Gość Napisano 25 Listopada 2023 @grolsch3 te butelki z wodą to po prostu do podlewania czekają? Czy to jakaś grubsza rozkmina 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Listopada 2023 @Mr.Green do podlewania 🤷🏻♂️ niskie temperatury wokół więc muszę w namiocie gdzie cieplej :) inne magazynku nie mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Listopada 2023 @grolsch3 jeszcze mam pytanko co ty tam dodajesz tylko jabłko czy mogą byc rozne kawałki owocow , warzyw,pokrojone w kostkę ? I to daje jesc robakom napewno ,czy zapewnia składniki odżywcze roślinie jakie kolwiek??😀😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Listopada 2023 @Pablo 1988 siema, tak bardzo w skrócie. Nie ma sensu kroić w kostkę, różne rzeczy stosuje, w sensie warzywa i owoce. Najczęściej są to podgnite już. Ale możesz iść i kupić świeże, jak kto woli. Ja lecę z duchem czasu i nie marnuje tylko do pryzm lub do donic dla robaków 😉 co do wielkości, to według swoich pomysłów. W tym namiocie widać jabłka bez gniazd nasiennych pokrojone na '4'. Skórki z obierania khaki, kiwi, cukini, ogórka,banana. Co chcesz. Pestki z awokado i mango, zajebiście rozluźniają glebę. Nie ma gotowego przepisu. To co ja jem, jedzą i one. Jak zjedzą i przerobią to w postaci odchodów to jest to najlepszy nawóz pod słońcem. Naturalny, pure w 100%. Postaram się nie zapomnieć i wrzucę foto, jak będę przy namiocie w najbliższym czasie, jak pięknie żyje gleba, mówię tu o grzybach. No serio. Mnie to nie martwi a cieszy 😉 Jak już zapytałeś taka mała dygresja dla wszystkich podgladaczy. Tak jak w przyrodzie - ogródku. Są żyjątka pożyteczne i szkodniki. Są rośliny, najczęściej mam na myśli warzywa korzeniowe jak np cebula, czosnek czy choćby seler lub marchew które nie są zjadane w pryzmach. Przez te robaki dobre, te złe które mam na ogrodzie np pedraki (nie wie czy to profesjonalna nazwa) czy stonka, wpierdalają aż miło i niszczą tak naprawdę ogród. Dążę do tego że natura sama lepiej wie co ma robić, ja staram się ja imitować jak najbardziej potrafię, ale nie zmieniać. Dlatego z obserwacji podaje im to co lepiej przetwarzają. Bo jak to zrobią to rośliny mają co jeść. Różne czary już podawałem, kto śledzi dłużej to może pamięta. Kto trochę z nami krócej to zawsze może poszukać w innych projektach które się skończyły. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 26 Listopada 2023 @grolsch3 ale to każdy sobie może banana w ziemię wladowac czy najpierw muszą być tam ddżownice? Czy te ddżownice tylko w te pryzmy gdzie się podłoże przygotowuje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2023 @WBB jakbyś miał jakieś robaczki, niekoniecznie dżdżownice, ale np skoczogonki czy nicienie to miałoby to sens. Ale jak jedziesz bio nawozy i nie zapraszasz do medium nic oprócz bakterii to nie ma to sensu. Muszą to zjeść, przetrawić i wydalić. Innej opcji nie ma. Karmie i pryzmy, najbardziej, ale tez jak widać wrzucam do growbagów. Ogólnie to zawsze jechałem z dżdżownicami tak że żyły i rozmnażały się w pryzmie, a dopiero później przerzucałem do donic, żeby każda pani miała równe szanse na łaskotanie po korzeniach przez robaczki 😉 ale pierwszy raz jadę w tym dużym growbagu bez wyrzucania starej mieszanki, dorzuciłem sporo jedzenia, ale też zostały korzenie po poprzednich paniach, więc robaki mają co jeść. Więc jakbyś kiedyś zaczynał z tym przygodę to tylko wyobraźnia Cię ogranicza. Albo inni growerzy którzy Ci piszą zrób to inaczej bo guru zza oceanu tak robi. Tylko że ja 'sprzedaje' swój czas i tipy które sprawdziłem sam, może u kogoś to nie zadziała albo zrobi coś lekko inaczej i nie wyjdzie. A guru sprzedaje to samo tylko za hajs. No i wiadomo od niego najlepiej bo najlepsze 😉 reklama dźwignią handlu. