Brazil Munster 709 Napisano 9 Września 2022 Ja bym wjebal narazie osuszacz i zamknął namiot i zobaczysz o ile ci zbije. Jak będzie mało to możesz wejść w dalsze kroki i koszta. do suszenia tez ci się przyda na okresie jesień-wiosna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 672 Napisano 9 Września 2022 (edytowane) @Udyr wez to pokaz gdzieś bo ja nigdy nie robiłem takich akcji, w robocie nawet nie będę pytał powiedzą ze jestem dodgy cunt i żebym se osuszacz duży po prostu wstawił. @Brazil Munster ogolnie sprawa jest taka ze to drugi raz w tej chacie dopiero a dookoła farmy i łąki, wilgotność jak na bagnach. Najniżej było jak mi temp skoczyła na 29 Edytowane 9 Września 2022 przez Cali_Bastard @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Września 2022 (edytowane) @Cali_Bastard https://growdoctorguides.com/supplementing-co2-grow-room/ Regulatorem ustawiasz poziom ppm żądany, solenoid pod kontroler i puszcza CO2 jak spadnie poniżej podanego zakresu. I bardzo ważne, kontroler podłączyć najlepiej do listwy która odcina prąd do lamp. Podczas nocy nie trzeba podawać wysokich stężeń CO2. Edytowane 9 Września 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 672 Napisano 9 Września 2022 @Udyr Czemu nie powinieneś wstawiać ? 🙂 Dzięki za Tip, ogarne to w tyg jakos Zacnie wyglada ten projekt pod tym linkiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Września 2022 @Cali_Bastard nie lubię zewnętrznych linków. Dlatego nie lubię ich wrzucać tu. Przypadłość zawodowa 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 9 Września 2022 @Cali_Bastard ale rozumiem namiot masz w pokoju czy to piwnica ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 672 Napisano 9 Września 2022 @Udyr masz szacun za ten patent 🙌🏻🤜🏻🤛🏼 @Brazil Munster ta w pokoju @Udyr kręcić je na 2000 ppm żeby radziły sobie z wysoką temperatura ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Września 2022 @Cali_Bastard dasz radę po tabeli wyłapać co i jak. Jak dam radę jutro to znajdę zależności względem temperatury. Ale to na icmag musiałbym poszukać. Ale pewnie na wysokiej temp + mocnym świetle koło 1,8-2k ppm będzie. I tak solenoid dawkuje dokładnie. Więc zawsze można dołożyć miodu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 9 Września 2022 No to jeżeli pokój zamknięty to myśle ze pochłaniacz powinien ogarnac temat. chwile mu zejdzie póki zbije wilogotnosc z całego pokoju ale powinno ogarnac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 672 Napisano 9 Września 2022 @Udyr dzięki jeszcze raz, studiuje właśnie temat co2. Kiedyś używałem takie torby z jakimś torfem i trocinami uwalniające co2 ale poziom ppm podskoczył o 100 a miałem 2 w namiocie 1.2x1.2x2.0 wiec olalem. Wiem ze dry Ice ludzie używają ale ciężko pewnie ustawić pożądaną wartość jak i pewnie niemożliwe by było uzyskanie >1500ppm. znazlem już set ze wszystkimi podzespolami jak w twoim instruktażu. Doczytam kilka kwestii i pewnie jutro zamowie. 🤜🏻🤛🏼🤜🏻🤛🏼🤜🏻🤛🏼🤜🏻🤛🏼🤜🏻🤛🏼🤜🏻🤛🏼🤜🏻🤛🏼 @Brazil Munster wstawię do namiotu i zrobię obieg zamknięty. Już znalazłem faworyta. upgrade do kontroli wilgoci i co2 będzie kosztował jakieś 500-550 ale jak mam kurwa ćwiczyć jakieś voodoo to pierdole. Taka chata i taki klimat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 9 Września 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Cali_Bastard napisał: Pozwole sobie otagowac osoby które widzę ze coś nie coś potrafią 😎 @Zielone krainy @Udyr @Mr.Green @Danczan @Git Sluchajta pany, wjechała jesień na wyspy i jak co roku zmagania z wilgocią czas start. Korzystając ze już tutaj jestem to chciałbym poznać wasze sposoby na obniżanie wilgoci i nie chodzi mi o dehumidifier bo przy mojej powierzchni potrzebowałbym osuszacz budowlany i zbankrutuje na prądzie, tylko bardziej znachorskie metody + ograniczanie parowania z gleby. any tips lads ? ja kupywalem takie worki na amazonie chyba 6pak i one wchlaniaja wilgoc, kupisz takich 10 paczek i starczy na ten twoj pokoj na kwitnienie albo takie wiadereczka 500ml maja, mozna polozyc po kątach https://www.amazon.co.uk/ANSIO-Dehumidifier-Condensation-Moisture-Dehumidifiers/dp/B015AOGP1S/ref=asc_df_B015AOGP1S/?tag=googshopuk-21&linkCode=df0&hvadid=309920189752&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=9669362229186077291&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1007053&hvtargid=pla-421104855774&psc=1 Edytowane 9 Września 2022 przez Git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 10 Września 2022 Osuszacz przemysłowy i ogień @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 672 Napisano 10 Września 2022 @Git tylko czy to obniży nawet jak z zewnątrz będę zaciągał powietrze które ma dość duża wilgotność ? 🤔 To co wczoraj wymyśliły chłopaki @Udyr i @Brazil Munster myśle ze może się udać 😎 @Cali widzę ze masz problem z czytaniem ze zrozumieniem 😏 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 10 Września 2022 10 minut temu, Cali_Bastard napisał: @Git tylko czy to obniży nawet jak z zewnątrz będę zaciągał powietrze które ma dość duża wilgotność ? 🤔 To co wczoraj wymyśliły chłopaki @Udyr i @Brazil Munster myśle ze może się udać 😎 @Cali widzę ze masz problem z czytaniem ze zrozumieniem 😏 A to ty masz rurę wystawioną za okno? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 672 Napisano 10 Września 2022 @Git tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 10 Września 2022 Teraz, Cali_Bastard napisał: @Git tak No to nie wiem. Schowaj ture do srofka na czas brzydkiej pogody 😜 ja co robilem jak mi wskakiwala wilgoc w boxie, zamykalem okna w pokoju i odpalalem ogrzewanie pate dni na pare h i wysuszylo się w pokoju powietrze i za 2 3 dni z 60 wilgoci robilo sie 40 😜 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 10 Września 2022 @Cali_Bastard chcąc nie chcąc ttlko osuszacz Cie ratuje jak chcesz skutecznie zwalczyc rh wiadomo koszta urządzenia+ prąd ale tak na prawdę masz pewność. Ewentualnie spróbować od jakiegoś mniejszego sensownego a nie typowego budowlanego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 10 Września 2022 Zamykając pokój i włączając osuszacz powinno być git tak czy inaczej. Jak zbije RH z pokojuz to i dużo spadnie w środku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 10 Września 2022 @Cali_Bastard ty masz chyba problem ze zrozumieniem jak pozbyć się wilgoci 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Września 2022 (edytowane) @Cali_Bastard jeszcze takie pytanko.. macie tam na wyspach w domach kotlownie? Takie pomieszcenie gdzie jest piec sa zawory itp? Edytowane 10 Września 2022 przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach