michu 66 Napisano 24 Sierpnia 2023 @Bob drzewny co mogę z tym zrobić? Lac dalej wode czysta wode ? Dostała już 4 razy pod rząd. @Bob drzewny wyczytałem że wapn może mieć takie objawy przez zbyt dużo azotu. Tylko ze calmag bez azotu mam tylko od biobiz. Można zastosować bio jak lałem same minerlane ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Sierpnia 2023 @michu lej jej nawozy pod kwitnienie czyli PK, ale jeżeli jest tam azot to odpuść, lej sama wodę i możesz raz dodać calmagu od biobizza 0.8ml/L i obserwuj. Niżej lampa też pozwoli szybciej przezrec azot, więcej nic nie zrobisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 25 Sierpnia 2023 @Bob drzewny w pk nie ma azotu Ale w overdrive już jest . Wiec poleci pk A co do tego calmag od biobizz nie spieprzy mi to wszystkiego jak naleje raz bio? Pobawię się jeszcze ta lampa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Sierpnia 2023 @michu ja podawalem czasami raz mineralne raz bio w innej uprawie, nie zauwazylem negatywnych efektow podlania. Ale niech ktos sie jeszcze wypowie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) @michu Z reguły nie miesza się mineralnych z Bio, ale działa to negatywnie bardziej od drugiej strony, czyli jak startujemy z bio to nie dajemy minerału, a jak startujemy z minerałem, to wydaję mi się, że nie będzie to miało jakiegoś super negatywnego wpływu jak damy troszkę Bio. Bio to żyjące stworzonka, więc minerałem łatwo je wytłuc, a jak dodamy stworzonka do minerału, to po prostu zdecydowanie mniej ich przeżyje ale nie wpłynie to na uprawę, a raczej na skuteczność nawozu który dodaliśmy 😛 Taka rozkmina z mojej strony ^^. P.S mają zdecydowanie za dużo azotu. Ja bym go totalnie odpuścił i lał samą wodę z calmagiem + coś na kwitnienie i obserwowałbym liście. W stosunku co drugie podlanie jedzonko. Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 25 Sierpnia 2023 @MiraiiNikki to zaryzykuje . Bo nic innego nie mam bez azotu.. a zawierające wapn . A co do tego nadmiaru azotu .. jedna tylko tak ma i nie dostała azotu od 32 dnia . Nie wiem dlaczego to z niej nie schodzi... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 26 Sierpnia 2023 Wszytko z nią okej ? Liscie od żyłek jasne w środku ciemniejsze Czy to jakiś niedobór. Dostaal calmag 0.5ml 1.5ml big bud 1.5ml bud candy . 3 dni temu teraz polecicla czysta woda 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Sierpnia 2023 @michu nabite chyba azotem, strasznie ciemne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 26 Sierpnia 2023 @michu według mnie nic złego się nie dzieje, niech się wyjada powoli z azotu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 26 Sierpnia 2023 @vego1989 nie no ta akurat jest jasna haha porównując do jacka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 26 Sierpnia 2023 @Bob drzewny leci czysta woda ewentualnie cos na flo bez azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Sierpnia 2023 @michu ogólnie na kwitnienie azot jest praktycznie zbędny, to możesz śmiało lać nawozy na flo oczywiście bez nadmiarów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 27 Sierpnia 2023 @Bob drzewny i też tak robię zero azotu .. a widać jakie są hahaha Już wiem na przyszłość że przesadzić z azotem nie problem 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Dzień 59. Panienki świeżo podlane . Gorilla calmag biobizz 0.8ml 1l Jack calmag biobizz 0.8ml 1l Mandrine Pk13/14 0.5ml 1l Tak ten bajzel wygląda na moje to one bardzo powoli puchna .. ktoś może doradzić czemu ? Gorilla to ta na jaśniejsza chyba będzie się domagać odrobiny azotu. Warunki widać na zdj Lampa na 80% 33cm od szczytów. W rzeczywistości topki są większe niż na zdjęciach . Największe ma jack może nie widać ślę są dość duże jak np jajka kurze haha. Fajnie to wszytko pachnie dużo szronu nawet na na lodygach. No ale .. nie są to topki który bym chciał mieć hahah liczę że jeszcze troszkę masy nabiorą. Mają jeszcze 18 dni . Piona Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez michu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Sierpnia 2023 Gdy krzak jest nabity azotem na flo, to produkuje luźne i małe topy. Lepiej żeby kilka liści pobladlo od niedoboru niż przedawkowac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) @michu Jerzy dobrze mówi, azot stopuje mocno puchnięcie topów. Ja osobiście bym dał niżej lampę albo dał więcej mocy, ani nie masz spalonych końcówek światłem, ani nie ma stresu cieplnego, ani nie są żółte liście, ani nie stercza liście. Krzyczą o więcej światła Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) @Jerzy przy nastpwnym podlewniu przelać je trochę żeby wypłukać ten azot ? Bo tak jak pisałem nie dawałem im azotu już dłuższy czas. A one nadal ciemne .. @Bob drzewny dobra podkręcę lampę bo regulacji nie mam za bardzo przez trytyki haha . Lampa na 85% zobaczę co będzie się działo Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez michu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 791 Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) @michu ale może w jakiś innych składnikach masz azot w nawozie bądź pH ziemi jest za wysokie by azot strawić bo najlepiej 5,8/6.2 wyższe do potasu i fosforu 6,4/6,8 dajesz im jakieś enzymy ? sprawdzaj ziemie co podlanie co wypływa jakie EC i jakie PH bo to jest ważne a mniej więcej widzisz ile ma jedzenia a znów jedna jest za jasna powinna dostać już azot wapń i magnez Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 29 Sierpnia 2023 @Monako w tym co podlewałem na flo nie ma azotu ' big bud ,bud candy, Pk13/14 ' bynajmniej ja sie nie doczytalem na opakowaniu. ph na poacQtku trzymalem 6.0-6.2 teraz na flo czy to woda czy woda z odżywkami ph trzymam 6.5 . Podlac woda z ph 6.0 i zaczną wyjadać azot ? Ph tego co wypłynęło mierzyłem było 6.6 ale to parę tygodni temu . Ec mierzyłem ' jest stronę dalej kub dwie' to chłopaki mówili żeby tak nie mierzyć Co do jasnej panienki wczoraj dostała calmag od biobizz bez azotu . Bo od An ma 4% więc nie chciałem przesadzić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 29 Sierpnia 2023 Ta na jaśniejsza panienka robi się bardzo żółta.. vo robić? Podać cos z azotem ? Czy problemem nie jest azot ? Zdjęcia nie oddają tego alr jest bardzo żółta tak z dnia na dzień. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach