Gość Zielone krainy Napisano 4 Listopada 2023 @Alexi Wytnij liście, ale rób to etapami, nie wszystkie na raz, bo przyhamujesz rośliny. Lekki fryzjer jak najbardziej, by się im przydał, bo jest za gęsto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 4 Listopada 2023 @Zielone krainy No to fryzjer zrobiony 😄, za jakiś czas znowu zrobię. Moje pytanie brzmi teraz... Czy warto dołączyć jeszcze jedna lampę 100w? Zauważyłam że na bokach namiotu jest trochę mniej światła niż w centrum, więc dodałam tego Nela i przesunęłam dalej Marsa, zrobiło sie troche bardziej to światło równomiernie, ale nie wiem czy to będzie aż tak znaczące dla plonów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Listopada 2023 @Alexi Raczej zbyteczne bo masz z tego, co czytałem Mars hydro fc-e 3000, ale jak ci jakoś nie zwiększa znacząco temperatury w namiocie niepotrzebnie to możesz dodać, ale raczej nie teraz, bo teraz to nie ma zbytnio sensu, jak już to na zaawansowanym kwitnieniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 11 Listopada 2023 (edytowane) Mały update. Jak widać już sobie ładnie kwitną, większe raczej już nie urosną. Liście na dole zaczeły masowo odpadać, a niektóre się takie sflaczałe zrobiły, ale nie wiem czy to moja wina, czy poprostu też zaczynają być im zbędne, wygladają jak od przelania trochę, chociaż właśnie 2 dni nie podlewałam. No i jeszcze pytanie, czy powinnam te małe topki na dole wyciąć? Bo pobierają energię z tych wyższych? Słyszałam że się tak powinno robić. Edytowane 11 Listopada 2023 przez Alexi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Listopada 2023 (edytowane) @Alexi Tak wytnij to, co na dole, by nie pobierało składników z ziemi, ale by roślina skupiła się na budowaniu topów na górze i to na nie przeznaczała energie i składniki odżywcze. Jeszcze jedna rzecz to zwisające liście, wyglądam na to, że lekko przesuszyłaś rośliny. Edytowane 11 Listopada 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 11 Listopada 2023 @Zielone krainy Jeju po 9l łącznie wlewam hahah, ile to wody bierze XD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Listopada 2023 @Alexi Masz liście na dole, jak wierzba płacząca, czyli zwisające w dół, powinny normalnie być rozłożone, by zbierać energię świetlną, a one opadają , więc masz przesuszenie, musisz wyczuć roślinę, może trzeba lać po mniej, ale częściej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 12 Listopada 2023 Powiem wam że straszne to podlewanie, tak mi się nie chce już tego codziennie robić 🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 12 Listopada 2023 @Alexi ja podlewam co 2gi lub co 3ci dzien, tez by mi się codziennie nie chciało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 15 Listopada 2023 (edytowane) Co myślicie żeby skrócić ten namiot i postawić drugi nad tym? W namiocie jest jeszcze masa miejsca + nad nim i spokojnie 2 plantacje możnaby było robić. Tylko jak to zrobić najlepiej? Może jakaś deskę poprostu postawić na górze.. tylko żeby się to wszystko nie zawaliło 😂 No i pytanie chciałabym jakiś fajny fiolet następnym razem posadzić, tylko jakie pestki polecacie? Edytowane 15 Listopada 2023 przez Alexi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 15 Listopada 2023 @Alexi Powiem ci może być ciężko żeby aktualna konstrukcja boxa wytrzymała nacisk drugiego boxa na górze ..... Teoretycznie i praktycznie da się to zrobić ale trzeba chyba zrobić mocniejszy stelaż .. No chyba że posadzisz tam ze 4 automaty i będziesz sie modlić żeby po podlaniu wszystko nie jebło 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 15 Listopada 2023 (edytowane) @Alexi musiala bys bardzo wzmocnic stelaz zeby utrzymal dodatkowe kilogramy. Duzo roboty a i tak nie wiadomo czy wytrzyma Edytowane 15 Listopada 2023 przez moonkagliwicee @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 23 Listopada 2023 Mały update 4 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 23 Listopada 2023 @Alexi Piknie zapierdalają 😍 szacuken💪🔥☘️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 24 Listopada 2023 (edytowane) 13 godzin temu, Alexi napisał: Mały update To który tydzień juz? Edytowane 24 Listopada 2023 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Listopada 2023 @mateo 4 tydzień nadchodzi za jakieś 3 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 24 Listopada 2023 Dokładnie za+/- 2 ,wcześniej źle liczyłem bo nie wiedziałem jak to robić i oceniać 😅jeszcze kilka rzeczy muszę ogarnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Grudnia 2023 Tu sie cos dzieje?jak sytuacja na froncie?🪴👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 6 Grudnia 2023 @Pablo 1988 Alexi pewnie zapomniała o nas 😞 leży upizgana i patrzy na roślinę jak rośnie 😍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Grudnia 2023 @Resi666 moze nie zapomniała chyba 🪴😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach