WielebnyMerry 382 Napisano 15 Lipca 2020 22 dzień WR lecimy FIM. Wracając do wcześniejszych uwag. Nie mam pojęcia dlaczego takie małe niby wszystko jest ok ale zawodzą może geny?! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 15 Lipca 2020 @WielebnyMerry mogą geny albo warunki uprawy nie pasować roślinie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Lipca 2020 Może ruszy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 15 Lipca 2020 No to jak coś nie pójdzie to kolejny pójdzie już lepiej ale nie wiem z ląd wziąść dobre nasiona i sprawdzone odmiany. A to ciągnę weg jeszcze że 3 tygodnie pewnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 15 Lipca 2020 @WielebnyMerry zrobiłeś fim na takiej lekkiej kalece? Będę zaglądał bo szykuje się powtórka z historii jak u @Wentyl ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 15 Lipca 2020 Hehe, no oby nie miał takich przebojów bo zbiory na święta będą dopiero ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 16 Lipca 2020 Mam pytanko czy dojdą na OUT jeszcze pelnosezonowki, wywalił bym je na dwór a zamówił inne bo to chyba stracone już są?! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 16 Lipca 2020 @WielebnyMerry jak zaczęły by kwitnąć na dniach to może i by doszły tylko co byś z nich zebra jak to fotoperiody to możesz dłuższego wega dać i odbić straty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 16 Lipca 2020 No jak na 1wsza przygodę to chyba ciała po całość i dałem ale zobaczymy, człowiek uczy się na błędach, jedną WR dalej w doniczce 0,5L wczoraj zaglądałam i bardzo słabo ma rozwinięty system korzeniowy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) @WielebnyMerry zamów sobie jakiś root juice za parę groszy i podlej , być może wtedy rośliny ruszą. Czym je podlewasz ? Jaka to ziemia ? I skąd masz te nasiona wgl ? Edytowane 16 Lipca 2020 przez Dom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 16 Lipca 2020 Nawet w ogrodniczym są startery z substrala @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 16 Lipca 2020 @Dom nasiona od Bulg z GF są tam WW i 2xWR oraz dokoptowane WW i 2xWR i tak samo na 3 nasiona 2 wykiełkowały. Podlewamy je biohomusem forte extra zalecana dawka co 3 podlanie. Jeśli chodzi o ten "starter" proszę o nazwę bym wiedział czego szukać. Zobaczymy co za 2 tygodnie będzie jak nic się nie ruszy, ?? GET OUT!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 16 Lipca 2020 @WielebnyMerry ten cytat @Dom " nasiona od Bulg z GF są tam WW i 2xWR oraz dokoptowane WW i 2xWR i tak samo na 3 nasiona 2 wykiełkowały " nie rozumiem za bardzo nawet co to znaczy , wybacz ? chciałem tylko napisać, że moim skromnym zdaniem nasiona to ostatnia rzecz na jakiej powinniśmy oszczędzać przymierzając się do uprawy. Myślę że warto zainwestować w feminizowane , silne genetycznie odmiany żeby potem uniknąć rozczarowań, no i jest to absolutna podstawa udanej hodowli , tak więc jeśli są to jakieś słabe genetycznie odmiany, z których połowa nawet nie wykiełkowała, to polecam ci wynieść te kwiaty na out lub pozbyć się ich całkowicie i zakupić jakieś sprawdzone odmiany z pewnego źródła. Nie wiem jaka masz ziemię , od siebie mogę polecić biobizz all-mix . Jeśli słabe korzenie to możesz zakupić np. Root juice od biobizza , tutaj w UK kosztuje jakieś £8 za 250ml , do tego nawozy (opcjonalnie) może być try pack biobizza , kosztuje tutaj £15 . Masz tam 3 odżywki bio-grow, bio-bloom i top max i to wszystko właściwie starczy ci na całą uprawę. Żeby było jasne, nie robię tutaj żadnej reklamy. Po prostu nie używałem innych zestawów więc nie mogę ich polecić lub nie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 16 Lipca 2020 Ja to bym przesadziła ją, juz wcześniej miałam problem, że się zatrzymała bo w słabej ziemi była, później ruszyła jak szalona ? (Mam nadzieje, że nie napiszesz że masz biobizza ?) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 17 Lipca 2020 No to leci dziś zamówienie na 3pak biobizz. Bo @Farmerka Nie posiadam. To jakiego producenta polecacie przyszłości RSQ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 17 Lipca 2020 @WielebnyMerry każdy producent może dać ciała więc ciężko doradzić jakiegoś pewnego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Lipca 2020 @WielebnyMerry ja mam od Royal Queen Seedsów i jestem bardzo zadowolona, kwitną cudownie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 17 Lipca 2020 Po FIMie Ruska poszła jak strzała do tego dostała dobra dawkę biohomus to i liście jej sciemnialy bo jasne miała. Druga biedna Ruska zaś ma jasne liście z przebarwieniami żółci ale nie reaguje na biohomus! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Lipca 2020 (edytowane) @WielebnyMerry walisz nawozy młodym roślinkom to są efekty... Edytowane 17 Lipca 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 18 Lipca 2020 Jak miały niedobory to co Ci poradzę, uboga gleba bo uniwersalna, wiec nie można się Bóg wie czego spodziewać. Dla sprawdzenia czy coś da zmniejszylłem pomieszczenie o 0,18m2 bo światło dawało na minimum wymaganym dla boxa. Do wtorku podlewać będę sama woda jak przyjdą wspomagacze to zaaplikuje, a cos uniwersalnego na rozwinięcie systemu korzeniowego polecacie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach