Mr.Green 4,309 Napisano 8 Stycznia @Growerseed no 250 to rzeczywiście buteleczka 😛 ja zazwyczaj biorę 1litr. Zainwestuj w lepszą pompkę to ułatwi Ci życie. Ja na mojej to i 12 litrów zupy gotowałem 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 12 Stycznia (edytowane) [Dzień 20 FLO] Lecą kosmiczne dawki wszystkiego co mam pod ręką. Około 20 -30ml orgatrexu i 10 - 20 ml plagron bloom na głowę. Na przemian z herbatką. Robię własny nawóz z bananów i leję tyle ile się zrobi dzieląc na 3. I nie wiem czy nie kupić tego banana od biotabsa ile by się wtedy tego lało @Mr.Green? Edytowane 12 Stycznia przez Growerseed 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Stycznia @Growerseed nom ładnie lecą 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 12 Stycznia Taką ciekawostkę jeszcze powiem że w konopiach głównie potas bierze udział przy tworzeniu kwiatów w mniejszej ilości fosfor. To dobrze się składa bo w organice ciężko go dostać w większych ilościach za to z potasem nie ma problemu. Bardzo możliwe więc że te chemiczne pk 13/14 mogą trochę psuć coś jeśli chcemy go lać na równi i przesadzimy i tu może być klucz pogorszenia się smaku czy zapachu tak myślę jak ładujemy go za dużo w minerałach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Stycznia @Growerseed 10ml na 1litr wody raz w tygodniu. To PK to uzupełnienie herbatki 😉 Jak to twórca mowi.. Jedno to nitro a drugie to gliceryna.. razem daje to nitrogliceryne.. boom i topy puchną 🙂 Do tego bardzo wspomaga produkcję trichomow. Ucialem małego sampelka popcornu z dołu i jak wysycha powoli to jebany aż biały od cukru 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 12 Stycznia @Growerseed organiczny potas łatwo dostarczyć np. popiołem z palm albo granulowanymi kurzymi odchodami. I bardzo łatwo jest popalić tym rosliny, wiec z brakiem dostepnosci do dużej ilości potasu w organice się całkowicie nie zgadzam 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 12 Stycznia @Udyr chyba fosfor ci chodziło bo o potasie mówiłem że jest właśnie dobrze dostępny w organice ale mogłem tak napisać że było na pierwszy rzut oka wyglądać że o potas się rozchodzi. O kurzych odchodach pierwsze słyszę zaraz wogoogluje temat obadam 😄 @Mr.Green u mnie już zaczyna szronić pomału 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 12 Stycznia @Growerseed fosfor tez jest w dużej ilości w kurzaku . Najlepiej tez dac kompost lub kupę dżdżownic, przecież w naturze skądś te składniki się biorą ze rośliny rosną 😄 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Stycznia @Udyr wychodzi na to że wszystko co najlepsze to wychodzi z dupy 😄 @Growerseed wszystko jest na rynku 😉 W przyszłości sam mam zamiar sięgnąć dalej w organice 😉 Jak widać.. można walić końskie dawki które czasami by się przydały 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 12 Stycznia @Mr.Green Przepłacisz kupując Gaia, można kupić o polowe taniej w ogrodniczym wszystkie mączki i minerały. Jak wykorzystam swoje dr forest to kupię duże pudła oddzielnych prochów i będzie to samo. Wystarczy kupić 3 różne pudełka i wystarczy na jakieś 30 roślin. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Stycznia @Udyr myślisz że mączka to mączka? Itd? Nie ma jakiś różnić jakości na przykład jeżeli coś jest dedykowane a nie? Przy BioTabsie też niby drożej coś tam wychodzi a jestem mega zadowolony i uważam twardo że trochę drożej ma prawo oznaczać lepiej. Z drugiej strony kilka euro w tą czy w tamtą nie robi mi różnicy a lubię dobre, gotowe, łatwe w obsłudze i efektowne rozwiązania. Do tego Mr.Crunchips mnie przekonał żeby kiedyś spróbować 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 15 Stycznia Zaczęła się zima wkoncu 🙂 3 Tygodnie od przełączenia światła idzie 4 tydzień, patrzę względem poprzedniej uprawy to jestem jakby tydzień do przodu z kwitnieniem tak wyglądało to dopiero tydzień później w poprzedniej. A jak wjechał śnieg to na pełnej odrazu czyli herbatki z orgatrexem nie poszły na marne a jeszcze niedługo będzie pk banana. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Stycznia @Growerseed dajesz na przemian dajesz 😉 topy puchną i szroni jak szalone 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,335 Napisano 15 Stycznia @growerseed elegancko szroni 👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Stycznia @Growerseed fajnie szroni jeszcze topy rozpierdoli ogólnie daje 5 tke😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 23 Stycznia (edytowane) [Dzień 31 na FLO] Nabite pod korek, teraz cała zabawa utrzymać ten poziom i niech puchną Herbatki i biotabs robią robotę widzę to gołym okiem. Były testy gorillki i GMO obie robią robotę mimo że głównie paliłem liście cukrowe z dolnego popcornu to już widać potencjał. Edytowane 23 Stycznia przez Growerseed 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Stycznia Utrzymaj ten kolor to będzie elegancko 😉 Jak są mocno nabite to daj raz lub dwa samą wodę Pilnuj tej z prawej. Robi wrażenie głodnej 🙂 Jej bym dał podwójną dawkę papu. Główny szczyt ma potencjał i widać że będzie wszystko zasysał 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 23 Stycznia (edytowane) @Mr.Green tak ta z prawej jeszcze nienasycona :).jej dam więcej papu. To jest GMO Cookies hybryda pół na pół z lewej masz gorillke najbardziej oszroniona a po środku jest pure haze sativa Edytowane 23 Stycznia przez Growerseed 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 24 Stycznia @Growerseed to temu hazowi nie dawaj ze dwa razy bo jest fest nabity a haze raczej nie będzie tyle żarł.. i porcję od haze daj tej GMO bo widać że lubi i szkoda byłoby tego nie wykorzystać ;)! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Stycznia Piękny las zazwyczaj roślinki i tak będą się podjadac😎👍 niech Ci dobrze rozpierdoli topy ave🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach