Gość Napisano 25 Maja 2023 @Zielone krainy dzieki ziommmm !!!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja 2023 (edytowane) wczoraj Edytowane 26 Maja 2023 przez Gość stare zdjecie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja 2023 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 27 Maja 2023 Teraz pilnuj wysokości bo będą szybowaly do góry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 27 Maja 2023 O jak ładnie wygolone na dole... coś takiego będę musiał odtworzyć u siebie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Maja 2023 @Katastrofedens ida ida w gore ciagle , tylko ta jedna w prawym gornym rogu tak stanela w miejscu ?? nie wiem czy to nie przez wiatraczek byl chyba za mocno skierowany na ta jedna roslinke ? sam nie wiem a moze genetyka ?? @WBB to podpatrzylem u zielonych krain , zeby tylko szlo w kolby na gorze i nie bylo popcornu 🙂 na dole 🙂 trzeba czytac fotorelki tam wszystko mozna znalezc , jedynie wkurw jest jak 10 stron z czego 3 strony gadki o policji albo o dupie maryny 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 27 Maja 2023 @dziurawy możliwe ze dostały stresu przez to albo i genetyka musiał byś poczytać jakie duże rosną 😅jak dasz radę spróbuj coś pod nią podstawić teraz lub za tydzień jak Jeszcze podrosną by trochę do góry podnieść 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Maja 2023 @Katastrofedens to nie glupi pomysl zeby ja podniesc lekko do gory do siostrzyczek 😄 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) @dziurawy one już są przelaczone czy dalej je na wegetacji trzymasz bo jeszcze one urosną na kwitnięciu i żebyś się zmieścił 😊 Edytowane 27 Maja 2023 przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Maja 2023 @Monako tak tak sa juz na bloomie kilka dni , jak cos bedziemy lamac spokojnie jak na wojnie 🙂 ale wedlug opisu nie powinno byc tak zle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 28 Maja 2023 @dziurawy dobrze to wygląda. Soczyste i zdrowe roslinki. Oby tak dalej. 🍀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Maja 2023 @Kolbertus moja milosc do topow je tak pędziii 😄 😄 nie widac tego po zdjeciach ale zaczynaja sie robic lekko jasno zielone a to chyba dlatego ze nie bylo nawozow przez 5 dni teraz poszla sama woda i widac jak na dloni ze zaraz trzeba karmic nawozami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 28 Maja 2023 @dziurawy zapewne są głodne. 😄 Odwdzięczą się za Twoją czułą rękę. 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Maja 2023 @Kolbertus ale raczej nie wolno lamac zasady raz nawoz raz woda ?? robiles tak ?? ciekawe jak mocno sie wkurwie jak po 90 dniach sie cos zjebie czytaj jak u bobarzewnego poszlo wszystko w huj 😞 44dni wega/7 bloom moc 100 % wys 30 cm wilg 50 -55 12/12 dzien noc dzis byla sama woda - ph 1250 ml na glowe ?? czy to nie za malo ? nie widze aby woda wyplywala z dolu ?? @Katastrofedens doniczka poszla w gore dzieki ziomm 😄 nie bylo latwo utrzymac 15 kg w 3 palcach i podlozyc cos pod spod ale dalo rade zero ofiar w ludziach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 28 Maja 2023 (edytowane) @dziurawy szczerze ja stosuje teraz zasadę raz wspomagacze, raz nawóz, aby zawsze coś w tej wodzie było. Żeby roślinki nie siedziały o przysłowiowym "suchym pysku". Podlewam raz na trzy dni. Co do @Bob drzewny to podobnie jak Twoją fotorelkę jego też śledzę. Na poprzednią też miałem oko. I szczerze facet ma zajebistą wiedzę, napewno większą od mojej, ale wydaje mi się, że w jakiś sposób nie potrafi jej wykorzystać, popełniając błędy. Wiadomo, na nich się uczymy, ale to jest tak jak ze składem PSG, mają w nim elity, a potrafią przesrać z dużo słabszymi drużynami. 😄 Edytowane 28 Maja 2023 przez Kolbertus @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Maja 2023 @Kolbertus @Zielone krainy @Udyr@grolsch3 a co wy o tym mysliscie tez tak robicie? jak napisane wyzej ?? u mnie bylo by za sucho raz na 3 dni ?? choc ostatnio dalem im wlasnie po 3 dniach bo bylo nadal mokro , co do bobusia ma jebany potezna wiedze ksiazkowa ale mysle ze za bardzo sie spina , ktos tu napisal daj roslince spokoj ona sama sobie poradzi i jak widac u mnie poki co jakos daje rade patrze obserwuje czytam ogladam , wszystko sie zgadza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Maja 2023 Podlewa się wtedy kiedy trzeba. Jak zaczynają kwitnąć to czasem i codziennie trzeba dolać. Zależy od parowania wody z donicy i zużycia jej przez roślinę. Nie ma zasady co ile dni trzeba dać wody. To nie jest fizyka kwantowa żeby trzymać się zasad 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 28 Maja 2023 2 minuty temu, dziurawy napisał: @Kolbertus @Zielone krainy @Udyr@grolsch3 a co wy o tym mysliscie tez tak robicie? jak napisane wyzej ?? u mnie bylo by za sucho raz na 3 dni ?? choc ostatnio dalem im wlasnie po 3 dniach bo bylo nadal mokro , co do bobusia ma jebany potezna wiedze ksiazkowa ale mysle ze za bardzo sie spina , ktos tu napisal daj roslince spokoj ona sama sobie poradzi i jak widac u mnie poki co jakos daje rade patrze obserwuje czytam ogladam , wszystko sie zgadza. Wiesz, zalezy tez jaką wilgotność trzymasz w boksie. Zawsze lepiej przesuszyć niz przelać, chociaż i jedno i drugie stresuje rośliny. Kiedy podlewałem co dwa dni, perlit obecny w donicach zaczął robić sie zielony. Nasypałem też go na sam wierzch donic, aby mieć jako taki wskaźnik wilgoci poza oczywiście miernikiem elektronicznym. No i póki co sprawdza się. U mnie przy wilgoci 60% raz na trzy dni w zupełności wystarczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Maja 2023 @Udyr nie nie tu chodzilo o to czy moge robic jak kolbertus czyli nie podaje raz woda raz nawoz a do kazdego podlania dodaje jakis wspomagacz ?? robiles tak ? czy zawsze woda potem nawoz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Maja 2023 @dziurawy wybacz trochę zakręcony jestem przy niedzieli 😄 NIe wiem jak to się ma do nawozów mineralnych bo zwyczajnie ich nie używałem. Ale napewno lepiej dać czasem roślinom odetchnąć od jakichkolwiek nawozów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach