Lady Green 2,072 Napisano 15 Listopada 2023 @WBB u mnie idzie konkretnie z dnia na dzien... podajesz u siebie juz ten biobloombastic? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,097 Napisano 15 Listopada 2023 @Lady Green tak mocno żółtych to jeszcze nie mam. Tzn wczoraj nie było. Już 2 razy bloombastica dostały. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,072 Napisano 15 Listopada 2023 @WBB dzieki, w takim razie tez juz zaczne. 👍 Tylko ta jedna roślina tak wygląda, sporo żóltych liści tez jej juz samoistnie odpadło... Ale tak sobie myśle... Ona stracila przypadkiem szczyt głowny przy lst chyba pod koniec wega, nie była łamana, łodygi urosły wysokie i kazda konkretna, widocznie wiecej amciu potrzebuje... Pierwszy i ostatni raz uprawiam tyle sztuk na raz na takiej powierzchni... 🤦♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,097 Napisano 15 Listopada 2023 @Lady Green ja nie mam innego pomysłu więc takie działania podejmuję. Blooma dostały sporo razem z cała resztą, Grow też 3 dni temu trochę dałem i bloombastic. Wcześniej dostawały prawie bez nawozów i nie wiem czy nie muszę teraz nadrabiać 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,072 Napisano 16 Listopada 2023 No więc pojawił się kolejny problem... jedna z roślin strzeliła focha i od 2 podlań nie pije... 🙄 nie mam pojęcia o co jej chodzi.... jakies pomysły? W dniu 15/11/2023 o 11:16, WBB napisał: Wcześniej dostawały prawie bez nawozów Tutaj większość pisze ze leje prawie bez nawozow, chyba kazdy definiuje te słowa inaczej... 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Listopada 2023 @Lady Green Jak nie pije ? Ziemia jest cały czas tak samo mokra ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,072 Napisano 16 Listopada 2023 @Zielone krainy moze nie tak samo... no ale mokra caly czas... dzis jej pic nie dałam wogóle, we wtorek dostala tylko 250ml i chyba niepotrzebnie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Listopada 2023 @Lady Green Liście są rozłożone normalnie, czyli wiszą w dół? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,072 Napisano 16 Listopada 2023 (edytowane) @Zielone krainy normalnie wygląda, nie gorzej niz inne Edytowane 16 Listopada 2023 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Listopada 2023 @Lady Green Jak nie wiszą to nie przelana ani nie przesuszona, poczekaj aż ziemia przeschnie, jakby coś się złego z rośliną działo to pokazałaby to na liściach. . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,072 Napisano 16 Listopada 2023 @Zielone krainy dzięki, będę ją obserwować Dziwne poprostu ze w 8 doniczkach susza a u niej jednej mokro... i to juz 2gi raz... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Listopada 2023 @Lady Green Ważne, że nic się z nią złego nie dzieje , jakby miało się coś dziać złego, to normalnie by nie wyglądała. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 16 Listopada 2023 @Lady Green może umiejscowienie doniczki jest problemem. Albo w porównaniu do pozostałych ma najsłabiej korzeń rozwinięty. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,072 Napisano 16 Listopada 2023 @grolsch3 tez o tym myślałam ale wykluczylam ze względu na to ze inne doniczki były dalej od osuszacza i wiatraka a miały sucho... tak czy inaczej dla pewności zmieniłam jej dzisiaj miejsce. może faktycznie to o system korzeniowy chodzi bo ona dosyc niska jest w porownaniu do innych, myslalam ze za jest wzrost jestem odpowiedzialna ja i moje łamanie jej... 🙈 dac jest root juice przy następnym podlaniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 16 Listopada 2023 1 godzinę temu, Lady Green napisał: dac jest root juice przy następnym podlaniu? Mozesz dać bo to top max pod inną nazwą 😉 ale na wzrost korzenia już nic nie pomoże. W tak zaawansowanym flo korzenie sie nie rozwijają już. Musisz zapewnić jej inne podlewanie po prostu. Pozdro Lady 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,072 Napisano 16 Listopada 2023 (edytowane) Jest jeszcze jedna kwestia do poruszenia... Temperatura w boxie... W tym pokoju w ktorym stoi box kaloryfer jest zakręcony cały czas, w dzien jak zamknę okno w pokoju to w namiocie mam 32° tak lekko... jak otworze okno to w namiocie jest okolo 28°, czasem 26°, różnie, no ale w pokoju jest wtedy strasznie zimno, zimą to nie przejdzie aby okno bylo non stop otwarte bo przy tutejszej wilgotności moze to sie zle skonczyc dla ścian i reszty wyposażenia pokoju. Wy nie macie takiego problemu u siebie? Edytowane 16 Listopada 2023 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,097 Napisano 16 Listopada 2023 Jak wlot otwarty i wyciąg chodzi to nie powinno być tak gorąco. Ja takie temp mam przy hps jak latem na dworze jest +30 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 16 Listopada 2023 @Lady Green co niektórzy z nas montują maty lub kable grzewcze więc u nas raczej w odwrotną stronę 😉😂 A tak serio to jedynie ratuje Cię mocniejszy wyciąg i jakiś system 'ręczny' wietrzenia pokoju. Ewentualnie z wyciągu rurą poza mieszalnie, np do ciągu kominowego/wentylacyjnego. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,072 Napisano 16 Listopada 2023 (edytowane) @WBB wlot otwarty, wyciąg chodzi ale drzwi do tego pokoju mam cały czas zamknięte aby nikt "nieproszony" nic tam nie zobaczył... No i przy zamkniętym rownież oknie robi się tam w pokoju mega duszno i przez wlot jest zaciągane właśnie to do namiotu... @grolsch3 system ręczny sprawdza sie najlepiej ale jest czasochlonny i nie jest mozliwy gdy jestem w pracy... nawet sie zastanawiałam czy nie wywalic boxa na strych no ale nie chce mi sie tam chodzic a po 2 nie wiem jak to jest ze szczelnością tych angielskich "domów"... wolalabym aby mi sie nie rozchodziła łuna światła spod dachu po okolicy jak otwieram namiot 🙂 (taki żart, znajomy kupil nowy dom od dewelopera i u niego na strychu dziury wielkości cegłówek i wieje tak ze glowe chce urwac, gdy zglosil reklamacje powiedzieli mu ze to system wentylacyjny 🙂 ) Edytowane 16 Listopada 2023 przez Lady Green 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,072 Napisano 16 Listopada 2023 Dobra, właśnie zobaczyłam (po ponad roku mieszkania tu) że okna mogę zamykać i otwierać jednak na 4 sposoby, nie tylko na 3 🙈 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach