michu 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 (edytowane) Siemka Dzień 51 . Udało mi się w miarę policzyć ile ten bajzel kwitnie Jack kwitnie od 19-20dni Gorilla podobnie 19-20 dni Mandarine 14-15dni Mogłem się pomylić jeszcze dzień dwa . Zrobiłem dla porównania zdjęcia ze wykla zapalniczka chyba każdy zna . Wydaje mi się że za bardzo nie puchna Co do nawozów azotu nie dostly już nie pamiętam od kiedy.. a mandarine zrobiła się ciemna ? Czy to jakach choroba ? Dwa podlania temu dostały 1ml big bud i bud candy 1ml na 1l wody ph zbite do 6.5. Jeszcze raz poleci czysta woda " to będzie trzeci raz " i zwiększyć dawkę czy zostać przy tym co jest ? Może one na coś chorują a ja tego nie widzę? Dolne liście zaczynają tracić kolor obrywam 2 -3 listki z rośliny na około trzy podlania "6-7" dni. Jeszcze troszkę o tym co zrobiłem heh Udalo mi sie ogarnac sterczaxe liscie do gory. A mianowicie lampa pod sam sufit i ustawiona na jakieś 83% i liście opadły. Jest na 32cm od najwyższego szczytu Wyrzuciłem nadmuch . Otowrzone dwa pasywne . Temperatura na zewnątrz spadła trochę to i w box jest okej . Piona i miłego! Edytowane 20 Sierpnia 2023 przez michu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Sierpnia 2023 @michu spokojnie Morda, dopiero 3tydzien flo, jeszcze cinajmniej 5przed Toba więc spuchną jeszcze dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 @vego1989 problem w tym ze mam czas do około 75dnia . Później jeszcze suszenie okolo 12dni A poznoej wyjeżdżam na 3-4tygodnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Sierpnia 2023 @michu do 75dnia życia? No to zostało jakieś 3tyg, nie dojdą całkiem moim zdaniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 @vego1989 No tak do 75 dnia życia. Mogę coś poprawić zmienić żeby to przyspieszyć w jakimś stopniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 20 Sierpnia 2023 @michu bedzie miało przezroczyste trichomy będzie trochę słabiej klepać ale nie powinno być do końca źle pełnej mocy napewno nie uzyska wtedy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 20 Sierpnia 2023 @michu czyli jeszcze 24 dni masz na growa, to za tydzień zmień lampę na 11 godzin świecenia i 13 godzin ciemni, potem po tygodniu 10 godzin świecenia i 14 godzin ciemni, zmniejszy Ci to plon, ale przyspieszy dojrzewanie rośliny podobno (czyli nie będzie tracić na mocy przez zbyt krótkie flo), bo będziesz wmawiał roślinie, że jeszcze chwila i zima. Za tydzień będzie też już koniec upałów, to na plus dla szybkiego dorastania Ta reszta nawozów co dajesz nie ma azotu? Jeżeli nie to możesz dodawać je do wody, jeżeli mają to pobaw się światłem żeby jak najwięcej go łapała, ale żeby nie miała objawów spalenia światłem, to pomoże wyjeść azot z liści 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 @Growerseed nie lubię kanapowców w sumie to na plus dla mnie.. ale nie będzie to wtedy cbd 😄 ? @Bob drzewny jeśli to ma pomoc chyba jestem chętny i takie rozwiązanie zastosować z drugiej strony nie lubie kanapowców.. jak by sie dalo uzyskać samo mleko ale bez zabawy ? Tylko czy się uda 😆 A co do nawozów. Raz na poacztku dałem vos tam z azotem do każdej jednej " pisałem o tym " i do tamtej pory zero nawóz z azotem . Bynajmniej nie ma nic na opakowaniu " big bud , bud candy" nic więcej nie podaje . Mam jeszcze Overdrive ale tam pisze ze na ostatnie 3tygodnie . O ile dobrze pamiętam. Tyło że jest tam 1% azotu... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) 1% to bardzo mało azotu, wychodzi na to że będziesz musiał sobie odpuścić azot raczej do końca. Jak nie lubisz kanapowców to i tak warto wydłużyć tą noc dla roślin, bo jak będziesz miał przezroczyste trichomy, to one nie będą "euforyczne", bo mleczne są takie. Czyli jak będziesz miał 50% przezroczystych i 50% mlecznych, to będziesz miał po prostu słabszy temat i będziesz musiał więcej wypalić Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez Bob drzewny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Bob drzewny tym razem podleje się troszkę wieksza iloscia wody . Moze to cos pomoże na ten azot . A co do zmiany światła chyba pójdę w tym kierunku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Bob drzewny jeśli wszystkie są automatami to zmniejszenie długości świecenia nie ma najmniejszego sensu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Udyr racja bo to te automaty zakichane Nie pamiętam czy to skracanie dnia tyczyło się tylko sezonów, ale pewnie tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Bob drzewny tylko sezony. Automaty są fotoobojętne, nie reagują na zmianę czasu oświetlenia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Udyrl własnie to mnie ciekawi, bo jest ten fikuśny gen od ruderalis, który robi z rośliny automata, ale czy ten gen jest odpowiedzialny za samo przechodzenie w kwitnienie czy też pilnuje dokładnie ile ma trwać kwitnienie bez wyjątków. Bo jeżeli pilnuje też czasu trwania, to zabawy w temperaturę i wilgotność chyba też odpadają i automata nie da się przyspieszyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Bob drzewny tam gdzie naturalnie rudealis występuje okres ciepły jest krótki ale za to dni długie. I decyzja kiedy przejść na kwitnienie jest określona przez gen i warunki (jeśli uprawiana na zewnątrz), nic więcej. Na anglojęzycznych stronach jest dobrze opisana historia tego rodzaju konopii. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 22 Sierpnia 2023 @Udyr @Bob drzewny to wychodzi ja to ze nie da się nic zrobić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) Siemka Co lepiej zapodać jackowi? Pk13/14 canna czy overdrive an . ? Jack to ten najmniejszy najciemnjeszy i najbardziej napuvhniety . Nie dostał azotu od paru dygodni więc on tak chyba ma hah Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez michu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Sierpnia 2023 @michu zapomniałem odpisać na tamto, ja bym starał się pilnować, żeby temp była dość niska, wilgotność to samo i może dojdzie sobie szybciej roślina. No i też nie dawał bym azotu już zupełnie do końca growa, chyba że nagle by blade się robiły w co wątpię Co do nawozów to nie mam wiedzy, jak są to czyste mieszanki P i K bez stymulatorów/aktywatorów itd itd, to raczej bez różnicy jak mają podobny skład chemiczny i jedynie trochę inne proporcje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) @Bob drzewny co do temperatur to mam pbelem bo wacha sie ona 27 stp .. Polecę pk bo on nie ma azotu. Zauważyłem brązowe kropki na jednej z panienek. To ta co jest czarna jak murzyn haha Co to może być? Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez michu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) @michu to raczej blokady innych pierwiastków (albo potas albo fosfor albo wapń albo magnez) przez nadmiar azotu. Co do temperatury to 27 jest całkiem okej Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach