WielebnyMerry 382 Napisano 26 Sierpnia 2020 @Bimbrownik taa, tylko że WR mój karzeł lepiej wygląda od WW. Porównaj tego z tylu po lewo od tego z przodu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Sierpnia 2020 Połowa prawdopodobnie czasu za nami czyli 30 dni flo. Takie małe mam pytania: - ogolić te większe liście - poobcinac kwiaty które są bezpośrednio przy lodugach zwłaszcza przy tej głównej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry poczytaj o lollipoppingu ja wygoliłam doły roślin w tym czasie i przeniosły skupienie na kwiaty zrób tak, że jedną ogolisz, drugą nie i wyrobisz sobie sam opinię, tak jest najlepiej I żadnych kwiatów nie obcinaj Masz tu artykuł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Sierpnia 2020 @Groovebusters dziękuję biorę się za lekturę. Za około 2 tygodnie myślę że będę startować z nasionami bo z tego dużo nie będę miał palenia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry nie martw się ? ważne, że cokolwiek będzie swojego. pierwsza uprawa niektórym w ogóle nie wychodzi ja tam na Twoim miejscu byłabym z siebie zadowolona tak trudno się prowadzi te panny a Ty dajesz radę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Sierpnia 2020 Łatwo nie było, ale pewnie dla tego że to pierwszy raz @Groovebusters . Obstawiam że wynik na drugiej FR podwoje lub potroje do tego co zbiorę z pierwszego. Z goleniem coś przeczytałem i wynika żeby na flo robić to stopniowo wiec tak zrobię, tylne focie przed i po. Niestety ale panienka WW golenia nie doczeka bo nie ma tam co golić, wstyd mi za nią ale się ogarnia w kwiatostany, no i jej czas kwitnienia jest dłuższy od WR o 2 tygodnie wiec może to być powód opóźnienia. Martwią mnie u niej szybko oddychające liście, mało azotu?, ekstra dałem jej pełna dawkę nawozu na wzrost tydzień temu ale to nie pomogło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry na na początku byłam przerażona zolknieciem, dałam 1/2 dawkę nawozu z azotem i to też nie pomogło spokojnie liści wystarczy do fotosyntezy do końca flo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Sierpnia 2020 ???? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Sierpnia 2020 Przy następnym upie zrób trochę bliskich zdjęć zalazkow topów ;> @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Sierpnia 2020 Ale mnie krzoki wwkurzy, puściłem je wolno po lat, mam noc na prawie 2m2wmysokosci a je trzymam jak idiota przy doniczce! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 28 Sierpnia 2020 Ale mnie krzoki wwkurzy, puściłem je wolno po lst, mam box na prawie 2m wmysokosci a je trzymam jak idiota przy doniczce! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 28 Sierpnia 2020 @Groovebusters specjalnie dla ciebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry dziękuję ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 29 Sierpnia 2020 ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 4 Września 2020 Dziś sypie ryż by sprawdzić skuteczność wchłaniania wilgoci, jestem zaskoczony takim poziomem! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 4 Września 2020 @WielebnyMerry to działa tylko jak nie masz wentlacji zrobionej czyli powietrze sie nie rusza. Gdy masz wentylacje to masz wlot i wylot powietrza wtedy ryż nie nadąży wchłonąć tyle wilgoci ile Ci wplywa do środka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 4 Września 2020 @Dobry_Człowiek! a jak wlotowy włączę i zostawię mieszkający i wyciągający, to coś da? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Września 2020 @WielebnyMerry wiatraki podczas uprawy masz włączone ciągle przez 24h ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 4 Września 2020 Lepiej wysyp gałkę muszkatołową lub cynamon niż ryż. Ale to i tak słaba opcja finansowo. Musiałbyś to co parę dni wymieniać W necie znajdziesz pochłaniacze wilgoci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września 2020 16 godzin temu, WielebnyMerry napisał: @Dobry_Człowiek! a jak wlotowy włączę i zostawię mieszkający i wyciągający, to coś da? Czyli że wszystko włączone? Jak dolot wyłączysz to i tak będzie powietrze pasywnie zaciągać, jak wyłączysz dolot i wyciągający to CO2 z powietrza nie będzie docierało wtedy butla albo maty CO2. Kup pochłaniacz i już @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach