poprawić u ciebie, jak twoje palenie o dziwo nie klepie wcale. Zapal, jakiegoś topa z wyższych partii rośliny, szukaj jakiegoś dojrzalszego, jak chodzi o trichomy i jego utnij , wysusz i spal, jak nie będzie klepał to może ty masz, jakąś odmianę CBD. Edytowane 15 Lutego 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Lutego 2021 @Zielone krainy powoli coś dochodzą, w górnych partiach widzę sporo mleka ale już po środku jest dużo przezroczystych, ten popcorn był prawie z samego dołu. Bursztynu ani jednego nie widzę, czekam cierpliwie do 90. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Lutego 2021 @konopny_janusz No to czekaj nic innego ci nie zostaje, jak trichomy nie są jeszcze nawet w pełni mleczne. Ja czekałem 95 dni na przewagę bursztynu i to samo kwitnienie, bo z wegiem wyszło 123 dni. Teraz większość przechodzi water curring, trochę jest z tym zabawy, ale podobno warto. Każdego dnia widzę ile "syfu" z roślin wychodzi do wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach