Andi 428 Napisano 10 Sierpnia 2022 no nie wyglądają najlepiej.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 13 Sierpnia 2022 No to z tamtych juz chyba nic nie bedzie bo skunk padl a og kush juz do niego powoli dolacza ale wstala jedna special queen, jedna nie skielkowala w ogole tak jak fruit spirit wtedy, podlewam odstana kranowka zminusowana ponizej 6,5ph z ukorzeniaczem i oby wreszcie pyklo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 15 Sierpnia 2022 No to jedna special queen mi nie skielkowala wiec sa dwie i og kush, skunk xl nie dal rady a pozostale 3 sie jakos ledwo trzymaja, mam nadzieje ze tym razem cos z tego bedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Sierpnia 2022 @Miejski Guru wrzuć te starsze w większe doniczki. Może coś się u nich też ruszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Sierpnia 2022 One wygladaja jakby ciagle mega mokro tam mialy. Daj ziemi leciutko przeschnac.. do tego te nowe to zakopane w tych kubkach jak w jakims bunkrze.. zamiast to w normalna doniczke wsadzic to kombinacje alpejskie.. czasem jak patrze na te relacje to sami sobie problemy montujecie na sile.. 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 17 Sierpnia 2022 Daje im przeschnac 2 dni i patrze po ciezarze kubeczka czy juz maja sucho to raczej nie sa zalane a przesadzac do wiekszych na razie chyba jeszcze nie ma sensu bo korzen sie nie rozwinal az tak, kubeczki sa ok :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Sierpnia 2022 Wydaje mi się że za mało tam otworów jest w tych kubeczkach na dnie. Ta jedna z plakietką nowa roślinka też już zaczyna zmieniać kolor. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Sierpnia 2022 Ja obstawiam ze cos nie halo jest z woda.. bo zla woda najszybciej niszczy planta.. 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 17 Sierpnia 2022 Udyr, nadmiar wody ma gdzie odplynac tym sie nie martwie ale faktycznie ta og jest jakas jasniejsza... mr. Green, no ja od poczatku podejrzewalem wode stad lalem zrodlana ale tez nie pyklo to co jak moge jeszcze poprawic jakosc wody? Nie mam miernika ec niestety ale teraz minusuje to ph i ta 1na special queen na razie ladnie rosnie poki co :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Sierpnia 2022 Czyli butelkowaną mineralną wodą podlewasz ? Jeśli tak to tam jest dużo soli mineralnych/sodu i może przez to te rośliny takie niezadowolone. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Sierpnia 2022 @Udyr on leje zrodlana ze studni.. 🤔@Miejski Guru mogles te nowe podzielic na dwie grupy i jedne podlewac zrodlana a drugie kranowa odstana.. wtedy bys widzial roznice i mozna by cos stwierdzic w ten sposob 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Sierpnia 2022 @Mr.Green nie doczytałem może o wodzie ze studni 😄 Ale nadal to jest dziwne, że tak bardzo rośliny nie współpracują. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Sierpnia 2022 @Udyr no dziwne wlasnie.. stad mysl moja ze cos od poczatku im nie sluzy.. wiec stawiam na wode 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 17 Sierpnia 2022 @Miejski Guru Graty za wytrwalosc i cierpliwosc 😬 ogolnie na Twoim miejscu to bym i tak je sprobowal przesadzic tak jak Rudy napisal 🤭 patrzac po tym jak to idzie do przodu to nic lepszego chyba sie nie mozesz spodziewac 🙄 Weź pan dedykowane donice , napelnij ziemia , rozetnij nozyczkami kubki i sruuuu w donice 😎 Ogolnie sam ostatnio przesadzalem w stadium podobnym do Twojego , i ladnie dalo rade..( nie moglem sie doczekac az wloze je w docelowe donice 🙈😅) U Cb juz raczej nic nie zaszkodzi , wode tez zmienilbym na odstana kranowe i przede wszystkim nie podlewal tak duzo jak u Cb , przejrzalem wszystkie zdjecia od poczatku Twojej relki , i na kazdym procz jednego , ziemia jest u Cb bardzo mokra , na niektorych wrecz bym powiedzial ze jest ladne bagienko. Inne opcje mysle , ze juz wyczerpales , wiec czemu by nie sprobowac tej ostatnie wydawaloby sie 😉 Powodzonka ☺️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 18 Sierpnia 2022 Te starsze byly z poczatku podlewane zrodlana sklepowa a te nowe teraz odstana i zminusowana kranowka, martwie sie bardziej teraz temp bo znow podskoczyla powyzej 28c a klimatyzer ponoc odradzaja bo dziala jak wiatrak niby, fotki robione zwykle zaraz po podlaniu to dlatego tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 18 Sierpnia 2022 @Miejski Guru po porostu z ph zjebałeś @Miejski Guru Załatw miernik ph i środek ph- i kontroluj ph bo to bardzo ważne w uprawie konopi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 18 Sierpnia 2022 Sluchaj ziomek, poki masz je w kubeczkach sa do odratowania. Jak bedziesz prezesadzal do normalnych donic, MUSISZ byc pewny, ze podlewasz woda z dobrym ph, jezeli ci sie nie chce tego robic, to pierdola te uprawę bo nic z tego nie bedzie a stracisz w chuj czasu i pinindzy. Za konopie trzeba sie wziac a nie robic na odpierdol i podlewac woda zrodlana ze sklepu o ph pewnie 7.7,bo takie okolo ma woda pitna.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 19 Sierpnia 2022 No oby to byla wina ph ze dwa razy sie nie udalo ale tez sie boje o ta temp bo wczoraj bylo juz 29,5c, macie fotke przed podlaniem, na razie sie trzymaja dobrze, dbam teraz o ph wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 19 Sierpnia 2022 @Miejski Guru polecam wode Oaza Biedronka ma 6 ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 19 Sierpnia 2022 Wlasnie lalem ta oaza m.in i zywcem ale to im sie nie podobalo i ta oaza miala jakies 6,8ph u mnie to myslalem ze bedzie git a tu lipton wyszedl to wrocilem do odstanej kranowki ktora u mnie ma 8,5ph to sype kwaskiem terra aquatica do 6-6,5 i jest ok poki co @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach