Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@Totoro nie mówię że dokonał nie możliwego ale nie powiesz mi że 200-300 g z krzaka indoor to coś powszechnego i nie chodzi tylko o automat, tak więc TAK JESTEM ZASKOCZONY ze koledze tak dobrze poszło i bardzo mu z tego powodu gratuluję.  Ale spoko, nie róbmy gównoburzy z powody złego zrozumienia się nawzajem, łapie właśnie ziom bucha za ciebie😎

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Zielone krainy Nic do Ciebie nie mam 🙂 ogólnie do nikogo. Czasem bywam wybuchowy to fakt. Taki charakterny facet. Już od dzieciństwa, dlatego mam więcej pewnie szwów od niejednego szklarza. I nie znoszę jak ktoś mnie obraża, lubię sarkazm, lubię konstruktywną krytykę, czarny humor, lubię polemikę wnoszącą do dyskusji więcej niż umiejętność posługiwania się epitetami. Załączam się, odpalam, gdy ktoś zacznie - i to moja wada. Bo powinienem czasem zamknąć ryja, i nic nie pisać. I nad tym muszę pracować i jeśli kogoś uraziłem to przepraszam. 

Wszystkich tutaj powinno łączyć jedno. A czasem typowo widzę że ktoś szuka zaczepki, a ja muszę opanować wtedy emocje, co niestety często mi nie wychodzi. 

Skończyłem ciekawy kierunek studiów już wiele lat temu, i nauczyłem się szybko weryfikować podejście ludzi. Potrafię odróżnić ludzi którzy chcą dobrze, od tych co szukają wrażeń i zbędnych dyskusji, często zaczepek. Ale nie nauczyłem się radzić sobie z powstrzymywaniem często nerwów. Ale świadomość tego, mobilizuje mnie teraz do refleksji nad sobą i zmian. 

Czytam średnio 2 książki tygodniowo, nie zliczę for i innych artykułów. W zasadzie cała moja hodowla, mówię to już pomijając przygód z outem, oparła się na przeczytanej wiedzy. Nawet zbytnio ja pytań nie zadaje. Samouk. I jak widzę że w pewnych momentach, gdzie albo mi się dziewczyna w boksie zatrzymała, albo na liściu coś zaczęło się dziać to rozwiązałem sam problem. Dlatego gdy mogę to się tym dzielę. Ale jeden człowiek ciągle się mnie czepiał, nawet gdy bloka założyłem, i przestałem to obserwować to ciągle leciały kpiny na czacie i wyśmiewanie. 

Jak pojawiłem się na forum, to bardziej słuchałem aniżeli mówiłem. A tu ktoś się pojawia nagle, i zaczyna ciągle w jakiś sposób podpuszczać mnie do konwersacji, szukając jakiś wpadek. Ja widziałem ich mnóstwo, ale je przemilczałem. A potem gdy poszła, spina to już ze mnie się czara goryczy wylała.  

Następnym razem zahamuje bajerę. Pozdro

I wszystkim farta życzę. 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy

@zielonyjamajczyk  Ja też nie mam nic przeciwko tobie, a różnica zdań między ludźmi to normalna sprawa, trudno by każdy z każdym się we wszystkim zgadzał, ale tak jak mówisz ewentualną krytykę czy też wytykanie innym ich błędów warto przeprowadzić kulturalnie i konstruktywnie. Rozumiem, że jesteś porywczy, ja za nic nie żywię do ciebie urazy i mam nadzieje na przyjacielską koegzystencje wszystkich użytkowników na tym forum, jakich łączy w tym miejscu roślina, którą wszyscy uprawiamy i cenimy szczególnie za jej "magiczne" właściwości. Pozdo. Z fartem.

Edytowane przez Zielone krainy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Suszenie zakończone pierwszej panny. 

Przeszedłem na curring. 

Było sporo sampli. Jak już suszyłem to nie mogłem się powstrzymać, i kilka lolków musiało pójść . Więc nie wiem ile dodać. Ciężko określić. 

Dlatego nie powiększam wyniku żeby nie skłamać. 

Nie do końca mi się tak bardzo podobają w strukturze. Nie są tak zbite jak myślałem że będą. 

Pierwsza dama  dała 170 gr. 

W trymowaniu starałem się pozbyć większości liści, za którymi nie przepadam. Poleciały w wiadro razem z popcornem, będą na masło, a potem ciastka świąteczne. 

Sądzę że po curringu jeszcze może spaść do 150. 

Pozdrawiam was.

IMG_20201218_102926.jpg

IMG_20201218_102902.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@zielonyjamajczyk Elegancko! Nie powinno, aż tyle spaść po curringu. Te topy to chyba genetycznie, u mnie w AK tylko te same szczytowe jako tak o były mocniej zbite, reszta troszke luźniejsza ale co swoje to swoje. Kiedy pozostałe dwie lecą pod kose ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Totoro jeszcze Byku 3 zostały. 

Jedna dochodzi, ma około 10 % bursztynu, chce minimum 30-40.  Ona jest bardziej zbita, sądzę że pąki lepiej się rozwinęły i są bardzo żywiczne. Nawet dolne partie tych mniejszych A la popcorn są pełne ładnego szronu. Jest dużo mniejsza, ale dostała pięknego koloru. Fioletowo purpurowy. Trochę kombinowałem z temperaturą. Wyższa w dzień, a w nocy dawałem sporo niższą. Chciałem sprawdzić czy z takiej odmiany jest to w ogóle możliwe i wykonalne. I jedna taki kolor wypluła. Jest przepiękna. Nie da się tego zobaczyć na zdjęciu, a że mnie chujowy fotograf.

Następna, pozbawiłem ją dolnych małych odgałęzień , bo nie miałyby szansy dojścia, a chce by moc poszła w główne szczyty. Jest ich trochę mniej w stosunku do pierwszej ściętej, ale długie i dość tłuste. 

I ostatnia, chyba ona da najmniej. Muszę jeszcze calmagiem ją potraktować, duże ładne pałki, ale problem z puchnieciem. Lekko się popalila, poszła najwyżej że wszystkich. Może się jeszcze odratuje, jak nie to pójdzie na przerób.  Moc z sampli zadawalajaca. Super na wkrętkę. Dobry śmiech. Ale liczę że po curringu moc wzrośnie. 

Racja, swoje to swoje. 

Jestem ogólnie zadowolony. Nawet jeśli kolejne dadzą sporo mniej, to już ten wynik jest dla mnie super. Niektórzy obstawiali że tyle zbiorem z wszystkich. A jednak wyszło lepiej. 

 

A co do tego co jeszcze napisałeś : to racja, topy na szczycie najbardziej szyszkowa. Te niższe , bardziej rzadkie .

Edytowane przez zielonyjamajczyk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@zielonyjamajczyk no mi wstyd, bo pisałem że 100 to i tak sukces 😅😅

Ja już nie mogę się doczekać końca zwłaszcza że jedno z nas odpadlo przez przypał 😥. Potem dla zmyly do chyba normalne pomidory zasieje w boxie😅😅

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@zielonyjamajczyk Sorki ale nie czytam wszystkiego i się zajeba^em, aczkolwiek jak pisałem to tak czułem ze jedna mogła tyle wypluć. U mnie też AK się fioletowe zrobiło, pięknie to wygląda w polączeniu z żółtymi liścmi(pozwole sobie wrzucić fotkę). Czekam na końcowy wynik ! 

DSC_0057.JPG

@Jamajczyk13 co się stało?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Totoro grovebuster zawineli. Szym pisał że przez sklep.. Nie wiem czy ona w PL mieszkała ale raczej tak. Za miedzą trochę to inaczej wygląda.. Mam nadzieję 😥

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@zielonyjamajczyk chociaż jak by mieli dochodzić przez forum to by już niejednego z nas złapali a kasowanie konta by nic nie dało bo w necie nic nie ginie.. No cóż.. Mam rozkmine na cały dzień 🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy

@Jamajczyk13 Tak to jest zamawiać pestki z netu. Już druga osoba z tego forum, o jakiej mi wiadomo, która w taki sposób wpadła. Jak kupować pestki to tylko osobiście w sklepie stacjonarnym, płacąc za nie gotówką. Lepiej się pofatygować, by uniknąć ewentualnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

jak się zamawia z przypałowych sklepów takich jak thc-thc  to tak jest, przez neta według mnie jest bezpieczniej zamawiać 

Edytowane przez Szym

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...