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 26 Listopada 2023 @grolsch3 wczoraj po lufie wykminiłem czy Ty czasem mim sąsiadem nie jesteś 🙂 Bo jakies pryzmy też pozbijal niby pod warzywa, na strychu wieczorami światło czasami świeci... jakby planty podlewał 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2023 @WBB nie, 100% nie ja. Serio. Ale byłoby ciekawie jakbyśmy mieli siebie za sąsiadów. Coś czuję że nasze kobiety by nas wtedy podpierdoliły bo miałby dosyć. Choć moja jest mega wyrozumiała 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Listopada 2023 @WBB Skocz do sąsiada i zapytaj wprost: czy to ty @grolsch3 ? Jak się będzie wypierał, że to nie on, to postrasz go, że go na policje podasz, to od razu się przyzna. :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 26 Listopada 2023 To zrobimy tak... jak dzisiaj będę po 18 na lufie to zostawię zapalone światło w garażu... To będzie znak, że czekam z flaszką w garażu.... Wbijaj nie głównym tylko od tyłu:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2023 20 minut temu, WBB napisał: To zrobimy tak... jak dzisiaj będę po 18 na lufie to zostawię zapalone światło w garażu... To będzie znak, że czekam z flaszką w garażu.... Wbijaj nie głównym tylko od tyłu:) No i się dogadali 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2023 @grolsch3 @WBB to ja tam działkę kupuję odrazu na obok 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2023 @Mr.Green wydaje mi się że @grolsch3 chyba jeszcze nie wrócił... 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2023 4 godziny temu, Lady Green napisał: @Mr.Green wydaje mi się że @grolsch3 chyba jeszcze nie wrócił... 🙂 Już jestem Lady. Ja pierdole, jak @WBB będzie Was kiedyś zapraszał na flaszkę to w życiu mu nie wierzcie że to wódka. Bimber w czystej postaci. Pije ze szklanek, w sumie nie wiem czy to nie reklama, ale ja przestrzegam. Chłopa bym przepalił, ale przepić go może jedynie @Mr.Green 😉 dawaj stary w to pole pomiędzy mną a tym ochlaptusem. Uratujeszmi wątrobę 😂 pozdro wariaty ♥️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2023 @grolsch3 wbijaj tam patyk z tabliczką sprzedane a ja jeszcze przed świętami wbijam z chłopakami dziuru kopać pod ławę fundamentową 😄 Ogórki macie tam jakieś pod zagryche?? Najlepiej organiczne rzecz jasna 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2023 @Mr.Green patyk na tym ściernisku byłby niewidoczny. Wjebałem całą gałąź z pobliskiej lipy. Z napisem 'dla Bawarczyka'. Wbijaj tu z tymi eurosami, zrobimy san francisco z tego ścierniska😁 a zamiast amerykańskiej doliny krzemowej powstanie Śląska wyżyna konopna (region dowolny do wpisania, wybrałem specjalnie pod Ciebie) 🙂 oczywiście wszystko bio. Ogórki tak naturalne że w ciemności wskazują drogę do specjalnej ścieżki (sorry @WBB jak nadal na detoksie że Ci ciągle przypominam te słowo) znanej tylko dwóm sąsiadom z bimbrowo konopnej kompani 🖐️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2023 Ej... powiedzcie mi ze to góry.... 🤍 albo chociaż blisko... bo tez chce kupic działkę/dom 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2023 @Lady Green dla poprawy humoru mogę powiedzieć Ci wszystko, nawet że to góry albo że blisko 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2023 Pewnie mazury? 🤔 ok, też może być 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2023 @Lady Green choćbyś ustrzeliła w samo serce to nie pisnę ani słówka 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach