Monako 790 Napisano 20 Czerwca 2023 Prezentuje moje dzieło 18000 Lm 3000k w jednej żarówce barwa ciepła będę testował za 3 dni jak będzie się sprawiało koszt ok 250 zł jutro jeszcze czekają mnie poprawki ale to już z górki 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 20 Czerwca 2023 @CryStaff bardziej obstawiam za dużo nawozów ponieważ growmix ziemia tydzień od przesądzenia wiec jeszcze dużo jedzenia powinno być 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Czerwca 2023 @Monako Widać wyraźnie, że problemem jest azot, za bardzo nabite azotem, lej samą wodę z dobrym ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 20 Czerwca 2023 (edytowane) @Zielone krainy a te wykręcone liście tez będą tym spowodowane ? dwa razy podlewal sama woda o PH 6,2 czy growmix plargon nadaje się do wsadzenia kiełka czy lepiej lightmix ? Edytowane 20 Czerwca 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Czerwca 2023 @Monako osłonki z lampek aż się prosi żeby zdjąć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 20 Czerwca 2023 (edytowane) @Udyr a wiesz jak je ściągnąć ? No jedyne co mi przychodzi na myśl żeby rozbić Edytowane 20 Czerwca 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Czerwca 2023 @Monako Przetnij je czymś ostrym. Problem, jaki widzę to azot za dużo go, lej wodę niech się rozjaśnią. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 21 Czerwca 2023 Dzien 25 Dzisiaj pozbylem sie jednej rosliny bo byla zbedna w moim namiocie teraz prowadze walke z wilgotnoscia jak narazie wygrywam ale chyba bez osuszacza nie dam rady na kwitnieniu mysle nad zakupem klimy i chyba dzisiaj zamowie i tez wiatrak mieszajacy musze zamowic bo troche trzoda z ta wilgotnoscia Lampe dzisiaj bede modyfikowal troche musze ja zabezpieczyc przed jakims zwarciem itp 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Czerwca 2023 @Monako a ja obstawiam niedobor azotu ale zobaczymy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 21 Czerwca 2023 @dziurawy nie ma szans na niedobór azotu, nie ma żadnego objawu na to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Czerwca 2023 @Bob drzewny Objawy Niedobór azotu może powodować bladość liści, żółknięcie, zwijanie się i opadanie. Liście bliżej podstawy rośliny mogą tracić kondycję jako pierwsze. Żółknięcie może przenieść się, także na roślinę. Mogą wystąpić przebarwienia/brązowienie liści. Kwitnienie może wydawać się szybsze, z niższymi plonami i mniejszą liczbą pąków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 21 Czerwca 2023 @dziurawy @Bob drzewny No co Ty na pewno nie ma niedoboru azotu przecież to świeża ziemia jest która ma w sobie na 3 tyg pokarmu Poprawilem lampe ale nie wiem czy będę z niej korzystał bo trochę się obawiam 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Czerwca 2023 @Monako tylko to pasowalo do wykreconych lisci 😛 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 21 Czerwca 2023 Godzinę temu, dziurawy napisał: @Monako tylko to pasowalo do wykreconych lisci 😛 😛 To problemy z wilgotnością. A growmix to fajna na start mieszanka. Jak się boisz to szkotem szybko złączki, jakiś wiatrak pc dmuchające na blachę i tak jak napisali na niej... Najpierw cake 3-4 miesiące, później bake ile wlezie 😉🖐️ Te lampki pierwsze z brzegu czy szukałeś specjalnie po forach co mają? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 21 Czerwca 2023 @grolsch3 wilgotność niby teraz jest 72% ogolnie tutaj na forum kiedyś gadaliśmy o takiej lampie i poszukałem ledow z duża ilością lumenów szkotem co to ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 21 Czerwca 2023 @Monako taśmą izolacyjną, chociaż nie wiem czy jest konieczność. Jak uważasz😁 na pewno wentylator bym puścił na blachę. Z żarówkami tak pytam tylko 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 22 Czerwca 2023 (edytowane) Dzien 26 Rosliny ciezko dochodza do siebie po tym Toppingu widze ze wolno sie zbieraja ziemia jeszcze troche mokra wydaje mi sie ze troche przesadzilem z ta iloscia wody Edytowane 22 Czerwca 2023 przez Monako 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Czerwca 2023 Dzien 30 Dzisiaj rosliny zostaly podlane po 900 ml wody o Ph6,3 trzy rosliny dostaly tez CannaAzym 1,5ml/l czwarta sama wode Oraz zostaly przelaczone na 12/12 od jutra obudza sie juz na innym ustawieniem dnia i nocy teraz pozostalo czekac na pierwsze oznaki kiwtnienia Warunki Dzien 26C wilgotnosc 56% Noc 22C wilgotnosc 56/58% Lampa na 50 cm 50% mocy czyli 150w 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Czerwca 2023 (edytowane) Czy taki sznurek elastyczny nada się do siatki SCROG by sobie samemu zrobić ? bo ja będę podwójnie robił SCROG Edytowane 26 Czerwca 2023 przez Monako 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Czerwca 2023 @Monako powodzenia z robieniem siatki 😄 😄 siatka kosztuje 5 zl a twoj czas zeby zrobic siatke ???zajmie ci pol dnia 😛 chyba ze jestes marynarzem ogarniasz wezelki to jedynie 8 h 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach