Gibexnator 227 Napisano 2 Sierpnia 2022 @Zielone krainy od 6,2 do 6,5. Wczoraj jak podlewałem to pierwszy raz zmieszałem wszystko i 2 litry dałem do opryskiwacza i tak podlewałem litr na głowe. @Udyr ale wcześniej nie wykazywała nić , nawet wczoraj dałem jej po 2 nakrętki biohumusa na głowe. Chyba że robię coś żle , ale wygląda to u mnie tak , woda odstana minimum 24h dalej dodaję nawozy , ph - i od razu podlewam. Zobaczę rano , dostały oprysk z ukorzeniacza. Na następne podlewanie robię miksturę osobno dla każdej rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Sierpnia 2022 @Gibexnator Zmierz ph w glebie i zobacz, co się w niej dzieje, nie ma możliwości na tym etapie, by potasu w ziemi brakowało, to nie kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 2 Sierpnia 2022 @Zielone krainy jutro zrobię test płynem heliga i dodam tutaj zdjęcie. W razie W mam dolomit. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Sierpnia 2022 @Gibexnator Tylko nie "zgłupiej" i nie syp dolomitu pod krzaka, jak cos będzie nie tak, to rozpuść dolomit w wodzie i podlej z odpowiednim ph . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 2 Sierpnia 2022 @Zielone krainy najpierw zrobię test , dopiery wtedy będę myślał co dalej. Dziwi mnie że dzisiaj takie cuda się wydarzyły akurat gdy zmieszałem wszystko na 2 litry. Zobaczymy jutro , na pewno będę to relacjonował. Pzdr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Sierpnia 2022 @Gibexnator To nic wielkiego, lekkie zaburzenie na liściach, obstawiam, że coś w ziemi nie zagrało pod względem ph, ale to minimalny problem i nie ma się czym zbytnio przejmować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 2 Sierpnia 2022 @Zielone krainy oby oby , naprawdę poświęcam im dużo czasu i nie chcę żeby szlak je trafił przeze mnie 😁 lecę spać , dziękuję @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) Zrobiłem z rana test płynem heliga 2 doniczkom , jak dla mnie nie ma tragedi. Odnośnie podlewania , ostatnie było za pomocą opryskiwacza z lańcą , to jest coś pięknego. Ziemia ciągle wilgotna , nic nie uciekło przez doniczkę. Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez Gibexnator 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Sierpnia 2022 @Gibexnator Dobrze lecisz, mi to wygląda na przyblokowane pH ziemi, już się z czymś takim spotkałem i raczej bym postawił właśnie na to, wątpię że byłby to niedobór. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 6 Sierpnia 2022 @Szwagrom ale czym by to mogło być spowodowane. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Sierpnia 2022 @Gibexnator Różne mogą być tego przyczyny, może zbyt często podlewałeś nawozami, i zakwasiłeś sobie glebę, może coś jest nie tak z twoją wodą którą podlewasz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 6 Sierpnia 2022 @Szwagrom zastanawiam się nad miernikiem EC , ale trochę mi szkoda kasy. Zdjęcia z dzisiaj. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Sierpnia 2022 @Gibexnator Na uprawie niema co oszczędzać przyda ci się, a roślinki wyglądają zacnie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) @Szwagrom dzięki , jeszcze kilka dni i będę musiał wywalić nawilżacz , brakuje miejsca kurcze. A szkoda bo mogę sobię ustawiać jaką chce wilgotność. Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 8 Sierpnia 2022 Dzień 38/7 od przełączenia na 12/12 szczerze to nie wiem czy to już zaczyna kwitnąc czy dalej jest w okresie przejsciowym 😀 Dzisiaj zamawiam Adwa ad32 , nie podoba mi się że one stoją w miejscu , niektóre liscie się zaginają. Muszę sprawdzić ppm i ec. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Sierpnia 2022 31 minut temu, Gibexnator napisał: szczerze to nie wiem czy to już zaczyna kwitnąc czy dalej jest w okresie przejsciowym bardziej w przejściowym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Sierpnia 2022 @Gibexnator dokladnie tak jak pisze Tester. Jeszcze nie wystartowaly 🙂 takze bez stresu 🙂 pierwszy tydzien od przelaczenia to one sie zbieraja do transformacji 🙂 teraz ten tydzien wystrzela w gore to sie zdziwisz 🙂 zobacz moja relacje i co sie stalo z krzakami po 2 tygodniach od przelaczenia 😄 wyjebaly w gore dobre 60 cm od wysokosci przed przelaczeniem 🙂 rozne odmiany roznie reaguja. Jakbys mial problemy z PH albo EC to by bylo widac po lisciach. moje Gelato Wedding tez bylo nie smiale a potem nie dalo sie go opanowac 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 8 Sierpnia 2022 @Mr.Green kurcze , troszkę mnie pocieszyłeś. Ale chyba i tak zainwestuję w miernik EC 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Sierpnia 2022 @Gibexnator pewnie ze mozna. To nie szkodzi a zawsze sie przyda jezeli ktos uzywa 🙂 Ja lece caly czas bez zmartwien o PH i EC lejac zwykla odstana kranowe. BioTabs miazdzy temat jak dla mnie pod tym wzgledem. Wszystko sie samo reguluje. Jest to bardzo pomocne a wrecz odciazajace i odchodzi caly ten stres zwiazany z problemami jakie potrafia wynikac ze zlego PH albo popalenia roslin wysokim EC. Jak dla mnie jest to kolejna potezna zaleta Organicznej uprawy 🙂 gdzie topy wcale nie sa mniejsze lub slabszej jakosci.. powiedzialbym ze wrecz przeciwnie 🙂 jakosc topow i zywicy jest zabojcza 🙂 nigdy takiego palonka nie bylem w stanie pochytac przez cale swoje dosc dlugie zycie jako palacz i monter palonka od roznych ludzi 🙂 Szczerze polecam sprobowac w zyciu takich rozwiazan 🙂 proste, skuteczne i naturalne 🙂 Roslina sie pieknie odwdziecza zapachem, aromatem, smakiem i mega gladkim buchem :)) czysciocha krecisz z dobrego gieta i wchodzi jak lizak 🙂 pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 8 Sierpnia 2022 @Mr.Green zaciekawiłeś mnie tymi tabsami , u nas trochę drogo tocwychodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach