nebularider 12 Napisano 21 Marca 2023 Ciekaw właśnie jestem plonów z automatów. Mi zostało jeszcze około 20 dni do pierwszej ścinki w życiu, też prowadzę fotorelacje zapraszam do obadania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 21 Marca 2023 Zastanawiam się czy nie zainwestować w 5 żarówek led… Co myślicie? Przy następnej uprawie mógłbym kupić panel led, pociągnąć te uprawę na tej CFL i w przyszłości przy kolejnych uprawach podmienić światło na ledy(panel)? Będzie znacząca różnica między żarówkami a CFL? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Marca 2023 @cejerowski21 będzie na wielki plus. Cfl bardzo dużo traci energii na wytwarzanie ciepła zamiast na światło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) @Udyr jak duża to będzie różnica?(w plonach) W przyszłości planowałem zakup panelu led, wtedy świetlówki zostaną mi na zbytku Edytowane 21 Marca 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Marca 2023 @cejerowski21 różnicy Ci nie podam, zbyt dużo się na to sklada żeby od tak określić. Ale napewno więcej światła będzie pod LED lampkami niż pod cfl. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 @cejerowski21 kup lampe LED. Po co iść na pół środek 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 21 Marca 2023 @Mr.Green lampe kupie dopiero na nastepna uprawę jak już, teraz mam za dużo dużych wydatków moj portfel udźwignie tylko żarówki na ten monent 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 Zrozumiałe 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 21 Marca 2023 Czyli czekamy do nastepnej 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 Masz PayPal.. ? Tam można na raty brać albo zapłacić później.. ogólnie chyba można też w niektórych sklepach internetowych hapnac jakiś sprzęt na raty.. ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 21 Marca 2023 Pociągnę na tej cflce, z czasem jak bede miał fundusze kupie za gotówkę leda jakoegos @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 A ile watt by Cię uszczęśliwiło.. ? Leda rzecz jasna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 21 Marca 2023 @Mr.Green 100-150W myśle, tak żeby nawet jakbym zmieniał boxa na 60x60 góra 80x80 ten panel starczył @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 21 Marca 2023 @cejerowski21 ten Mars Hydro ts1000 150 w do powierzchni 60/60 MAX do 80/80 kosztuje ok 900 zł ja zapłaciłem 880 zl ale teraz robię samemu łapę zakupiłem 10 żarówek 18w maja po 1900 lm jedna barwy cieplej koszt 140 zł plus 10 oprawek ceramicznych kosz 45 zł do tego blachę do pieczenia 40/40 srebna 25 zł i kabel 3 m poltorowke 25 zł i 5 samozlaczek wago to tam tez ok 25 zł i na wegetację potrzeba przy sadzonkach 7000 tys lm i sobie będę dokręcał i za 250 zł mam 19000 tys lm 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) Dzien 8 Roślinki wygadają cudownie, dostały wody, nowy programator czasowy(w koncu będą miały noc 18/6)oraz mają obecnie godzinne spa z włączonym nawilżaczem(podbijam wyżej z 66%) 🙂 Podniesienie lampy, odpowiednie ph wody i włączenie wentylatora chyba dobrze im zrobiło, Runtz się podniósł a Diesel pokazuje kolejne pięterka 😄 Widać że łodygi są grubsze😀 Runtz nadal troche krzywy ale dam mu czas. Liście polałem woda podczas podlewania stąd te kropelki. Kiedy proponujecie LST/ Topping? (Diesel) Dodam że w pomieszczeniu gdzie stoi box oraz w samym boxie sa te zielone muszki, mogę one zaszkodzić jakos roślinką? Co widzę to zatłukę ale nie każda dorwę, takie żółte klejki na nie to dobry pomyśl?(takie jak na muchy/mole) Edytowane 21 Marca 2023 przez cejerowski21 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 21 Marca 2023 Daj lep i będzie dobrze, staraj się Nie łac po liściach jak dasz radę 🍀 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 @cejerowski21 np. takie shopping.webp Kształt dowolny 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) Dzien 9 Warunki:84% 28* Dzien Obie panie się rozrastają, Runtz ma Powyginanego liścia nie wiem o co chodzi Diesel tez troszeczkę powyginany, mam nadzieje ze im minie 🙃 Edytowane 22 Marca 2023 przez cejerowski21 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Marca 2023 Te liście które teraz są pierwsze to potem pierwsze odpadaja jak są na dole gdy roslina urośnie. Bez stresu. On jest potrzebny tylko teraz na "chwilę"do wzrostu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) Dostały piciu, ciagle wiatrak je bawi, no i oczywiście włączam im godzinne spa🥰 @Mr.Green Jak patrze na nie to zdaje sobie sprawę że chyba się powoli się zakochuje Edytowane 22 Marca 2023 przez cejerowski21 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach