CheMsKuN 683 Napisano 22 Czerwca 2020 13 minut temu, Obcyk19 napisał: Nie nieuszkodziłem, po prostu muła zlapaly. Co do przebudowy box, można pomalować środek farbą elewacyjną białą firmy brilux? Mozesz, a jesli farba jest matowa to juz wogule bomba. Aha, hps to od juz dosyc dawna niedoceniane zrudlo swiatla, wypieraja go ledy. Ale ludzie zapominaja ze na hpsie jak dobrze poprowadzisz panny, to tez zbierzesz w chuj doslownie, dobrego zielska. Tak ze dobra decyzja z ta zarowka hps. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 22 Czerwca 2020 18 minut temu, EneDue napisał: @Aron chodzi o koszta. To co ty masz w żarówkach panel byś miał podejrzewam. Kwestia ile kasy się przeznaczy i temperatura jaką emanuje dane oswietlenie No około 130 zł. Ale czy ten panel z ledam za 144 zł dałby radę oświetlić pow 0,21mkw? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Czerwca 2020 Ja na zestaw 260 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Czerwca 2020 No i odjebalem jak chuj! Strefę na box pomalowalem pierwszy raz na bialo jutro poprawka na 2x podłączanie wentylacji i myślę że w czwartek piątek wlizie kobity, może ruskie się pokażą łaskawe i wyjdą 2 pozostałe, więc na HPS150 łapie mi przestrzeń na minimum czyli 18800lumenow box się przerodził na 70x90! Auu, ew. Postawię ściankę i to zmniejsza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 22 Czerwca 2020 @CheMsKuN w 100% racja z tym hps jednak LED pomijając możliwość zbilansowania spektrum ble ble ble to jednak mniejsze zużycie prądu i to sporo tylko zakup dobrego Leda nie opłaci się na jedną małą uprawę w roku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Czerwca 2020 Nawilżacz N'OVEEN UH-102 Biało-zielony inwestować się opłaci?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Czerwca 2020 @Obcyk19 nawilżacz przydatna rzecz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Czerwca 2020 (edytowane) @Tester ten z media w.w. zda egzamin? Koszt to 60 zeta https://www.aleno.pl/dospel-wentylator-euro-1-007-0051?utm_source=ceneo&utm_medium=referral I taki wentyl jako wyciągający, do odblyslnika założę szybę i w ten sposób zrobię ala'cooltuba. Edytowane 23 Czerwca 2020 przez Obcyk19 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Czerwca 2020 @Obcyk19 nawilżacz jak nawilżacz powinien zdać egzamin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Czerwca 2020 Northern Soul fem od seedman trafi do kolekcji z racji iż z 2 rusek nie będzie nic! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 23 Czerwca 2020 10 godzin temu, Obcyk19 napisał: Nawilżacz N'OVEEN UH-102 Biało-zielony inwestować się opłaci?? Ja bym brał biało-czerwony. Patriotycznie by było. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Czerwca 2020 Obydwa z dostawą, dopiero jutro, na wyciągnięte kobiety chyba jest rada?, przy przesadzaniu głębiej wsadzić! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 24 Czerwca 2020 Więc HPS zamontowany, wentylator wyciągający zamontowany" łazienkowy", box pomalowany na 3x3bxiala farbą mat. Niestety nie zdążyłem dziś zamontować podającego powietrze świeże. Z 5 pestek zostały 3 i raczej tak zostanie chyba że Pani niespodzianka dotrze. Weg planuje na 4-5tygodni z treningiem lst po czym główny szczyt przyzna czyli fim. Jutro fotki zrobię panienek a na week wrzucam do docelowych doniczkek bo ledwo wypuściła 1wsze liście a już drugie piętro puszcza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 25 Czerwca 2020 Mały UP 3 dzień od wyjścia +1 dla WW Dziewczęta się wyciągnęła z powodu nie doboru wcześniej światła, ale mam nadzieję że zmiana otoczenia oraz najważniejsze światełka na HPS 150W z odbłyślnikiem da im to odbić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Czerwca 2020 Wczoraj było sucho wiec podlałem biohomusem extra 4 nakrętki na 2l wody, kolejna dostaną za około tydzień teraz sama woda. Po obserwacji nie stwierdzam niestrawność roslin, no i oczekuje na koronki by przesadzać w docelowe 11l ale to pewnie jeszcze potrwa?! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 27 Czerwca 2020 @WielebnyMerry no mogą jeszcze pobyć trochę w tych małych doniczkach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Czerwca 2020 Na samym spodzie dodam że wysyłana sporą warstwą keramzytu wiec mogą mieć ciężej przejść na dno. A kolejna sprawa że nie znalazłem nic konkretniej o przesadzanie niż obserwować po dnie. Kolejna sprawa że nasionka ze sklepu jakiego brałam mają problem z kielkowanie, tym razem chodzi o odmiane northern soul @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Czerwca 2020 @WielebnyMerry lepiej nie dodawaj biohumusa takim małym roślinom, gleba ma w sobie nawóz na pierwsze dwa tygodnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 28 Czerwca 2020 Jak to nic o przesadzaniu nie znalazles@WielebnyMerry ? Chyba nawet na tym forum jest temat osobny. Ogólnie przesadzaj z takich doniczek jak będą miały 4 może 5 rzędów lisci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 28 Czerwca 2020 @EneDue znaczy pięter? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach